Njukaslu se žuri, sve manje mesta ali i opcija za Mitra

Autor: Nikola Miloradović
sreda 24.01.2018.
13:11
Izvor: Sportske.net

Uprava kluba sa "Sent Džejms Parka" krenula je u intenzivnu potragu za novim napadačem.

EPA/LINDSEY PARNABY
EPA/LINDSEY PARNABY

Povezane vesti

Rafa Benitez želi da pojača konkurenciju u napadu, letos je doveo sunarodnika Hoselua iz Stouk Sitija, ali izgleda da još uvek nije zadovoljan izborom koji ima na raspolaganju.

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović je u drugom planu, sve se više piše o njegovom odlasku iz kluba, a dolazak novog napadača i definitivno bi značio da za bivšeg fudbalera Partizana i Anderlehta nema mestu u redovima "Svraka".

Na radaru kluba sa "Sent Džejms Parka" nalaze se čak tri napadača, u pitanju su Sandro Ramirez iz Evertona, kao i nove mete, David Selke iz Herte i Nikolai Jorgensen iz Fejenorda.

Što se tiče Sandra, ideja je da stigne na pozajmicu do kraja sezone, navodno su spremni da plate "Karamelama" i dva miliona funti za pozajmicu.

Nemca iz redova Herte David Selke je postigao devet golova tekuće sezone u dresu tima iz Berlina, nakon što je letos stigao iz Lajpciga za rekordnih 8,5 miliona evra.

Pored Njukasla za njegove usluge zainteresovan je i Stouk.

Kada je u pitanju Nikolai Jorgensen, Danac je blistao prošle sezone, bio je jedan od najzalužnijih za osvajanje Eredivizije, postigao je 21 pogodak u holandskom šampionatu, ove sezone je nakon 14 nastupa na sedam postignutih golova.

Dodatno se komplikuje situacija i oko sudbine Aleksandra Mitrovića, pisali smo da se srpski fudbaler našao na radaru Vest Bromvič Albiona, ali prema poslednjim informacijama, na "Hotorns" bi mogao da stigne nemački internacionalac Andre Širle.

aleksandar mitrovic

Borusija pokušava da mu pronađe klub u kom će igrati do kraja sezone, voljni su i da nastave da plaćaju jedan deo njegove plate, a ponudili su ga nekolicini klubova iz Premijer lige.

Među njima je i VBA, koji bi voleo da ga vidi u svojim redovima.

Ukoliko angažuju Nemca, teško da će pokušati da dovedu i Mitrovića, to bi čini se bilo moguće samo u slučaju da VBA proda Džonija Evansa i tako sakupi novca da od Njukasla otkupi ugovor srpskog reprezentativca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke