Neverovatna priča, Ronaldinjo kumovao najvećem Fergusonovom promašaju?

Autor: Stefan Matić
nedelja 15.12.2019.
23:16
Izvor: Sportske.net

Junajted doveo "lošijeg" Brazilca.

Epa/Alejandro Garcia
Epa/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Mančester Junajted je pomno pratio Svetsko prvenstvo 2002. druge godine kada su Brazilci osvojili svoju petu titulu na Mondijalu. Među mnogima se naravno izdvajao Ronaldinjo, tadašnji fudbaler PSŽ-a je imao predivan lob gol kojim je savladao Simana i zapečatio sudbinu Engleza.

Godinu dana posle toga pojačao je redove Barselone za sumu od oko trideset miliona funti, Brazilac nije krio da je bio veoma blizu transfera na "Old Traford", čega se podsetio njegov tadašnji saigrač Kleberson koji je osetio kako je igrati na "Teatru snova".

Ono što je interesantno jeste to da su Brazilci trebali doći u "paketu" kod Fergija.

"Dva kluba su bila zainteresovana za mene, Lids i Mančester Junajted, izbor je bio lak, ali postoji smešan deo. Bio sam sa Ronaldinjom i njegovim bratom/agentom Asisom, znali smo da nas Mančester želi"

"Ronaldinjo je rekao hajmo u Mančester što sam ja oberučke prihvatio, radovalo me što ćemo obojica da igramo u istom klubu. Ja sam se vratio u Brazil i nastavio pregovore sa Junajtedom, ali me je Ronaldinjo onda prevario. Otišao je da igra po toplom vremenu u Barseloni dok sam ja otišao u Mančester, i dalje se šalimo oko toga. Zna da mi duguje zbog toga", izjavio je Kleberson za engleske medije.

Kleberson nažalost nije postao veliki hit na "Old Trafordu", odigra je svega dvadeset utakmica u ligi da bi kasnije 2005. godine bio prodat Bešiktašu. Njegov transfer je vredeo oko osam miliona funti, zasigurno jedno od većih razočarenja velikog ser Aleksa Fergusona.


 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The Red Army
Tuesday, 17.12.2019
01:01

Ih preterali ste, nije bas najveći promašaj ikada, bilo je jos dosta njih gorih