Neočekivani obrt - Gabonac u Kini, Italijan u Čelsiju?!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 12.07.2017.
16:11
Izvor: Sportske.net

U kratkom roku, pojavile su se nove informacije.

EPA/FRIEDEMANN VOGEL
EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Pisali smo kako se Čelsi, nakon što im je propao posao sa Lukakuom, okrenuo novom napadaču.

Naime, oni su zainteresovani za Pjera-Emerika Obamejanga, a uprava Borusije im je fudbalera iz Gabona navodno i ponudila za 80 miliona evra.

Više o tome u nastavku.


Ipak, izgleda da do transfera najboljeg strelca Bundeslige u minuloj sezoni neće doći, kako je Gabonac navodno bliži prelasku u Kinu.

Poznato je da je Tjanđin zainteresovan za njegove usluge, spremni su da mu ponude ogromnu platu, a kako se prelazni rok u Kini završava 14. jula, uprava kineskog kluba kreće svim silama po jednog napadača svetske klase.

Nedavno je i njegov saigrač iz redova "Milionera" Marcel Šmelcer izjavio da će sudbina napadača iz Gabona zavisiti od Kineza, koji imaju još par dana da angažuju pojačanja.

Dakle, Čelsi bi na kraju mogao da odustane od čitave priče, a pojavile su se spekulacije da su spremni da plate neverovantu svotu novca za drugog napadača.

Belotti Beloti

Nije tajna da je Konte zainteresovan za golgetera Torina Andreu Belotija, koji je u sezoni za nama postigao 26 golova u Seriji A.

Ipak, on ima otpusnu klauzulu od 100 miliona evra, ispod koje predsednik "Bikova" Urbano Kairo ne planira da ide.

Prema poslednjim informacijama, "Plavci" su dobro čuli prvog čoveka Torina, te su spremni da mu "vežu ruke" tako što će platiti pomenutu klauzulu.

Bilo kako bilo, Čelsiju ne gine veliki izdatak ovog leta, da li će to biti 80 miliona za 28-godišnjeg Obamejanga, za kog je veoma zainteresovan klub iz Kine ili 23-godišnji Andrea Beloti, za kog moraju da plate okruglo 100 miliona evropskih novčanica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

60 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tbr
Thursday, 13.07.2017
09:59

Beloti je jak kao bik, dobar na lopti, ima odličnu završnicu, može da trči 200 minuta, ali je taktički baš, baš limitiran. Morata s druge strane više radi za tim, nije baš nešto fizički jak ali dobro... Konte neće pogrešiti ako bira između ove dvojice... Obamejang je već u godinama i bilo bi suludo za njega dati toliki novac, a on ima možda još 3 sezone na ovom nivou.

avatar
MSSZRMK
Wednesday, 12.07.2017
23:35

Ako posle Pogbe i Lukakua plate ovog 100 miliona posle jedne sezone onda za Mbapea Monako mora traziti 200 miliona.

avatar
Naka TZ (CFC)
Wednesday, 12.07.2017
18:48

Abumeyang ,Belloti ili Morata ko god dosao ja cu bit zadovoljan samo da rjesimo poziciju napadaca i da dovedemo nekoga od njih jer je najbitnija u timu ta pozicija.Abumeyang mi je licno najbolji izbor i najbolji igrac medju njima trojicom ali problem je sto je vec sad u ozbiljnim godinama i ne vjerujem da bi dugo trajao njegov kvalitet u Celziju.Belotti je zalogaj za buducnost i zato mi se svidja njegovo dovodjenje a i razvalio je Italijansku ligu igrajuci za jedan Torino.- Ne sumnjam da bi sa Konteom nastavio isto ipak je Konte Italijan kao i Belotti saradnja bi bila perfektna.Sto se tice Morate smatram da je dobar igrac ali nekako mi je najslabiji medju njima trojicom jer je najmanje postigao golova. Tacno je da nije mnogo ni igrao u Juventusu i Realu ali nije mi bas dokazana klasa ali ako ga dovedu bit cu zadovoljan .Konte ce i od njeg napravit zvjer koja ce da kida po sezoni preko 20 golova .Inace Morata me dosta podsjeca stilom napadaca na Fernanda Torresa ima tu brzinu ostrinu tehniku visinu prava devetka u spicu.

avatar
MSSZRMK
Wednesday, 12.07.2017
23:31

Morata je drugi najefikasniji igrac u Spaniji posle Mesija ako dobro znam.Bio 2. najbolji strelac Reala prosle sezone ako dobije poverenje od trenera pokidace.Morata je izbacio Real,dao gol u finalu Barseloni i namucio je Bajern mislim da je to dovoljno da vidimo da itekako ima kvalitet.

avatar
Naka TZ (CFC)
Thursday, 13.07.2017
00:36

Dobar je Morata nema sta mozda da se ustali u prvoj postavi Reala ili nekog novog tima bi eksplodirao jer i kad je dobijao malo prostora za igru davao je vazne golove .Po meni on je mozda i bolji od Benzeme trenutno u Realu ali Benzemu cuvaju igre iz proslosti i klasa jos uvjek zato je u 1 postavi Reala.

avatar
scofield
Wednesday, 12.07.2017
18:09

Bas ce da mu vezu ruke novcanicama 100mil e haha. Bice to najsladje vezivanje.

avatar
RedDevil89
Wednesday, 12.07.2017
17:43

Obamejang pre Belotija. Ima vise dobrih sezona odigranih iza sebe. Jeste Beloti mladji 4 godine ali Obamejang je nosilac igre Borusije vec par sezona. Ko zna da li ce Beloti uspeti da ponovi proslu sezonu ili barem priblizno dobro da odigra.

avatar
Sportakus
Wednesday, 12.07.2017
17:42

Koliko su pojedini navijaci Celzija u zabludi, govore za Benteka od 85 miliona ne valja iako se dokazu u vise sezona u PL i ima 24 godine a za ovog Belotija im ne smeta 100 miliona a odigro 1 ddobru sezonu u znatno slabijoj Seriji A i ima 23. Nema veze sa logikom, naravno nije Lukako nesto posebno,kako ga opet navijacu Junajteda pretstavljaju, vise je igrwc za manje meceve ali je bolja investicija od Belotija sigurno. Pa bolje im je dodat jos 20-30 miliona i uzet Mbapea koji je takodje imo samo jednu sezonu odlicnu ali ima 18 godina i ta jedna sezona je duplo bolja od Belotijeve.

avatar
Eden Hazard 10
Wednesday, 12.07.2017
17:55

sve objasnio ...

avatar
MSSZRMK
Wednesday, 12.07.2017
23:32

Mbape stize u Real kad-tad,naravno ako izabere projekat a ne pare.

avatar
Bratuska_Blueboy
Wednesday, 12.07.2017
17:38

Ja ne znam sto se svi toliko brinu koliko ce neki klub potrositi pa nisu vase pare, ali jeste okej Beloti ima samo jednu dobru sezonu iza sebe i moze se reci do pre par meseci bio je anonimus jeste mlad jeste dobar, Obamejang je vec druga prica iskusniji dokazan golgeter ali i 5 godina stariji stvarno je lud ako izabere aziju pre evrope a i ovde gde god predje pa cak i da ostane u Dortmundu imace dobre pare, a opet nije star Ima u nogama bar jos 3,4 dobre sezone nije samo stvar u tome sta Konte zeli sta moze Roman da ispuni, zavisi to i od Belotija Torina i od Pijera i Borusije dal ce naci zajednicki jezik, ali istina bar sto se tice Celsija od dobrih spiceva ostali jos Andrea, Pijer i Alvaro pa nek izvole i nek pozure..

avatar
A.Conte
Wednesday, 12.07.2017
17:14

Belotti i samo Belotti...

avatar
VjerniPlavac
Wednesday, 12.07.2017
17:07

Samo prava neznalica i onaj koji ne prati fudbal ce reci da Beloti ne valja,jednostavno covjek kad ga vidis po stilu igranja znas da ce biti jedan od top 3 napadaca za jedno 2,3 godine ako ne i prije jer po svemu podsjeca na one stare kajle nizak brz lucidan ubojit odmah bi platio 100mil i mirni smo sto se tice napada

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 12.07.2017
17:05

Upravo sam odgledao klip. Od 31 gola u bundesligi Gabonac je 25 postigao tako sto je samo trebao da ubaci loptu u mrezu. A i ovih 6 ostalih su bili iz 16m sa glavom, eventualno jedan dribling.

avatar
A.Conte
Wednesday, 12.07.2017
21:25

Pa to ti pricam, i ja sam bas danas gledao. Onda ovi ovde pricaju kako je nemacka liga bolja od serie a, mozda je bolja, al teza nije sigurno. Odbrana se skoro i ne igra. Njegovih pola golova je 2 na 1 sa golmanom i na praznu mrezu...

avatar
ljolj
Wednesday, 12.07.2017
16:51

obamejang jeste brz ali nije igrac svetske klase... njemacka liga je daleko slabija od engleske ne mozete da poredite... italijanska je gruba liga isto slaba ali torino je daleko slabij tim u poredjenu od BvB... a beloti kad mu pogledate samo ledja shvatate da covek ima snagu u sebi da je jak da je eksplozivan tehnicki solidan i veoma dobar u skoku... sa obamejangom bi imali najbrzu kontru u englesku ali to nije stil igre koji ce uspjeti protiv slabijih ekipa koje se brane sa svim igracima... ako dovede Italijana svim srcem cu navijati za celzi u LS jer nazalost moj tim ne igra :( p.s. ne navijam za arsenal :D

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 12.07.2017
16:42

Ne razumete to vecina vas... Da, Obamejang ima impresivniju karijeru do sada ali ja gledam buducnost. Ja u Belotiju vidim novog svetskog sampiona sa italijom, osvajaca LS 2,3 puta... Novog Meacu, novog Del Pjera, novog Inzagija... Najbolju devetku na svetu uskoro. To je moj osecaj i zelim da u Celsiju ispisuje istoriju... Gabonac je samo jos jedan u nizu trkaca kojeg se niko nece secati za 10 godina.

avatar
riquelme
Wednesday, 12.07.2017
16:56

Decko je vizionar, razumite ga vi sto ga ne razumete. Decko ima viziju da momak koji je prvi put dao preki 15 golova u zivotu treba da kosta 100 miliona i da ce odmah da se uklopi u igru Celzija. Nerealan si druze a i gde nadje bas Meacu??? Za ove i ajde da verujem da znas ko su i sta su pa da poredis Belotija sa njima. A i on to moze da dostigne jedino ako ostane u Italiji. Ma tu je jedini majstor ako do tog transfera dodje čika Miha! Mogu da ga neki mrze neki vole ali ako i od ovog napravi bombu on je CAR! Romanjoli iz Rome u Sampu pa u Milan, Donaruma sa 16 na gol + ovaj momak to je dovoljno. O celoj ekipi iz Dorije sto je otisla za 6 puta jace ugovore to ne racunam.

avatar
Wednesday, 12.07.2017
17:50

vizionar dobra ti ta

avatar
Kenzo Tenma
Wednesday, 12.07.2017
17:03

Vidiš zmaja, vidiš Teslu na rolerima...

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 12.07.2017
16:41

Po izjavama predsednika Torina ocigledno je da zele da ga prodaju jer realno tolike pare Torino nikada nije video. Cak izmedju redova sam shvatio da bi mogla i da se spusti klauzula. Pustili bi oni njega za 80 lagano. Beloti u Torinu prima 35 hiljada nedeljno sto u Celsiju ima Lotus Cik tako da i zbog plate nece moci da ga zadrze nikako.

avatar
Amalainter
Wednesday, 12.07.2017
16:34

Ja bih platio tih 110 miliona za Icardija-kolika mu je klauzula a ne za jednog igraca koji je u Torinu odigrao "nesto" u jednoj sezoni?.

avatar
Carina_11303
Wednesday, 12.07.2017
17:12

Vaistinu. A Inter želi Matića. 60 milki plus Matić za Ikardija i oba kluba da pevaju.

avatar
Chelsea13
Wednesday, 12.07.2017
19:10

Pa bi Conte opet imao problematičnog igrača

avatar
Wednesday, 12.07.2017
16:27

Obamejan ili Morata. Beloti ne tek cemo videti sledece sezone jel moze ponoviti zadnju sezonu tj jeli svetska klasa! #CFC

avatar
The KING(visionary)
Wednesday, 12.07.2017
16:25

Vise se isplati onda platiti tih 20.miliona vise,ipak ovaj ima svega 23.godine moze znatno duze da traje...

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 12.07.2017
16:43

Drago mi je da si promenio misljenje.

avatar
The KING(visionary)
Wednesday, 12.07.2017
16:56

Ja sam za Obamejanga,ali ipak ovaj je znatno mladji...

avatar
Emperador(2018)
Wednesday, 12.07.2017
16:23

Realno gledano obamejang je bolji igrac od belotija. Ali , beloti je mladji , dao je u torinu oko 30 golova sto nije mala stvar . Njegovo vreme tek dolazi .Ja sam za obamejanga ako on ne dodje druga opcija je beloti treca morata . Obamejang je rekao da bi zeleo da igra u evropi tako da ili dolazi u celsi ili u milan , kina otpada . Milan je doveo Silvu , verovatno dolazi i Kalinic. Tako da je realno da dodje kod nas . Uz obamejanga i jednog igraca umesto pedra , insinje , keita , bernandeski , marez i bakajoko , definitivno bi bili prvi favoriti za pl a za ls jedni od top 5 . Kurtoa , Ridiger , Luiz , Azpi , Moses , Kante , Bakajoko , Alonso , Moses , Azar , Auba i Marez . Top . Za sandra ne znam da li dolazi nesto nisam siguran a bio bi veliko pojacanje kad bi dosao. Sve u svemu spic krilo vezni i levi bek .

avatar
Wednesday, 12.07.2017
16:37

Pedra bi izbacio??? Jesi gledo ti druze proslu sezonu?

avatar
Wednesday, 12.07.2017
19:17

Ma ne moze biti prestar samo ga je Murinjo ubio preproslu sezonu kao i ostatak tima u kojem je samo Vilijan bio dobar. Dok recimo proslu sezonu nije bilo Vilijana skoro nigdje, itd... Uglavnom ne treba puno menjat mozda dovesti nekog za rotiranje ali moze se naci to i u nasim redovima.

avatar
Emperador(2018)
Wednesday, 12.07.2017
16:52

Jesam a jesi ti gledao preproslu ? Lik je star , treba ga prodati dok jos mozemo .

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 12.07.2017
16:39

Sta vidis u tom Marezu. Bolji su i Pedro i Vilijan pa cak i Salah koji znamo kako je prosao kod nas.

avatar
West London
Wednesday, 12.07.2017
16:20

Belotti,Lacazette ili Aubameyang,probati jednog dovesti i to je to

avatar
Felix DeSouza
Wednesday, 12.07.2017
16:33

Lacazette? Tesko...;)

avatar
mrancic
Wednesday, 12.07.2017
16:45

😀😀😀😀😀😀

avatar
Wednesday, 12.07.2017
16:39

Druze sto ti kasnis sa informacijama...

avatar
West London
Wednesday, 12.07.2017
16:38

Dns se ništa nezz,tako da ja dok ne vidim u ništa više ne vjerujem :)

avatar
Lol xxxxxxxx
Wednesday, 12.07.2017
16:19

Zasto uzeti lika koji kosta 100 m I ima iza sebe samo jednu dobru sezonu pre nego coveka koji kosta 80 m I dao je 40 golova prosle sezone I bolje bi se uklopio u nas sistem svojim stilom igre.

avatar
Wednesday, 12.07.2017
16:40

Potpuno se slazem.

avatar
rossoneroug
Wednesday, 12.07.2017
16:18

Mozda milanskih kineza ? :P

avatar
RB Leipzig(premocni)
Wednesday, 12.07.2017
16:16

Obamejanga proseka ne treba da dovode. Sve golove dao na tacni!

avatar
RB Leipzig(premocni)
Wednesday, 12.07.2017
16:33

Sve sa metar,dva.

avatar
Emperador(2018)
Wednesday, 12.07.2017
16:53
avatar
Can Demir1
Wednesday, 12.07.2017
16:15

Ma kakav Beloti ljudi božiji, odigrao je prošlu sezonu dobro, ko zna kakav će biti u sljedećoj. Kupuj Konte Obamejanga bolji je i od Morate i od Belotija. Idealan za našu igru, ali pošto je nama u klubu Emenalo koji se nažalost pita za transfere očekujem do kraja prelaznog roka Belotija, Bonija i Danila. Nažalost.

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 12.07.2017
16:38

Emanelo je nigerijac i uvek je gurao te africke igrace. Ako se on pita, sigurno Obamejang ima prednost kao sto je zeleo Lukakua koji je poreklom iz Konga. Srecom pita se Konte i zato dobijamo Belotija ili Moratu.

avatar
Can Demir1
Wednesday, 12.07.2017
16:49

Ok tebi je bolji Beloti koji je odigrao sezonu života, tebi je bolji Morata koji je više na klupi Reala nego na terenu. Oni su tebi bolji od Obamejanga čovjeka koji drugu sezonu zaredom biva prvi strijelac lige ispred Lewandowskog. BRAVO!