Novi trener na pragu, ovo će biti postava Intera u narednoj sezoni!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 14.05.2019.
15:40
Izvor: Sportske.net

Izgleda da ostaje samo promocija, tri ili četiri pojačanja, da li je ovaj tim dovoljno dobar?

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Izgleda da nema više dileme, Antonio Konte će čekati Juventus do sutra, ali Anjeli izgleda i pored želje Nedveda i Paratićija nema nameru da ga angažuje.

Predsednik Juventusa će sutra razgovarati sa Alegrijem, očekuje se da će trener ostati i bez novog ugovora. U suprotnom, Juve razmišlja o Inzagiju iz Lacija kao nekome ko bi vodio klub u vakuumu dok se ne stvore uslovi da stigne Pep Gvardiola.

U svakom slučaju, Konte će biti trener Intera, potpisaće ugovor za 9 miliona po sezoni, tri godine, sa sobom dovodi svoj stručni štab, pomoćnog trenera Alesija, ali i brata Đanluku koji gleda rivale, zatim kondicionog stručnjaka, a u klub će se vratiti i Lele Orijali, koji je radio sa Murinjom u Interu, ali i Konteom u reprezentaciji.

On će biti tim menadžer, spona između ekipe i klupskih direktora.

Šta je Konteu obećano.

Najmanje tri pojačanja, napadač, mada ništa od Lukaku, Džeko je verovatno rešenje, ako ode Ikardi, što više nije tako izvesno. Uz to, stigao je Godin, verovatno će doći i Barela iz Kaljarija, dok će Inter teško do Kjeze, Fiorentina traži 80 miliona evra.

Konte traži još jednog vezistu, gleda ka Španiji i Francuskoj, dosta imena je u igri, a Inter bi, ako proda Perišića u PL, probao da dovede Pepea iz Lila, mada je on bliži Bajernu.

Konte bi svoje ideje o prelaznom roku i kontrukciji tima zajedno sa Marotom izneo kineskim vlasnicima u Pekingu, kada zvanično postane trener, tačnije pred promociju koja bi mogla brzo da usledi. Recimo, Konte bi želeo Tomasa Partija iz Atletika, ali je ro nemoguća misija, u ovom trenutku.

On planira da igra 3-5-2, ima već formiranu liniju štopera, Godin-De Fraj-Škrinjar, levo će Asamoa koga je doveo i u Juventus, desno bi trebalo da igra Barela a mesta će biti za Naingolana, Brozovića i još jednog veznog igrača koga Inter treba da dovede, možda Pelegrinija iz Rome.

U napadu, treba pridodati špica Lautaru, kako rekosmo Džeko je najrealnija opcija, Atalanta za Zapatu traži 50 miliona evra, a što se tiče Lukakua, male su šanse da stigne na "Meacu".

Tim bi prema italijanskim medijima mogao da izgleda ovako:

Handanović,
De Fraj, Godin, Škrinjar,
Barela, Naingolan, Brozović, Pelegrini, Asamoa,
Martinez, Džeko.

Inter ima i Galjardinija, Ranokiju, D'Ambrozija, Polirtana, Kandrevu, Perišića, klub će sigurno napustiti Borha Valero, Vesino, Žoao Mario, neće biti otkupljeni Sedrik i Vrsaljko, odlazi Miranda, dok se još ne zna šta će biti sa Keitom Baldeom.

Nema sumnje, sastav će biti dovoljno jak, ali je veliko pitanje može li da se trka sa Juventusom. A opet, Konte je rekao da će doći u klub koji mu garantuje trofeje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 14.05.2019
21:10

Tanko je to. Odbrana je top ali ostalo je tanko. Dzeko umesto Icardija, to je tek promasaj...

avatar
Oldboy
Tuesday, 14.05.2019
18:21

Samo što će Ikardi ostati inače ostalo je sve izvesno

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 14.05.2019
17:45

Desno Barela? Inter u modi.

avatar
Bidza i Tridza
Tuesday, 14.05.2019
16:53

Барела да буде винг-бек?

avatar
Mare91Inter
Tuesday, 14.05.2019
16:17

Hahhahahahahahah smešno

avatar
PazzaInter
Tuesday, 14.05.2019
16:10

Koja je poenta dovoditi boljeg trenera od Spaletija, sto Konte svakako jeste, ako neces da mu pojacas ekipu, posto da se razumemo, ova ekipa nije puno bolja, ako je uopste i bolja, od trenutne. Zadnja linija jedna od najboljih u Evropi, ali ovo ostalo prosek. Barela ne moze desno, pravi kreativac u sredini ne postoji, a dovesti Dzeka kao zamenu za Ikardija je ludost.

avatar
No rules
Tuesday, 14.05.2019
16:07

Vise nego prosecan tim. Asamoa i Broz nisu igraci za velike domete. Odbrana je granitna, sve ostalo na nivou Lacija i Fiorentine npr. Mislim da se autor malo poigrao sa emocijama interista.

avatar
Anonymous Official
Tuesday, 14.05.2019
16:01

Tanko ko papir, Barella jeste odlicno pojacanje ali ne vrijedi prodati Icardija a dovesti Dzeku.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 14.05.2019
15:55

Konte je vjerovatno jedini trener koga Inter moze da dovede a da je bolji od Spaletija. Sa ovom ekipom, pa ni sa jacom, ne moze odmah da se uljuci u trku sa Juventusom, ali mogao bi da proba da smanji jaz, kao i da napravi nesto vise u Ligi Sampiona, sto bi za pocetak bilo dovoljno. Ne treba zaboraviti da je Juve sit, da ih drma kriza zbog loseg rezultata u Evropi, da ce remontovati tim, da Konte vec ima iskustva u takvim situacijama kad je sa nejakim Juventusom dobio trku sa mocnim Milanom, ali opet ne ocekujem da ce odmah moci baciti rukavicu Juventusu u borbi za titulu.

avatar
Obican gradjanin
Tuesday, 14.05.2019
23:50

Pa vidi njegove ekipe igraju defanzivno, ako Ikardi ostane Inter ima dobre šanse. Ne pratim puno ligu, ali ako vec Juve sprema remont, onda je tu njegova šansa, i u Celsiju je odmah prve sezone uzeo titulu... Mozda najzad i bude zanimljivo, a ne da se šampion zna a da nije ni počelo prvenstvo.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 16.05.2019
09:06

Znas kako kazu, mozda da, a sigurno ne. :) Salim se, mozda, ali tesko, Juve ima taj mentalitet, rutinu ili sta vec, dobijaju derbije i kad su losiji, ostale ce da izbusi Ronaldo, to je vec uigran sistem. Veliki bi uspjeh bio da Inter bude konkurent barem Napoliju, koji je zadnjih godina takodje dosta odmakeo ostatku Italije.