"Novog Iličića" prate velikani, da li je ipak suđeno da završi u Bergamu?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 02.04.2020.
14:45
Izvor: Sportske.net

Slovenac je zablistao u dresu Atalante, koja je poslednjih godina pokazala da ima sjajnu skauting službu.

EPA-EFE/ANDREA DI MARCO
EPA-EFE/ANDREA DI MARCO

Povezane vesti

Atalanta je postala pravi hit u evropskom fudbalu, uspeli su pred prekid sezone da izbore i plasman u četvrtfinale Lige šampiona, već par godina su jedan od najboljih italijanskih timova i jedan od timova koji igra najatraktivniji fudbal na Apeninima, ali i šire.

Đan Pjero Gasperini odlično vodi tim, sa ciljem da se nadigrava sa svakim protivnikom, a skauting služba mu iz godine u godinu stavlja sjajne igrače na raspolaganje.

Tako je i Josip Iličić zablistao u dresu tima iz Bergama, jasno je da će tek ubirati plodove od Duvana Zapate, koji se neverovatno razvio u Bergamu, a početkom godine su za 40 miliona evra prodali i švedskog internacionalca Kuluševskog ekipi Juventusa, iako mladi fudbaler nije ni igrao u Atalanti, već na pozajmici u Parmi.

Sada su pronašli novi biser, u pitanju je 18-godišnji fudbaler Leha iz Poznanja Filip Marčvinski.



On je već u januaru skrenuo pažnju velikog broja klubova, kada je napunio 18 godina, zbog sjajnih partija u dresu poljske ekipe.

Minule sezone je debitovao za prvi tim i to u decembru 2018. godine, mesec dana pre nego što je napunio 17 goina.

Krajem prošle sezone postigao je i prvi gol u karijeri, a u sezoni koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa odigrao je 11 mečeva u Ekstraklasi i dva u Kupu Poljske, postigao je tri pogotka.

Italijanski mediji ga opisuju kao "modernu desetku" i porede ga sa Josipom Iličićem, a pored Atalante prate ga i Juventus, milanski Inter, koji je pokušao pre par godina da ga dovede, ali bezuspešno, kao i Ajaks i Hofenhajm.

Kazino baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke