Obrće se smer, Duća dobija društvo iz Barse?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 04.04.2019.
12:48
Izvor: Sportske.net

Ajaks ovoga puta dobija pojačanje.

EPA-EFE/Mariscal
EPA-EFE/Mariscal

Povezane vesti

Kako prenose španski mediji, Ajaks je zainteresovan da u svoje redove preseli vezistu Barselone Karlosa Alenju.

Frenki de Jong je već dogovorio transfer iz Amsterdama u redove katalonskog kluba, pa bi Alenja mogao da posluži kao njegova zamena z redovima "Kopljanika".

Alenja je dobijao priliku ove sezone, ali je jasno da će imati sve manje šanse kada klub bude pojačao De Jong, pa se ovo čini kao sasvim logičan potez za oba kluba, kako bi mladi Španac odmah dobio priliku da se dokaže na "Johan Krojf Areni".

Ajaks i Barsa će najverovatnije oformiti saradnju, pa treba očekivati da obave još nekoliko razmena igrača već narednog leta.

Matis De Liht je velika želja katalonskog kluba, sam fudbaler takođe želi na "Kamp Nou" i sva je prilika da će Holanđanin karijeru nastaviti u Barseloni.

Barsa bi Ajaksu mogla da ponudi i talentovanog defanzivca Todiboa, koji je u januaru stigao iz Tuluza, kako bi dobio šansu da se kroz nastupe u klubu iz Amsterdama što bolje razvija, a treneru Ten Hagu bi poslužio kao zamena za kapitena De Lihta.

Jasno je da bi kod oba pomenuta igrača Barse prelazak u Holandiju bio neka vrsta pozajmice i da bi Katalonci mogli da ih vrate kada god budu spremni da im ukažu pravu šansu u prvom timu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Thursday, 04.04.2019
13:58

Alenja je igrao sasvim solidno i ako bi ga neko forsirao mogli bi da dobiju igaca za 10 godina bez da daju cent ali valjda to ne ide tako ovih dana ..