Nemoć Njukasla, odbili ih Česi

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 15.01.2018.
19:51
Izvor: Sportske.net

Rafa Benitez ima velikih poteškoća da pojača ekipu.

BETA/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
BETA/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Treneru "Svraka", iskusnom Rafi Benitezu, letos je obećan veliki tranfer budžet.

On je uspeo da vrati Njukasl u Premijer ligu u ekspresnom roku, osvojio je Čempionšip i oduševio sve pristalice ovog kluba.

Ipak, ne cvetaju ruže ekipi sa "Sent Džejms Parka" ove sezone, iako su dobro počeli, serija loših rezultata dovela je do toga da se opet bore za opstanak u eliti.

Trenutno su 15. na tabeli sa 23 boda iz isto toliko odigranih kola, imaju samo tri boda više od prvog tima ispod crte, Stouk Sitija, koji večeras gostuje na "Old Trafordu" u duelu 23. kola.

Minulog leta su doveli šest novih igrača, stigli su Džejkob Marfi (Norič), Florijan Ležen (Eibar), Kristijan Atsu (Čelsi), Hoselu (Stouk), Havijer Mankiljo (Atletiko Madrid) i Mikel Merino (Dortmund - pozajmica), Benitez je svakako želeo više.

Jasno je da će i u borbi za opstanak biti potrebna pojačanja, ali za sada ne uspevaju da ih angažuju.

Benitez je hteo da pojača konkurenciju među stativama, Eliot i Darlou se nisu preterano dobro pokazali ove sezone, a na radaru kluba našao se golman praške Sparte Martin Dubravka.

Ovaj 29-godišnji Slovak je letos kao slobodan igrač pojačao Spartu, primio je tri gola od Crvene Zvezde u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a sada je iznenada mogao da ostvari transfer karijere.

Od toga ipak neće biti ništa, kako je ekipa iz češje prestonice odbila ponudu Njukasla za njegove usluge.

"Svrake" su Dubravku želele da dovedu na pozajmicu do kraja sezone, ali je transfer i zvanično propao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke