Otkriveno! Murinjo odbio najbolju ponudu u istoriji fudbala!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 06.07.2019.
09:37
Izvor: Sportske.net

Šta je prelomilo? Ovako nešto nikad nije ponuđeno...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Žoze Murinjo je pregovarao, ali je na kraju odustao.

Naime, potvrđeno je da se susreo sa najbogatijim Kinezom, Hui Jianom koji drži Evergrande grupu, sponzora najvećeg kineskog kluba.

On je ponudio posao Portugalcu, priča se da je suma bila oko 40 miliona evra po sezoni, čime bi zajedno sa Mesijem, Portugalac postao najplaćeniji čovek u fudbalu, i daleko najplaćeniji trener u istoriji, ali na kraju nije bilo dogovora.

Problem je porodica, Murinjo je jako vezan za njih i nije mogao da se preseli sa ženom i decom u Aziju, a nije želeo da ide sam.

Dakle, dok, kako smo pisali gleda Vimbldon i čeka pravu ponudu, Murinjo je uveren da će pre ili kasnije stići ono što želi, poziv da preuzme veliki klub.

On je očekivao da će se to dogoditi već ovog leta, ali sve bitne klupe su zauzete, pa će morati da čeka.

Nije želeo da preuzme Benfiku, Njukasl, navodno mu je nuđen Seltik, kao i Roma za koju je bio preskup, sada je listi dodao Gvanžu koji trenira Fabio Kanavaro.

Klub je prošle sezone nakon sedam titula prvaka završio kao drugi, mada su osvojili kup. "Tigrovi" iz Južne Kine imaju i dve titule prvaka Azije, 2013. i 2015. kada ih je vodio Marćelo Lipi.

Trenutno vode na tabeli posle prvog dela šampionata, imaju bod više od Peking Guana i tri više od Šangaj SIPG.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 06.07.2019
11:01

Jos samo kinezi mogu da se zeznu pa da mu ponude tolike pare, ali u fudbalu gde je previse klubova i premalo trofeja uvek ce neko izvisiti, tako da za murinja uvek ima mesta na velikoj sceni

avatar
deki trbic
Saturday, 06.07.2019
10:11

Ko god da je pisao tekst, zadnji pasus mu nije tacan, deli drugo mesto sa Sangajem a prvi je Peking Guan koji im bezi jedan bod

avatar
BlueBoy84
Saturday, 06.07.2019
09:47

Svaka cast, mada iako najbolji trener na svetu mislim da je mogao da odmori sezonu dve od Evrope. Ali pokazuje ljudskost.

avatar
Don Carlo
Saturday, 06.07.2019
09:39

bolje ponude nece imati