Otkrivena priča, balter, šofer, tri sekretara i telohranitelj, zbog čega je Mbape odbio Real?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 07.11.2018.
11:57
Izvor: Sportske.net

Monako je prihvatio ponudu Pereza, ali ma šta se sada pričalo, porodici Mbape je samo jedna stvar bila na pameti...

Epa/Yoan Valat
Epa/Yoan Valat

Povezane vesti

Čitava priča je otkrivena ranije, ali sada su dostupne brojke. Monako je svojevremeno otkrio da je prihvatio ponudu Real Madrida, ali da je Mbape odbio da se preseli u Španiju i odabrao PSŽ.

Jasno, "Kneževi" su želeli da ode iz Francuske kako ne bi pojačali "Kneževe", a Realova ponuda je bila 180 miliona, plus 34 miliona porez, što je suma od 214 miliona.

Sa druge strane PSŽ je nudio jednogodišnju pozajmicu sa obaveznim otkupom, kako bi izigrao fer plej, na kraju Monako je postupio onako kako je Mbape želeo, prodao ga je direktnom rivalu.

Zbog čega je najtalentovaniji igrač na svetu odbio Real?

U pitanju je novac.

Naime, u Realu ne bi mogao da dobije gotovo ni blizu sume koju mu je ponudio PSŽ, 10 miliona neto po sezoni, doduše ta plata prema dogovoru raste, u poslednjoj će biti 12 miliona, a prošle je zaradio nešto više od sedam.

Žorge Mendeš ima prste u svemu 5% ugovora je njegovo, uzeo je 9 miliona na Mbapeu, ne želi da komentariše.

Neki ludi zahtevi Mbapea su odbijeni, da dobije 30 miliona evra godišnje za "Zlatnu loptu", to jest da mu ugovor bude u rangu Nejmarovog, umesto toga dobiće milion, odnosno pola miliona neto ako uspe da osvoji titulu najboljeg igrača na svetu.

PSŽ je odbio da mu na 50 sati godišnje obezbedi privatni avion (u Realu o tome nisu želeli da razgovaraju), ali su se Parižani složili da pokriju mesečne troškove od 30 000 evra za stanovanje, trojicu personalnih asistenata, batlera, vozača i telohranitelja.

Sve u svemu nije loše prošao...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran Pinjatic
Wednesday, 07.11.2018
17:52

Pa zar nije nedavno bio tekst da zivi kod keve??

avatar
Dorotej
Wednesday, 07.11.2018
17:26

Nije tu ništa otkriveno. Obično trolanje Pereza. Navijači ga napadaju zašto nije kupio Mbapea, pa mora da se vadi i plasira takve priče. Istina je da je dečko strašan igrač i da je Perez jako pogrešio što ga nije kupio.

avatar
Wednesday, 07.11.2018
15:14

Tipican crnac,genetski kompleksasi,snobovi u 90% slucaja su takvi kad dodju do para,rade i to belci ali dosta sofisticiranije od njih.

avatar
GoHard
Wednesday, 07.11.2018
14:34

Je l ovo onaj skromni sto mu majka raspolaze svim novcem? Nikada da ni ne zaigra u Realu. Gde je bio ovaj super vanzemljac protiv napolija? Mertens i Insinje su za njega Pele i Maradona LICNO.

avatar
Hannibal Lecter
Wednesday, 07.11.2018
14:30

pa moze dobi platu u PSZ ali zlatnu loptu nikad... To je razlika velikih klubova i plastike... postoje platni razredi. Zaradjujes malo pa treba neko da ti obezbedi avione, telohranitelje. Asensio kad je dosa igrao je za minimalac, kako je ulazio u prvi tim plata mu je rasla, desavalo se na pola godine da obnavlja ugovor, dobija bolje uslove. Za razliku od PSZ, Sitija koji su dovodili igrace, davali plate preko 10 miliona pa posle ne mogu da ih se otarase ili se obavezuju da placaju deo plate igracu kad ga prodaju.

avatar
Agent Provocateur
Wednesday, 07.11.2018
13:06

Mali je strasno dobar ali razmazen kao i svi fudbaleri ovih dana, to nije nikakva novost. Videcemo kako ce igrati posle prve povrede ili kada ga ne krene u duzem periodu - to bi moglo da bude kada igra unekoj ozbiljnoj ligi. Nekako me podseca na pravog Ronalda ali bez onog sarma i fudbalskog smeka

avatar
Bergkamp10
Wednesday, 07.11.2018
18:04

Taj Ronaldo je bio Fenomen, jedan u 10 milijardi ljudi, nisam zapamtio igrača koji podseca na njega, imao je sve, dribling, brzinu, tehniku, igra s obe noge podjednako, igra glavom, osećaj za prostor, pregled igre. Najbolji fudbaler sto sam gledao.