Otkriveno! Kako je Barselona izgubila Luku Jovića?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 05.06.2019.
08:21
Izvor: Sportske.net

Katalonci su bili na pol-poziciji, ali šta se sve dešavalo tokom proleća?

EPA/MIGUEL A. LOPES
EPA/MIGUEL A. LOPES

Povezane vesti

"Marka" je u svom današnjem izdanju analizirala čitav transfer i otkrila kako su tekli pregovori oko Jovića.

Barselona jeste bila u najboljoj poziciji, i tokom jeseni Pep Segura i Abidal su gledali Luku, protiv Intera su takođe bili na "Meaci" kada je postigao gol.

I Valverde je dao "befel" da se Srbin dovede kao zamena na duže staze za Suareza, ali Ajntraht je Jovića praktično stavio u izlog i pojavio se i Real.

Barselona je navodno želela da potroši 50 miliona na Srbina, ali ulazak još nekoliko klubova u igru je podigao cenu, pa je Fredi Bobić tražio 70 za našeg napadača.

Falji Ramadani je već krajem marta bio u Madridu, postigao dogovor oko uslova samog igrača, a Realu je ostao teži deo posla.



Katalonci su razmišljali do polovine aprila, na kraju je presudilo to što nisu imali dovoljno novca i procenili su da je bolje da ulože nešto veća sredstva u Grizmana koji je po njima polivalentniji, može da igra na više mesta u napadu.

Tada je Realu put bio otvoren, ali ni "Los Blankosima" nije bilo lako.

Ponudili su 50 miliona, Ajntraht je ostao na 70, počele su da kolaju priče da stiže Siti, Gvardiola traži zamenu za Žesusa. Inače kada se pojavio Real, Jović je brzo odlučio, smatra da će najpre dobiti šansu u Madridu i ne brine ga decenijsko igranje Benzeme za Madriđane, siguran je u sebe.



Na kraju, dogovor je postignut kompromisom, Real će platiti 60 miliona, plus 5, ako Jović aktivira bonuse, on je postao i najskuplji napadač u istoriji Reala (mislimo na klasične napadače), najskušlji Srbin u istoriji, ali i daleko najveći transfer u istoriji Ajntrahta, prethodno su prodali Kevina Trapa Pari Sen Žermenu za desetak miliona.

Nova era počinje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
simpley red
Wednesday, 05.06.2019
13:27

znači ima d a se izdimi da će to biti strašno. ovaj momak je upravo potpisao svoju presudu. Brsa je kiksnula sa Kutinjom teško da će on ponoviti takvu grešku. Bundes liga više ni na horizontu ne može da vidi najjače lige Evrope. Momak je riješio da se unovči ali otići u Real jedino gluplje od toga je suma koju je real iskešpirao. "Etabliran igrač" ? kad prije majku mu

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 05.06.2019
08:35

Ne znam zbog cega, ali, Barselona i Milan (stavio bih cak i Milan na prvo mesto jer je malo gori po tom pitanju, ali, kurtoazija je ucinila svoje) nikad nisu praktikovali dovodjenje Srba, Ciric (Pecelj je bio samo u Barseloni B) i Savicevic su izuzeci koji potvrdjuju pravilo. Barsa jeste dovodila u kosarci, ali, u fudbalu...