Odlazak Barsinih poslednjih Mohikanaca, deset imena u igri, među njima i "Stena iz Žarkova"!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 22.11.2019.
10:36
Izvor: Sportske.net

Nije tajna, Barselona se sprema da zameni igrače bez kojih se nije mogla zamisliti, spremili su spisak imena...

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Teško je reći koji je Barselonin tim bio bolji, onaj koji je rasturio Real sa 6:2 na "Bernabeu" 2009. ili onaj koji je dve godine kasnije osvojio Ligu šampiona. Kasnije su takvi uspesi izostali, osim sezone "triplete" sa Luisom Enrikeom, a Katalonce su boleli uspesi Reala u Evropi, odnosno četiri titule šampiona Starog Kontinenta.

Naravno, od Barsinih najvećih dana je prošlo mnogo vremena, u timu iz 2011. su još samo Pike, Buskets i naravno Leo Mesi.

Što se tiče ovog poslednjeg, njega je nemoguće zameniti, ima ugovor do 2021. ali se u klubu nadaju da će ga produžiti.

Sa Pikeom je situacija komplikovanija, on ima toliko obaveza van terena, da fudbal gubi prioritet.

"Retko spavam više od četiri sada dnevno, nemam kad", priznaje štoper, mnogi se pitaju može li profesionalni sportista da odgovori zahtevima trenera sa tako malo odmora.

Što se Busketsa tiče, neki mečevi ove sezone su pokazali da De Jong nije njegov naslednik, da je ofanzivniji, ali i slabiji u odbrani, nekako bez svog talismana Barselona ne deluje tako čvrsto na sredini.

Klub je već napravio listu potencijalnih zamena za igrače kojima ističe vreme, poput Pikea, Busketsa, Suareza, u leto 2020. krenuće se u realizaciju nekih od tih transfera.

Dugo već spornu poziciju desnog beka (nikada nije nađena prava zamena za Danija Alveša), Barsa gleda Klostermana iz Lajpciga koji pet sezona igra Bundesligu, a tek ima 23 godine. Naravno, ideja je bio Kimik, ali Bajern ne razmišlja o transferu.

Što se štopera tiče, prva meta je Nikola Milenković, kao zamena za Pikea, u slučaju da se ne dogovore sa Fiorentinom, ustremiće se na Kristensena iz Čelsija.

U veznom redu stvari će u neku ruku zavisiti i od novog trenera, malo ko veruje da će Valverde ostati. Barsa želi da dovede Emre Džana, odnosno da ga menja za Rakitića, ali Juve nije zainteresovan.

Još jedan igrač italijanskog šampiona je na meti Katalonaca, u pitanju je Bentankur, ali tu je problem klauzula, Juventus bi morao obeštećenje da podeli sa Bokom.

U svakom slučaju, i dalje su daleko od rešenja, ideja kluba je da i Rakitić i Vidal napuste klub, kao i Alenja, a da bude doveden mlađi defanzivni vezni igrač koji bi se rotirao sa Busketsom.

I na kraju špic, Abidal je već rekao Suarezu da traži napadača koji će ga zameniti. Lista je svedena na tri imena, Lautaro Martinez je prvo, Rašford i Kejn su takođe na listi, ali čini se da su to u ovom trenutku teške mete. Postoji još jedna stvar, Nejmar je i dalje aktuelan, ali bi u tom slučaju Barsa morala da se oslobodi, osim Kutinja, još Dembelea i čak u nekoj varijanti Grizmana.

U svakom slučaju, ovo su stvari koje bi mogle da se dese na leto, pored promene trenera, Kuman je prvi favorit, teško je očekivati Poketina na klupi, a Barsa nije zainteresovana za Alegrija koji je najveće ime na tržištu...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nenadd
Friday, 22.11.2019
17:43

E do mojega kad je Alegri najjace ime na trzistu...dovesti Poketina, oterati Buskeca i Pikea..i eto

avatar
Opet Anonymous
Friday, 22.11.2019
12:02

Ovaj Valaverde nema blage veze a ni ova uprava kad mu toliko dopusta. Griezzmann treba da igra spica a ne krilo, Lobotka je DMF izuzetno podcijen a jedan je od najboljih na svojoj poziciji u ligi. A sto se stopera tice tuce morati malo vise zavuci ruku u dzep.

avatar
deki trbic
Friday, 22.11.2019
12:13

Ahahahah komedija od kluba

avatar
Jasminn
Friday, 22.11.2019
13:49

Sto se tice Valverdea 110% se slazem sa tobom. Ja to stalno govorim Barca nije imala svetsko ime na klupi 15 godina ako ne i duze. Al sto se tice pojacanja ti stvarno mislis da sportske znaju koga Barca ganja i za koju poziciju? Pa po njima imas 3 SMSa, jedan SMS vec 2 godine igra za Juventus, drugi 2 godine u M.Unitedu, a treci blista u Realu. Sva troica su placeni po 150 miliona