Nije kraj, Barsa ima deset dilema do kraja prelaznog roka!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 15.07.2019.
10:04
Izvor: Sportske.net

Sa čim će se Valverde suočiti do kraja avgusta?

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Barselona i dalje nije spakovala tim za narednu sezonu, iako su stigli De Jong i Grizman, španski mediji se bave dilemama koje Valverde ima i eventualnim promenama.

Navodno ih je desetak, neće sve biti rešene, ali trener Barselone razmišlja o tome kako da pojača tim.

Kada su golmani u pitanju, stvar je jednostavna, Ter Štegen i pridošlica Neto iz Valensije, tu neće biti problema.

Prva nedoumica vezana je za desnog beka, Semedo ima ponudu Atletika, Valverde nije siguran da Serhi Roberto, ali ni sam Portugalac mogu da ispune traženo, priča se o Kanselu koji je papren, ali i najbezbolnijoj varijanti, povratku Danija Alveša.

Ni na levoj strani, situacija nije idealna, Albi zameraju defanzivu, označen je kao glavni krivac za eliminaciju od Liverpula, tu Valverde nema alternativu. Miranda iz La Masije nije po njegovom ukusu, Barsa pregovara sa slobodnim agentom Luisom Felipeom iz Atletika.

Pike i Lengle su sigurni, tu su još Todibo, ali ako Umtiti bude deo posla oko Nejmara, Barsi je potreban još jedan štoper. Van Dajk nije hteo da razgovara, a Junajted neće prodati Lindelefa, jedna od meta je i naš Bleki Milenković, ako Francuz ode u Pariz.

U veznom redu su sigurni Buskets, Vidal, De Jong, Artur, Alenja, problem sa Rakitićem je ponovo što bi mogao da bude deo trampe, mada on to ne želi, a i malo je verovatno da bi ga Valverde pustio.

Barsa se dvoumi da li da pusti Rafinju u Valensiju jer on je univerzalac može da pokrije nekoliko pozicija.

U napadu, Grizman, Mesi i Suarez su neprikosnoveni, ali postoji nekoliko dilema. Da li prodati Dembelea Bajernu?

Kutinjo je otpisan, on bi mogao da uđe u posao oko Nejmara, odbio je Junajted, a priča se da želi u Liverpul koji svakako neće platiti traženu sumu.

Treba se i osloboditi Malkoma koji zauzima mesto stranca, Nejmar nema pasoš EU, pa bi njegov zemljak svakako morao da napusti klub.

Dakle, svedeno na jednu rečenicu, problem su obe spoljne pozicije, verovatno i štoper ako ode Umtiti, a treba se osloboditi Kutinja i Malkoma.

Ništa još u Barsi nije gotovo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Monday, 15.07.2019
18:05

Da trener Barselone razmislja o tome kako da pojaca tim momentalno bi podneo ostavku.

avatar
Lecter
Monday, 15.07.2019
20:57

Nemoj tako 😀 Sada ce Valverde da skocka tim i zategne odbranu. To je jedan genijalac 😀😀

avatar
P. S.
Wednesday, 17.07.2019
01:37

To je već uradio. Sada će da skocka odbranu i zategne tim. U svakom slučaju on uvek ide bar korak dalje u odnosu na sve koji se trude da smisle najžešću sprdačinu na temu sastava Barse, pozicija igrača u timu, izmena i 'taktike' za sledeću utakmicu.

avatar
Los Vikingos
Monday, 15.07.2019
12:47

Cisto sumnjam da ce imati zainteresovanih za Dembelea na osnovu njegovog pristupa i ponasanja i naravno tu je i velika cena jer ga nece pustiti ispod 100 miliona. Bajerna bas nikako ne vidim da uzima takav profil igraca za te pare. Eto jedini PSG jer oni umeju da kupe sve i svasta.

avatar
Crveni Lucifer
Monday, 15.07.2019
12:35

Dzabe im sve sto naprave u prelaznom roku kad im je onaj valverde na klupi, sa njim ligu sampiona videt nece, lik je tezak amater a dok im ode on oticice i kmessi a tada se vracaju tamo gde im je i mesto, u prosek evropskog fudbala

avatar
_mladenq
Monday, 15.07.2019
11:15