Otkriveno! Dva razloga zbog kojih Luis Suarez nije završio u Juventusu, jedan je procena oko koje će se mnogi zamisliti...

Autor: Vladimir Stojanović
subota 19.09.2020.
11:11
Izvor: Sportske.net

Edin Džeko i Luis Suarez bi u naredne dve godine kada se sve sračuna koštali isto Juventus, oko 30 miliona evra bruto. Šta je odlučilo?

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Luis Suarez je položio ispit za sticanje italijanskog državljanstva. Međutim, iako su se mnogi ponadali da je to poslednji korak ka prelasku u Juventus, ta priča je završena pre nekoliko dana.

Naime, početkom nedelje Juventus se dobro raspitao, nije dovoljan test, već je procedura dobijanja pasoša komplikovana, tačnije dugo traje, pa Suarez ne samo da ne bi mogao da od početka bude na raspolaganju Pirlu, već ne bi mogao da bude registrovan za prvi deo sezone u Ligi šampiona.

Jasno, na neki način to nije problem, jer bi Juve i bez njega trebalo da se dokopa osmine finala, sa sadašnjim timom, bez obzira ko bude u žrebu. Ali, pitanje je koliko bi mečeva propustio u šampionatu koji počinje za vikend. Ne plaćate nekoga 10 miliona po sezoni neto, da bi razmišljali o tome kada će moći da igra.

Drugi razlog je Pirlo.


Baner 9

Naime, mada to nije potvrđeno, on je pre za Džeka, razlozi su što ne mora da se adaptira na italijanski fudbal, više radi za tim, čitaj za Ronalda oko koga se sve okreće, plus Bosanac je za razliku od Suareza uspeo u poznim godinama da se sačuva od povreda.

Inače, kada se sračuna, Džeko sa obeštećenje, iako ima mnogo manju platu od Urugvajca, košta isto u naredne dve godine, kada bi u Suareza za porezima trebalo uložiti 30 miliona, a u Džeka uz obeštećenje, od 12 miliona, još oko 15 za dve sezone bruto godišnje plate.

Većina se ne slaže, Suarez je mnogo više postigao u karijeri od Džeka, ali Pirlo misli drugačije.

Šta će biti sa "El Pistolerom"?

Dve su varijante, jedna da ostane u Barseloni, druga Atletiko iz Madrida, ako prodaju Koštu. Pričalo se o Interu, ali Juventusov najveći rival niti ima novca, niti im je Suarez potreban, povratkom mladog Pinamontija, uz Lukakua, Lautara i Aleksisa Sančeza imaju kvartet napadača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
juvealexx
Saturday, 19.09.2020
17:15

Na kraju neće doći ni Suarez ni Džeko , još jedna bruka za Juventus 🤣

avatar
Mak-Juventino
Saturday, 19.09.2020
12:21
avatar
Alex DeLarge
Saturday, 19.09.2020
12:06

Juventus vec ima igrace Suarezovog profila, samim tim iako je on daleko bolji igrac od Dzeka, ovaj ce doneti dubinu koja timu fali. Nije ovo uopste losa procena, sta vise, i lici na Juventus. Uvek su videli korak dalje od svih ostalih u Italiji...

avatar
Stefan Stojkovski_fb
Saturday, 19.09.2020
11:34

Razlican tip su to igraci... Suarez je individualno bolji, 1 na 1 i slicno. Dok Dzeko igra vise za ekipu, ima igra ledjima, otvara vise prostora i kad ekipa nema sta da uradi uvek moze da napuca loptu na njega ili centrira i da se stvori neku sansu, akciju. Nesto sto proslu sezonu Juventus nije imao. Tako da mislim da vise trebaju Dzeku jer individualci kvalitetne vec imaju koje prave razliku. Dybala, Ronaldo, Costa, Cuadrado, Kulusevski, Bernardeschi...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 19.09.2020
11:29

Sta ce Inter uraditi sa Perisicem?