Nije (li) sve u novcu?

  • Autor: Miloš Marković

  • 08. februar 2013.

  • 11:03

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Talenat koji poseduje mladi brazilac Nejmar nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Španski mediji tvrde da Barselona ima prednost, Mančester Siti je ponudio blanko ček. Koliko je potrebno da bi se privoleo fudbaler Santosa?

Velika nada svetskog fudbala, momak od koga se očekuje da u goinama koje slede nadmaši najveće fudbalere današnjice, Brazilac Nejmar, privlači veliku pažnju klubova koji bi voleli da ovog fudbalera vide u Evropi.

Iako će se to teško desiti pre Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine, Evropljani ne odustaju.

Konkretno, svoju jasnu nameru da u svoje redove dovede Nejmara pokazao je Mančester Siti, koji blanko čekom, čak i da zaobiđe najavljena finansijska pravila, mora da zaobiđe Barselonu.

Na 'tajnoj večeri' na kojoj su se u sredu sastali predstavnici Santosa, Barselone i Mančester Sitija razmatrana je budućnost talentovanog fudbalera.

Nekada čelnik Barselone, a sada sportski direktor „Građana“, Ćiki Begirištajn, poručuje da Siti želi da pošalje jasnu poruku fudbalskom svetu, Zahaviju su date odrešene ruke u pregovorima sa Nejmarom.

Ipak, španski mediji podsećaju da Barselona ipak ima reč.

Više od reči, konkretno određenu vrstu predugovora sa brazilskim timom i samim igračem. Otuda se može i naslutiti zašto su predstavinici Barselone prisustvovali gore pomenutoj večeri.

Pisani ili usmeni, nije ni važno, teško je i potvrditi, tek španski mediji javljaju da Barselona ima pravo preče kupovine igrača koji za katalonski tim košta 40 miliona eura.

Za sve druge zainteresovane, cena je trostruko veća.

Naime, kako javlja „Mundo Deportivo“, svaki klub koji želi da zaobiđe Barselonu moraće da izdvoji 120 miliona na ime otkupne klauzule.

Ukoliko i ubedi samog igrača, suma koja bi morala da se izdvoji na platu, pretpostavimo 4-godišnjeg ugovora, po sezoni iznosi dodeset miliona.

Sa 120 plus dodatnih 40, ukupna vrednost Nejmarovog transfera, predpostavimo u Siti, iznosila bi neverovatnih 160 miliona evra!

Da li „građanski“ blanko ček ipak ima limit?

Bilo kako bilo, čini se da novac u transferu Nejmara neće imati presudnu ulogu. To je donekle potvrdio i predsednik Santosa Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro.

„Nejmar je srećan u Santosu, nadamo se da će ovde ostati i nakon 2014. godine. Kada je on u pitanju novac nije u prvom planu, Nejmar našem klubu donosi mnogo više nego što košta. Svima koji žele da ga vide u svojim redovima poručujem da nas novac ne zanima.“, rekao je on.


  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari