Ovako je tekla operacija "Ronaldo", da li će ovo biti najbolji Juve u istoriji?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 04.07.2018.
11:12
Izvor: Sportske.net

Deluju zastrašujuće, ideja se rodila tokom pregovora od drugog Portugalca, Anjeli odmah zatražio dozvolu od kompanije, sada su mnoge stvari jasnije. Kada pogledate ovaj tim, izgleda strašno. A opet, to je samo papir...

EFE/RODRIGO JIMENEZ
EFE/RODRIGO JIMENEZ

Povezane vesti

Otkrivaju se detalji čitave priče oko Ronalda.

Naime, tokom pregovora oko dolaska Kansela, Mendeš je pitao Marotu i Paratićija o mogućnosti da dovedu Kristijana Ronalda, na šta su se ovi nasmejali i rekli da bi rado to učinili, ali da je to nemoguća misija.

Međutim, Portugalac ih je uverio da nije.

Naime, otkrio je da bi Real prodao za 100 miliona Ronalda, da Perez ne želi da mu poveća ugovor i da Kristijano sada hoće po svaku cenu da ode.

Onda su se stvari promenile, počelo je da se priča o plati, reagovao je Anjeli, od Eksora, odnosno porodične kompanije odmah dobio odobrenje, polovinu od 30 miliona plaćaće imperija Anjelijevih.

To je ubrzalo stvari, Juventus ima novac za kupovinu, prodaće Iguaina i Ruganija i to je dovoljno da kupe Ronalda.

Mendeš im garantuje da će Real pristati, mada Florentino Perez misli da je u pitanju igra agenta da ga natera da Ronaldu poveća platu.

Sledi rasplet, Ronaldo je odmah pristao na dolazak u Juventus, za njega ovo je bolja opcija od PSŽ, a Real ga neće prodati Junajtedu.

Italijani već prave tim snova, Ronaldo će igrati u špicu, zamena će mu biti Mandžukić, a sigurno je da će Alegri igrati sa trojicom u napadu, Daglas Košta sa jedne i Dibala sa druge strane, kao alternativa je Bernadeski, ili sam Mandžukić koji može da igra desno.

Vezni red ostaje nepromenjen, moguće je da stigne Rabio, mada to nije prioritet, Emre Džan, Matuidi, Pjanić, Kedira i Bentankur će biti u konkurenciji, a najviše promena doživeće odbrana. Benatija ostaje, Kaldara dolazi iz Atalante, Kjelini i Barzalji su tu, traži se još jedan štoper.

Godin želi u Juve, ali Simeone ga neće pustiti, na čekanju je De Liht. Desno će igrati Kuadrado ili Kanselo, levo je problem ako prodaju Aleksa Sandra, moraće zbog povrede Spinacole da dovedu levog beka, mada imaju De Šilja. Arijas i Bernat iz Bajerna su opcije Juventusa, mada nije izvesno da će Sandro otići.

I na kraju Perin ili Šćešnji na golu će se boriti za mesto Bufonovog naslednika.

To bi trebalo da izgleda ovako, deluje zastrašujuće, ali to je papir.

I dalje je nejasno zbog čega Perez prodaje Kristijana, pogotovo ne za novac koji ne znači puno u današnjim okvirima. Istina uštedeo bi ogromne pare na njegovoj plati, ali je Ronaldo i dalje "zlatna koka"...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Thursday, 05.07.2018
10:12

Mene samo interesuje sta ce Mandzuka reci. Prica je bila da se Iguain prodaje da bi dosao novi napadac a da Mandzuka bude prvi napadac.

avatar
Don Silvio
Wednesday, 04.07.2018
21:52

Reklo bi se kad je sudjeno onda je sudjeno. Ronaldo je treba docu u Juve pre Junajteda, medjutim Mareslo Salas je trebao biti dio transfera, klubovi su se dogovorili ali je Salas odbio da ode u Sporting. Ostalo je istorija. Sretno mu bilo. Nadam se da ce sad resl liciti na tim

avatar
Brat Konte
Wednesday, 04.07.2018
17:13

Mala letnja romansa Ronalda i Stare dame

Po svemu sudeći, saznajemo da u trenutnim redovima navijača Juventusa nema ateista.

