Ni Mbape, ni Sančo - Otkrivamo "zlatnu koku" i najveću otimačinu u 2021!

Autor: Milovan Longinov
subota 10.10.2020.
11:07
Izvor: Sportske.net

Dileme nema, ovo će biti najtraženiji igrač leta 2021. godine.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Leto 2020. bilo je specifično usled pandemije i velikih novčanih gubitaka, pa su one najveće bombe ipak ostavljene za 2021.

Džejdon Sančo je ostao u Dortmundu, za Kilijana Mbapea niko nije imao dovoljno novca, ali ako nas pitate, jedan momak će biti najtraženija roba, u pitanju je - Dajo Upamekano.

Pre svega, najvažnije je istaći da je Upamekano pristao da produži ugovor sa RB Lajpcigom, ali uz jednu najvažniju "caku". Njegova otkupna klauzula spuštena je sa 60 na 42 miliona evra, kako mu klub ne bi otežao neminovni odlazak, a i zaradio pristojnu sumu novca.

Ako nas pitate, Lajpcig je baš učinio uslugu spustivši klauzulu na samo 42 miliona evra, a evo i zašto.

Pozicija štopera će narednog leta biti Ahilova peta za brojne najveće timove. I evo idemo redom.

Real Madrid

Serhio Ramos

Zinedin Zidan je odavno označio pojačanja za 2021. godinu, a to su - Upamekano, Kamavinga i Mbape. Zanimljivo, trojica Francuza koje mnogi vide kao najbolje na svojim pozicijama u narednoj deceniji. Serhio Ramos naredne godine puni 35, uz njega je Rafael Varan, a Eder Militao je ostao treće rešenje, a Naću Fernandesu nisu dopustili da ode iako je večiti četvrti izbor. Dileme nema - Real će krenuti svim silama po novog štopera, a Upamekano košta samo 42 miliona evra.

Barselona

Nisu uspeli Katalonci da vrate Erika Garsiju, ali hoće u januaru. Ipak, Đerar Pike po mišljenju mnogih igra svoju poslednju "dobru" sezonu i polako kuca na vrata penzije. U tom slučaju, Kataloncima neće biti dovoljno i da ima Garsiju i Lenglea i mladog Arauha koji se nameće kao dete kluba sa 21 godinom. Nova uprava stiže, a to znači i lov na velika i bitna pojačanja.  Štoper svetske klase za 42 miliona evra je "bombonica". 

Ramos Pike

Mančester Junajted

Ako je nekome neophodan štoper, tačnije dva, onda je to Junajted. Đavoli su i ovog leta želeli Upamekana i mnoge druge, ali nisu uspeli da se pojačaju. Ako prokockaju još jednu sezonu, a sva je prilika da hoće, prva velika kupovina moraće da bude štoper. 

Baner 4

Liverpul

Nije Jirgen Klop doveo sada zamenu za Dejana Lovrena, uzdao se da Fabinjo može da uskoči kao četvrti štoper, te da je i Džo Gomez dobra alternativa uz Matipa. Ipak, Lids je dao na Enfildu tri, a onda je usledila blamaža na Vila parku i sedam golova u mreži. Sigurni smo da Liverpul neće biti tako jak u odbrani kao prošle sezone i da će Klop svim silama pokušati da ispravi grešku što ovog leta ipak nije doveo još jednog štopera. Zamislite samo tandem - Van Dajk-Upamekano.

Van Dajk Ričarlison

Bajern Minhen

David Alaba je ušao u poslednju godinu ugovora i u junu će otići besplatno, osim ako se ne desi neki veliki preokret. Takođe, Boateng igra svoju poslednju sezonu, već je ovog leta trebalo da ode, dok je Lukas Ernandes donedavno bio nezadovoljan statusom u ekipi. Istina, tu je i Kuasi, koji je stigao iz Pariza, ali sve navodi ka tome da će Bajern po svaku cenu morati da dovede štopera. A kako vama zvuči priča o najboljem na jednoj poziciji, koji igra u Bundesligi? Pa naravno, onda ide u Bajern.


Baner 5

Juventus

Jeftina kupovina vrhunskog igrača ne može da prođe bez Juventusa. Naročito ako na to dodamo godine Lea Bonućija i pogotovo Đorđa Kjelinija. Matijs de Liht polako ali sigurno postaje lider odbrane, a ako Andrea Pirlo nastavi da igra sa trojicom štopera, nema dileme da će mu biti neophodan još jedan. Upakemano bi definitivno mogao da bude na listi želja Fabija Paratićija i Pavela Nedveda.

PSŽ

Gde je dobra kupovina, tu je PSŽ. Otišao je Tijago Silva, "izdao" ih je Kuasi otišavši u Bajern Minhen bez obeštećenja. Ove sezone će pokušati da se "provuku" bez novog štopera, pošto nisu želeli da preplaćuju Kulibalija, zato nema ni jedan promil šanse da narednog leta na Park prinčeva ne stigne novi stameni štoper. 

haland tijago silva


Zaključak

Nemamo dilemu da će Upamekano biti "zlatna koka" oko koje će se klubovi otimati narednog leta. Ipak, ni predstavu nemamo gde bi mogao da završi. Svaki od pomenutih klubova ima svojih šansi, i nijednom od njih neće biti problem da plati i aktivira klauzulu od 42 miliona evra, a svima će biti jednako potreban i neophodan.

Pratite sa nama, ovo je sapunica i trka koja bi mogla da obeleži leto 2021.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jean-Luc Picard
Saturday, 10.10.2020
17:56

Brate, de promeni malo to "ako nas pitate". Prvo, ne pitamo, a drugo, u svakom tekstu si to napisao po 20 puta.

avatar
Hannibal Lecter
Sunday, 11.10.2020
09:01

Amaterizam totalni...

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Sunday, 11.10.2020
13:26

Realno boli nas k sta oni misle :D

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Saturday, 10.10.2020
15:18

Ja mislim da ce ga MU dovesti vec u zimskom prelaznom roku jer ga je zelio i ovo ljeto ali nije uspio

avatar
Hannibal Lecter
Sunday, 11.10.2020
09:01

MU nema bas ali bas šanse da ga dovede...

avatar
Hannibal Lecter
Saturday, 10.10.2020
12:43

On ili Badiashile dolaze u RM, pitanje je samo koga Zidan odabere... vrvt će uticaja imati i ko bude više igrao u reprezentaciji Fra... Kamavinga i Mbappe su 99% reseni poslovi. Vrvt odlaze Nacho, Odriozola, Modric, Diaz, Jovic. To će biti opet oko 100 miliona zarade na transferima plus oslobodjen budžet za plate preko 40 miliona bruto. Kubo se vraća sa pozajmice. Jedino je pitanje Auar ima li istine da postoji prećutni dogovor zidana i samog igrača za narednu sezonu. Onda vrvt ide i Isco ili Odegard. Sve u svemu klub sa najpametnijom politikom uz Bajern.

avatar
MunzeKonza
Saturday, 10.10.2020
21:25

I tako malo po malo, Zidan napravi od Real Madrida Francusku repku.

avatar
Hannibal Lecter
Tuesday, 13.10.2020
18:25

Pa kad nema kvalitetnih španaca... evidentna kriza u mladjim selekcijama.

avatar
The Red Army
Sunday, 11.10.2020
10:49

Tesko da ce na tim igračima da zarade, jovica mogu da prodaju samo manje nego što su ga platili, modrica nista itd itd... Poredis babe i zabe, bayern koji dovodi mlade nade nemacke za nula od glavnih "konkurenta" i real koji puca pare kao da ih bere na drvetu