Oglasio se i Pini Zahavi, šta je prava istina oko Mitrovog transfera i o kom novcu se radi?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 25.04.2019.
11:30
Izvor: Sportske.net

Policija pretresla juče prostorije Anderlehta, ali i kancelarije menadžerske agencije. Kakvu je ulogu imao Pini Zahavi i šta je Izraelac rekao povodom istrage...

EPA/SERGEI ILNITSKY
EPA/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Juče je Belgiju protresla vest o istazi policije koja se tiče transfera Aleksandra Mitrovića u Njukasl. Anderleht čije je sedište pretreseno je rekao da nema ništa sporno i da će sarađivati sa finansijskom policijom.

Ono što se odmah pominje je uloga menadžera, Zahavija i Ramadanija koji bi kako pišu mediji "trebalo da odgovore na neka pitanja".

Pominje se pranje novca u transferu od 15 miliona funti Mitrovića, odnosno kompletan paket koji je uključivao i Afrikanca Mbembu, međutim, danas je reagovao Pini Zahavi.

"Mogu sve da pretraže i istraže, sve je crno na belo na papirima, i sve je odrađeno prema zakonu, i kod Mitrovića i kod drugih tranfera", oglasio se Izraelac.

Za šta ga optužuju?

Navodno, Mitrović nije želeo u Njukasl, a onda se pojavio Zahavi kao "posrednik" u transferu, pa je uz našeg igrača i Mbemba, reprezentativac Konga, otišao na sever Engleske. Za to je El Zahavi dobio proviziju, a policija sumnja da je deo od obeštećenja takođe završio u njegovim rukama, kako piše list "Voetbalkrant".

"Voetbalprimeur" dodaje da je Anderleht uzeo 27 miliona od ova dva transfera, a da je tri miliona otišlo posrednicima. Pominju se Fabio Baljo, agent Čansela Mbembe, izvesni Kristof Henrotaj kao pregovarač i Zahavi koji je za proviziju od Mbembinog transfera uzeo 150 000.

Anderleht, iako tvrdi da nema ništa sa ovim, svakako je deo priče i to u najgoroj sezoni u istoriji kluba, oni su u opasnosti da prvi put posle 55 godina ne izbore Evropu.

Zanimljivo, oba igrača nisu više u "Svrakama", Mitrovića je otkupio Fulam, a štoper Mbemba se preselio u Porto za manje od 5 miliona evra. Na Srbinu je Njukasl zaradio, na Afrikancu izgubio novac...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke