Ono kad pričaš previše, Nejmar nesvesno pomogao Barsi, upropastio svoje šanse!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 27.01.2019.
10:38
Izvor: Sportske.net

Šta se u stvari desilo? Kako im je doveo pojačanje, i to bez namere?

Epa/Ian Langsdon
Epa/Ian Langsdon

Povezane vesti

I ne znajući Nejmar je učinio veliku uslugu Barseloni.

Naime, Frenki De Jong je imao najbolju ponudu od Pari Sen Žermena, zaradio bi najviše novca, ali je Holanđanin bio deo jedne prepiske pre godinu dana u kojoj se na Whatsapp, Brazilac žalio na kvalitet lige.

On je navodno tada rekao da mu se ne sviđa ništa, da je liga mnogo slabija od španske, da su igrači grublji, da je vreme mnogo hladnije.

Sve to navodno je imao De Jong na pameti kada je insistirao na odlasku u Barselonu, plus jasno, jaku tradiciju Holanđana u Kataloniji.

Nejmar je, tvrde španski mediji, ovim nesvesno i sebi učinio medveđu uslugu jer sada je jasno da posle ulaganja u De Jonga, Barsa ako je i imala nameru, sada nema novca da vrati Nejmara u klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Sunday, 27.01.2019
14:39

Sa jedne strane i da imaju novca uvek se ispostavilo da je greška vratiti igrača koji je napustio klub, nebitno iz kojih razloga. Sa druge strane Neymar je bio izuzetno bitan fudbaler za Barsu, ne samo zato što je reč o vrhunskom fudbaleru, već pre svega jer je jedan od izuzetno retkih fudbalera koji je tokom svih 90 minuta u stanju da napravi štetu protivničkoj odbrani (pogotovo u kombinaciji sa Messijem i Suarezom) bez ikakve koncepcije i smislene igre ostatka tima i bez ikakvog zadatka dobijenog od trenera, koga Barsa godinama nema.

Bio je bitno rasterećenje za Messija jer je osim njega jedini vukao napred, nezavisno od besomučnog vraćanja lopti nazad ostatka tima. Suštinski on, Messi i Suarez su bili tim u timu (sa bitnom podrškom Inieste, neretko i Albe) čiji zadatak je bio da utrpaju više golova protivniku nego što su panjevi pozadi bili u stanju da prime. To je funkcionisalo prilično dobro na nivou dogovora njih trojice Inieste i Albe i to je bio jedini način na koji je Barsa mogla do titule LŠ bez trenera, bez ikakve pripreme utakmice, bez ikakve koncepcije ili strategije. Sa normalnim trenerom značaj Neymara za Barsu ne bi bio ni približno toliko veliki, jer bi Kutinjo i Dembele svakako mogli da odgovore zadacima, koji kod ovoga ne postoje (osim luzerskih vraćanja lopti nazad).

avatar
Mirjevac
Sunday, 27.01.2019
22:42

Da je dobar igrac jeste bas je dobar, a sve ovo drugo sto si napisao nije tacno, kako to da barca igra bez trenera i to godinama, ako je to tako kako si ti napisao da oni mogu bez trenera zasto ga onda barca ima, treneri nisu jevtini!

avatar
Žarko Petrović
Monday, 28.01.2019
17:53

Svaka mu je na mestu prijatelju, posle Gvardiole Barsa nije imala kvalitetnog trenera. Svi su radili nesto sto smo mogli i ti ili ja. Sve je ovo mucenje lopte i dobijanje utakmica na suvi kvalitet Mesija ili u poslednje vreme sve boljeg Dembelea

avatar
P. S.
Monday, 28.01.2019
02:13

Fiktivno prijatelju. Da Barsa nema trenera igrali bi bar duplo bolje negoli sa ovom trenerskom parodijom. Nažalost Barsa ima ovoga što sedi na trenerskoj klupi, sabotira igru i upropašćava igrače i tim. Upravo na primeru Barse možeš da vidiš koliko je trener potreban, te koliko štete klubu može da nanese neko kome je trebalo oduzeti licencu profesionalnog trenera pre nego što je i dobio, a onoga ko mu je potpisao licencu pozvati na krivičnu odgovornost.