Naime, u minulim danima pojavila se za uši izuzetno prijatna vest, čija priroda obećava zaljubljeničku euforiju mladih izdanaka. Belosvetski mediji loptanja zaodenuli su se u romantičarsku svilu, te je, po njima, sve izglednije da će torinska Arena još po koji put zapljeskati portugalskoj fudbalskoj mašineriji. Naravno, osećaj divljenja bi, u ovom slučaju, bio usmeren prema igraču koji nosi njihov dres.

Naravno, za nas kolebljive, sumnjičave, ciničinštinom prožete poklonike La vekije sinjore, euforija je davno izgubljen luksuz, te se, nerado sebi priznavši, naslađujemo tom stranom nade čija nas lepota slasno obuzima. Ako ništa drugo, bar dobijamo setan osmeh u budućnosti poput one kada se prisetimo neke male letnje romanse sa kakvom ruskom manekenkom ili pak egzotičnom crnom ženom iz karipskih krajeva.

No, za kraj, što ne reći:

"Dum spiro, spero!"

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 04.07.2018
19:41

Zaista si se potrudio Pjesnicki svaka cast

avatar
Navijač Juventusa
Wednesday, 04.07.2018
16:25

Scesni-Kanselo-Benatija-Kjelini-Sandro-Pjanic-Can-Bentankur-Kosta-Dibala-Ronaldo. Ili Perin-De Siljo-Kaldara-Rugani*-Spinacola-Matuidi-Markizio-Kedira-Kvadrado-Bernardeski-Mandzukic.+Barzalji na izdisaju, ali koristan kad bude trebalo. Drugi tim bi osvojio duplu krunu bez ovih prvonavedenih.

avatar
magister
Wednesday, 04.07.2018
15:51

Perez očigledno želi da bude po nečemu zapamćen, a plašim se da neće voleti to, po čemu će ga navijači Reala spominjati. Real je veliki i može da pravi revolucije i da ostane u igri, ali, posle ovako bahatog postupanja, rastanka sa dokazanim fantastičnim trenerom - rođenim pobednikom i jednim od najboljih igrača sveta ikad, Real može da očekuje i težak pad. Da li bi Perez zadržao mesto kad bi se sad organizovalo nekakvo glasanje akcionara (osim ako ima, a mislim da nema, više od 50% akcija?

avatar
riquelme
Wednesday, 04.07.2018
13:48

Pisao sam par puta za transfer politiku Juvenrusa. Majstori nad majstorima. Ako dolazi za 100, oni dodaju 40 na Iguainov transfer i dovode zvezdu koja ne moze da im se isplati samo ako polomi OBE noge. Vlasnici i dobijaju zastitni znak svoje industrije ma kladionicarski receno gg3+! Svaka cast ako ovo uspeju. Samo da ubodu stopera, bekovi su odlicni, Pjanic, Dzan, Kedira, Matuidi, Bernandeski, Diabala, Kosta, Ronaldo i Mandzukic... Postujem mnogo Ancelotija, sigurno jedan od najboljih ikada ali nema sta da trazi...

avatar
The Red Army
Thursday, 05.07.2018
02:19

Gresis, finansijski ce se isplatiti i ako polomi obe noge :)

avatar
Karambol
Wednesday, 04.07.2018
13:32

Ako je stvarno istina da ce Ronaldo u Juve, po meni najlogicnija zamena ce biti Eden Hazard, sam se nudi Realu i ceka ponudu Reala.. Psg-u ne trebaju pare i ne verujem da ce pustiti ni Neymara ni Mbappea jer se od njih tek ocekuje da budu ubitacni duo po bokovima.. Sto se tice Reala po meni napad ce ciniti Hazard Kane Bale

avatar
FCMV
Wednesday, 04.07.2018
13:12

Garant se Juve sa CR7 i MU dogovorio sledece sezona da im ga prodaju, iz Rela nikad tamo nebi otisao.

avatar
xenon 1989
Wednesday, 04.07.2018
12:31

Mora da uvode VAR u LŠ ili sprečavaju kupovinu sudija, pa je Perez rešio da se oslobodi beskorisnih. U svakom slučaju odlazak izlizanog bi bio veliki udarac za Barsu.

avatar
riquelme
Wednesday, 04.07.2018
13:40

Ako si navijac Reala ne cudi me ova glupost koju si napisao. Da bio bi udarac vise im ne bi trebao ni Mesi ni Kutinjo da osvoje ligu...

avatar
ubipacijentic
Wednesday, 04.07.2018
12:22

Sve je to lepo al se zapitajte koga će dovesti Perez u Real.Stvara nove galakticare.

avatar
riquelme
Wednesday, 04.07.2018
13:57

Moze koga hoce. Ako je Nejmar u opciji sve puca... Pitanje je od odlaska Zidana ko ce sve tu da ostane. Sta misilis da ce Modric i Kros da cute dok drugi dobijaju po 15+ miliona po sezoni. Modric i Kros pale u roku od godinu dana ako ne dobiju bomba plate. I to mislim na plate koje im nude Murinjo, Gvardiola i moguce Abramovic ako dobije vizu a to su 17-20 miliona godisnje. Ako krene ovaj sto tera igrace i trenere da bi mogao da uzima kredite iz svojih banaka i banaka prijatelja kako bi pravio galaktikose 3 i 4 onda sve puca... Mada vec mislim da je u problemu ako ne dovede Azara nego mu je tu olaksica posto je Celzi u problemu. Kurtoa dolazi umesto standardnog golmana, bolji je nista sporno ali ostalo je katastrofa. Preko Zidana, Ronalda pa na dalje...

avatar
Misosesic
Wednesday, 04.07.2018
15:50

Modric je već u poznim fudbalskim godinama i svestan je da toliki ugovor ne može dobiti plus nije taj tip čovjeka da ucjenjuje klub koji ga je napravio najboljim veznim fudbalerom na svetu,Kros je pre dve godine najavio da ce nakon sto ispostuje ugovor sa Realom se povuci iz fudbala i da ne planira igrati fudbal do 34-te.Real nije kupovao 4-5 prelaznih rokova i nije mu potreban kredit.

avatar
Los Vikingos
Wednesday, 04.07.2018
12:20

Prvo Junajted, pa MLS, pa Arapi, pa Kina, sad i Juventus... Ko je sledeci?

avatar
neme
Wednesday, 04.07.2018
12:20

Ovo bi bilo strasno a i poslala bi se poruka realu barsi vracaju se devedesete:)

avatar
The_Matrix
Wednesday, 04.07.2018
12:15

Odbrana solidna, vezni red Pjanic najbolji i jedini svetska klasa i taj napad koji na papiru deluje zastrasujuce, ali nije merilo

avatar
disqus_2WqjlJ09c4
Wednesday, 04.07.2018
13:14

Sandro, Kijelini, Benatija i Kanselo je daleko od solidne odbrabe. Odlaskom Ruganija doći će vjerovatno s de Ligt. Tu je i Kaldara. Najbolja odbrana već godinama u Italiji. 1 ili 2 tima su manje golova primili od njih u ligama petice. Među najboljim u Evropi. Matuidi je standardan u super jakoj Francuskoj, Kedira u Njemačko. Bentankur u Urugvaju igra odlično. Tu je i Can. Uglavnom prošetat će se u ligi. Ako dođe Ronaldo razlika u kvaliteti između Juvea i ostalih timova će biti nikad veća.

avatar
INTERnacionalist
Wednesday, 04.07.2018
12:02

..očajnički pokušaj da se uzme Liga Šampiona :D

avatar
Goran.984
Wednesday, 04.07.2018
14:01

A inter nije ocajniciki uzeo LS sa defanzivnim murinjom...da napomenem da Kalco tih godina bio je totalno pao izbacivanjem Juventusa..nista imali dostojnog rivala sem Milana,a i on je bio u silaznoj putanji sto je vreme pokazalo... Gdje ste posle Murinja sve ove godine,aaa??

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 04.07.2018
14:06

Sta bi trebalo ne pokusavati kao Inter sve te godine Budi pametan bar na tren

avatar
Grobaris Totalitare
Wednesday, 04.07.2018
11:53

Ako Juve odradi sve sta su zamislili bice bomba od ekipe

avatar
Rafa_Cg
Wednesday, 04.07.2018
11:47

Nmg da vjerujem da ce penaldo u moj juve da dodje . nema od ovog nista 1000%

avatar
Wednesday, 04.07.2018
11:25

Dobro izgleda ekipa, mada nisam toliko siguran za odbranu i golmana.

avatar
disqus_2WqjlJ09c4
Wednesday, 04.07.2018
11:57

Sandro, Kanselo, Kijelini i Benatia je top. Bekovi su više ofanzivni, ali treba igrati napadački fudbal. On donosi trofeja. Možda dođe de Ligt ako ode Rugani, ali sve je to u domenu špekulacija.