Otkriveno - Pet razloga koji su sprečili transfer Nejmara u PL!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 16. oktobar 2019.

  • 11:21

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Bio je toliko očajan da napusti Francusku da je prihvatio bukvalno sve i novac je bio najmanji problem...

Otkriveno - Pet razloga koji su sprečili transfer Nejmara u PL!
Foto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
Danas je otkriveno da je Mančester Junajted bio spreman da letos dovede Nejmara.

Naime, iako je pregovarao sa Barselonom, čekao Real, iako je PSŽ navodno odbio ponudu Juventusa da plate 100 miliona i Dibalu pošalju u Pariz, Junajted je imao realnu šansu.

Naime, Nej je bio toliko očajan i rešen da ode iz Pariza da bi oberučke prihvatio i da se preseli u PL.

Nije bio problem ni novac, Junajted ga ima, a Ed Vudvord je smatrao da klub poput "Đavola" u svakom trenutku treba da ima jednu ili dve velike zvezde u timu i da brend jednostavno zahteva medijski popularne igrače.

Ali, gornji ešaloni kluba nisu bili za ovaj transfer, ovo su razlozi.

1. Nejmarov otac koji bi bio uključen u pregovore, tražio ogromnu proviziju i uslovljavao klub, Junajted ne želi da pregovara pod tim uslovima, a opekli su se i sa Rajolom.

2. Nejmarov problem u svlačionici, veruje se da bi dosta igrača pogotovo mlađih bilo pod njegovim uticajem i da bi nešto od tog životnog stila prešlo i na njih.

3. Nejmar nije dovoljno posvećen fudbalu, poput Ronalda ili Mesija, njegov imidž podrazumeva žurke, izlaske, slikanje sa prijateljima.

4. Priča o Brazilcima u Junajtedu nije povoljna, kada imate dvojicu već prave klan, trojica su samba parti, priča se u šali u engleskim svlačionicama. Nejmar bi naišao na Freda i Pereiru, ali veći problem od toga je što brazilski igrači nisu nikada uspevali da se prilagode. Jedan deo je i dosada u Mančesteru, Kleberson i Anderson su bili promašaji Fergusona, Rodrigo Posebon, pa i braća Fabio i Rafael De Silva nisu ostavili trag, Pereira je i dalje u klubu, Fred takođe nije pokazao ništa. Dakle, samo sedam Brazilaca u istoriji su oblačili dres slavnog kluba, a generalno Južnoamerikanci se ne snalaze. Pomenimo Di Mariju, Roha, Verona, mada je bilo i pogodaka sa Tevezom, pa i Hajnceom na početku. Ali, ako se prisetimo i "Tigra", ostaje da je Ekvadorac Valensija jedini imao veliku karijeru i stigao do kapitena. Ne, nismo zaboravili ni promašaj sa Aleksisom Sančezom.

5. I poslednji razlog su Nejmarove povrede koje su učestale, kada je spreman on igra sjajno, ali se pretpostavlja da bi u Engleskoj naišao na sličnu igru kao u Ligi jedan, dosta startova, da ga sudije ne bi štitile i to je bio rizik za veliko ulaganje...
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari