Neverovatna priča, ma kakav Junajted i Juventus, deda "odlučio" igraćeš u kineskoj ligi!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 23.01.2020.
15:23
Izvor: Sportske.net

Eto kakve stvari mogu da presude u transferu...

EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT
EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Povezane vesti

Još jedan problem u moru onih sa kojima se suočava Junajted je odlazak Tahita Čonga. Talentovani holandski napadač je odbio ponudu od oko 3 miliona godišnje, ima 11 nastupa u seniorskoj konkurenciji, ali veći problem od novca je nedostatak šanse da igra.

Biće slobodan na leto, žele da svi, počev od Sevilje, preko Juventusa, Intera kao i par engleskih klubova.

Ali, čini se da će njegovo poreklo pobediti?

Naime, već smo pisali o ovom momku, majka je sa ostvra Kurasao na holandskim Antilima, ali je, mada se ne bi reklo po izgledu, Čong polovinom Kinez, deda mu je rođen u Kini, otac emigrirao u Evropu. Mladi fudbaler je počeo u Fejenordu.

I upravo bi ta njegova kineska krv mogla da odluči. Naime, Suning, kompanija koja poseduje Inter ima plan, Čong bi stigao u Kinu, dobio državljanstvo i par godina nastupao za Đangsu da stekne iskustvo. Posle bi ga kompanija prebacila u svoj evropski klub Inter.

Oni su već par šuta razgovarali sa ocem igrača i on je izgleda spreman da se dogovori, tim pre što bi u Kini zarađivao kao domaći igrač znatno više nego u Junajtedu.

Đangsu je prošlu sezonu završio kao četvrti, od stranaca tu su Miranda i Aleks Teišera, Brazilci, Hrvat Santini i Vakaso iz Gane koji je kupljen od Alaveša. Čong ne bi bio stranac što je velika prednost i jasno da bi u kineskoj ligi mogao da pokaže sve svoje kvalitete, pre povratka u Evropu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke