Okaka u Premijer ligi?

Autor: Lazar Mitrović
sreda 08.07.2015.
22:16
Izvor: Sportske.net

Napadač Sampdorije mogao bi uskoro da se preseli na Ostrvo, pišu italijanski mediji.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Stefano Okaka bi u narednih nekoliko dana mogao da posatne novi fudbaler Votforda.

Dva kluba su se dogovorila oko transfera ovog fudbalera, ostaje samo da 25-godišnji napadač obavi razgovore sa čelnicima kluba sa Vikaridž Rouda.

25-godišnji fudbaler već je nastupa u Premijer ligi u sezoni 2009/2010. kada je bio igrač Fulama. On je u karijeri nastupao za Romu, Modenu, Brešu, Bari, parmu i Sampdoriju.

Ovaj italijanski fudbaler, čiji su roditelji Nigerijci koji su imigrirali u Italiju, u prethodne dve sezone bio je jedan od boljih igrača Sampdorije dok je Đenovljane sa klupe predvodio naš trener Siniša Mihajlović.

Okaka je nastupao za mlađe selekcije reprezentacije Italije, nakon čega je usledio poziv fudbalske federacije Nigerije da nastupa za selekciju države iz koje vodi poreklo. Ipak je odbio taj poziv, a debitovao je za reprezentaciju Italije na meču protiv reprezentacije Albanije, upravo na stadionu Sampdorije, kada je zamenio Sebastijana Đovinka i na svom terenu postigao pobedonosni gol na tom meču.

Prošle sezone za Sampdoriju je nastupao na 32 meča i postigao 4 gola.

Engleski mediji navode da bi posrednik u ovom transferu mogao da bude Udineze, jer je taj klub, kao i Votford u vlasništu italijanske porodice Poco.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke