Novi Atletiko - "Bundžiju" neće niko, Brazilac se predomislio, stiže "kontingent" iz Portoa!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 03.05.2019.
19:02
Izvor: Sportske.net

Šest ili sedam igrača će otići, ali ne svi koji su najavljivali. Simeone će najviše promeniti odbranu, njegove mete se znaju. Kada se boljepogleda, "Jorgandžije" će i dalje imati izuzetno jak tim.

EPA-EFE/Javier Cebollada
EPA-EFE/Javier Cebollada

Povezane vesti

U Atletiku bi trebalo da bude dosta promena, međutim, izgleda da neće otići svi za koje se najavljivalo.

Iako je klub želeo da proda Dijega Koštu, za njega nema ponuda, a Simeone insistira da ostane i uz Moratu i Grizmana čini napadački trio.

Predomislio se i iskusni Luis Felipe, Brazilac bi mogao da produži ugovor, tim pre što je Taljafiko odlučio da ostane veran Ajaksu, pa je propala "Ćolova" ideja da dovede zemljaka.

Atletiko neće prodati Saula Nigeza, ali bi mogli da ostanu bez Rodrija koga želi Gvardiola, otkupna klauzula je 70 miliona, igrač ima nameru da zbog mnogo većeg novca ode u Englesku.

Godin je već potpisao za Inter, Ernandez za Bajern, kako smo pisali, najviše promena biće u poslednjoj liniji. Atletiko će probati da dovede Otamendija iz Sitija, a na meti je i Portov štoper Felipe koji je blizu "Vande", suma je 25 miliona evra.

Uz njega, klub bi mogao da pojača i kapiten Portoa, Erera, Meksikanac se dvoumio, ali izgleda da će kao slobodan igrač stići u Španiju.Ako ostane Felipe, klub neće probati da iz "Zmajeva" dovede Aleksa Teleša, što se desnog beka tiče, vraća se povređeni Vrsaljko kome će biti pružena još jedna šansa, Inter neće otkupiti njegov ugovor.

Mediji su najavljivali da bi Junajted mogao, u slučaju da proda De Heu da aktivira klauzulu i odvede Jana Oblaka za 120 miliona, ali to nije realno.

U svakom slučaju, najmanje pet ili šest novih igrača stiže u Madrid, a otići će četvorica ili petorica, ostaju Korea, Lemar, Parti, Koke, Saul Nigez, Arijas, verovatno Huanfran, Vitolo, Morata koji ima pozajmicu na još jednu sezonu, a jedini koji bi još mogao da ode je Savić zbog sukoba sa kondicionim trenerom Ortegom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke