Odigrao utakmicu iz snova u Ligi šampiona, uskoro se seli u Mančester?!

Autor: Nikola Miloradović
petak 14.08.2020.
19:16
Izvor: Sportske.net

Nova sjajna partija izazvala reakciju.

EPA-EFE/Miguel A. Lopes / POOL
EPA-EFE/Miguel A. Lopes / POOL

Povezane vesti

Red Bul Lajpcig je sinoć savladao madridski Atletiko i plasirao se u polufinale Lige šampiona, ovaj klub je nastao pre samo 11 godina, za par dana će se boriti za veliko finale elitnog evropskog takmičenja.

Julijan Nagelsman je dokazao da je jedan od najboljih evropskih stručnjaka iako ima samo 33 godine, mlađi je recimo od najvećih zvezda svetskog fudbala Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.

Ipak, kako je i sam trener izjavio nakon velikog trijumfa, na raspolaganju ima sjajnu ekipu, Lajpcig je godinama unazad pametno ulagao i sada se vide rezultati.

Jedan od najboljih igrača ove generacije svakako je i 21-godišnji Dajo Upamekano, koji nije bio strelac u pobedi nad "Jorgandžijama", ali je dobio nagradu za igrača utakmice.

Mediji širom Evrope su oduševljeni njegovom partijom, ko ranije to nije video, sada je mogao da shvati da je Umapekano igrač za velika dela.

Baner

Iako je još uvek jako mlad, pokazao je neverovatnu smirenost u ovako važnoj utakmici, komandovao je odbranom Lajpciga i frustrirao napadače tima iz Madrida.

Brojke iza njegovog nastupa su zaista fascinantne, imao je 100% uspešnosti u startovima, 100% uspešnosti u driblinzima, 92% preciznost pasova, najviše dodira sa loptom na utakmici (99), najviše "čišćenja" (5), dobio je šest od sedam duela na tlu, tri od četiri u vazduhu!



Pokazao je svima zašto se nalazi u tefterima skauta najvećih evropskih klubova, pomno ga prate i minhenski Bajern i madridski Real, ali se jedan klub sprema da ga ukrade.

Fabricio Romano je preneo da Umapekano ima otpusnu klauzulu u novom ugovoru, koji je nedavno potpisao. Prema njegovim saznanjima, u saradnji koja ga za klub vezuje do leta 2023. godine mladi Francuz ima klauzulu od 42 miliona evra!

Ipak, postoji i jedna začkoljica, klauzla će biti aktivna tek od naredne godine.

To nije sve, kako se izgleda Mančester junajted sprema da je plati.

Baner Liga Sampiona

Ed Vudvord ozbiljno razmišlja o ideji da ga u januaru preseli na "Old Traford" i da tako napravi sjajan štoperski tandem sa Megvajerom.

Možda bi u slučaju da dodaju još koji milion mogli već ovog leta da ga presele u svoje redove, videćemo da li će se "Đavoli" odlučiti na takav potez.

Lindelof je često na udaru kritika, Fil Džouns je nakon teške povrede na izlaznim vratima kluba, "Đavoli" gledaju da prodaju i Smolinga, dok je jasno da se malo veruje mladom Tunazebeu.

Upamekano bi bio sjajno rešenje, videćemo da li će "Đavoli" uspeti da pobede jaku konkurenciju i presele ga u svoje redove.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Saturday, 15.08.2020
10:24

Какав јануар, доводите га што пре ако је могуће. Добар и перспективан играч, улагање за будућност пошто већ имамо Мегвајера као искуснијег ово би била одлична куповина.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Saturday, 15.08.2020
03:32

Sve pare na ovu štoperčinu!

avatar
pop94
Friday, 14.08.2020
21:54

Čelzi da je pametniji da ga dovede, a ne 125 napadača

avatar
Vjeko Stojančić
Friday, 14.08.2020
21:50

Jako dobar i sto je bitno mlad ako Kulibali vrijedi 80 Upamekano vrijedi i cjelih 100 miliona.

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Friday, 14.08.2020
19:51

Steta jer nije stigao jos ovo ljeto al daj Boze na zimu, decko ce za 2-3g biti najbolji stoper i bolji od VVD vjeruj te mi

avatar
JC\'90
Friday, 14.08.2020
19:19

Upamekano vredi barem 60 miliona, klasa.