Novi Barsin promašaj na transfer pijaci, seli se u Kinu?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 06.12.2018.
14:49
Izvor: Sportske.net

Još jedan primer ne baš najboljeg poslovanja katalonskog giganta u prelaznim rokovima.

EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ
EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Povezane vesti

Bio je brazilski internacionalac Malkom na pragu prelaska u Romu, u poslednji čas je stigla ponuda Barselone, Brazilac je odlučio da odbije Rimljane i pojača redove prvaka Španije.

Barsa se jednostavno ne odbija, ali se čini da je Malkom u ovom slučaju napravio grešku.

Naime, on je upisao svega 127 minuta u dresu "Blagurane" od starta sezone, uspeo je kao rezervista u Ligi šampiona i da se upiše u listu strelaca. Ipak, ni taj pogodak mu nije kupio minuta kod Ernesta Valverdea, pa i dalje greje klupu Barselone.

Brojni timovi su zainteresovani za njegove usluge, a sada se u trku uključio i jedan kineski klub, sa istorijom poslovanja sa katalonskim klubom.

U pitanju je naravno Gvangžu Evergrande, klub koji je leta prošle godine prodao Barsi Paulinja za 40 miliona evra, da bi ga ovog vratili za 10 miliona evra više.

Ekipa koju predvodio Fabio Kanavaro je sada zainteresovana i za Malkoma, Italijan ga je stavio na svoju listu želja i sada je na upravi kluba da pokuša da izdejstvuje još jedan posao sa "Blaugranom".

Barselona Malkom Pike Kutinjo

To bi bez sumnje bio veliki udarac za karijeru 21-godišnjeg Malkoma, koji se sada verovatno kaje što je odbio "Vučicu", kako bi u Rimu bez sumnje dobio priliku da se dokaže i da napreduje.

Treba dodati da Gvangžu u svojim redovima ima pravu brazilsku koloniju, pored Paulinja za njih nastupaju i Anderson Taliska, Alan i Gular.

Setimo se i nekih ranijih kupovina Barselone, kao što su Andre Gomeš, Pako Alkaser i Jeri Mina, Portugalac i Kolumbijac sad igraju za Everton, dok je Alkaser u Borusiju Dortmund. Njihovi transferi koštali su Barsu oko 80 miliona evra (bez bonusa), Malkom je letos plaćen 41 milion evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marcos Alonso
Friday, 07.12.2018
09:44

Mogao je Celsi ljetos da opljacka Barselonu za konstantno katastrofalnog Vilijana a da kupi ovog za duplo manje pare,bilo je mnogo opcija ali se izabrala najgora :D

avatar
Anonymous Official
Thursday, 06.12.2018
22:08

Ma kakva Kina decko ima 21g...upropastio bih sebi karijeru samo treba da ode u neki solidan klub gdje moze da igra tipa Arsneal,BVB,Milan,Inter,Roma,itd...

avatar
NikkiCFC
Thursday, 06.12.2018
19:30

Pa ako odluci tako mlad da ode u Kinu cela njegova karijera je promasaj.

avatar
Rise up
Thursday, 06.12.2018
17:18

Malkom nije promasaj ,solidno je odigrao kada god je dobio sansu. Promasaj je kada se igrac ne snadje u nekom klubu. Mozemo reci da nije puno igrao,a promasaj nikako. Tu je tek 2 meseca.

avatar
GO HARD
Thursday, 06.12.2018
16:16

Zbog cega je promasajm makar za zamenu opet nij promasaj

avatar
V84
Thursday, 06.12.2018
16:14

Kod ovog genijalca od trenera da dovedu i ronalda zubu bio bi uglavnom na tribinama zbog tehnicke odluke ili u najboljem slucaju grejao bi klupu. spominju non stop kako traze igrace sa barsinim DNK, sa ovim trenerom to je najblaze receno sarkazam, nemaju ni trecinu sansi koliko su imali pre par godina dok su u vezi bili xavi i inijesta, iza njih yaya toure. kutinjo bi se odlicno snasao na inijestinoj poziciji, dok ga mag gura na krilo za koje nema brzinu i snagu, jasno svima da ga svaki igrac otrese u remplovanju. arnesto valverde izgleda kao da i dalje trenira Athletic Bilbao, pored kreativaca koji podsecaju na vezu: xavija i inijestu iz barsine zlatne ere: kutinja, artura mela, (uz njih i podmladak alenja i super talentovani riqui puig) on gleda da nagura 3 panja koji su ujedno i spori i ne donose doprinos odbrani niti nesto cvetaju u vazdusnim duelima. i onda mora mesi da visi na centru da povuce loptu, ako se to ne desi kruze oko protivnickog sesnaesterca ko kisa oko kragujevca i primaju brdo golova iz kontri. malcoma deembelea/lepo na levo ili na desno krilo, i nikako u isto vreme na terenu busquets, rakitic i arturo vidal. pored pikea koji se nesto popravio zadnjih par tekmi i suareza barsa ima dovoljno vrhunskih igraca za krojfov stil igre. ali dok je ernesta.. postalo mi je mucno da gledam barsine utakmice.... #valverdeout

avatar
RIP-chechk
Thursday, 06.12.2018
17:17

Upravo tako Mesi Suarez i Malkom/Dembbele kao napadaca trojka, iza njih Kutinjo i dvojac kao centraln defanzivniji Buskec i Roberto, to deluje najlogicnije, ali nikad vidjeno. Sad po potrebi nek se smenjuju ostali, povrede, odmaranje igraca, ali ovo deluje kao najjace moguce sto se moze izvesti. Odbrana je slabija, ali moze da pregura desni bek umesto Roberta, nek se nadje, Semedo sad ne izgura decembar, nije neka klasa, ali kad nema drugog.

avatar
_mladenq
Thursday, 06.12.2018
17:52

Ne lupaj, Semedo je masina od igraca. Takodje S Roberto nema sta vise da trazi u vezi u startnih 11, lik je upropasten od indijanaca Enrikea i Valverdea. Veza treba da izgleda Levo-Kutinjo, Sredina-Buskec/A.Melo, Desno-Alenja/Vidal