Nekad na par sati od Juventusa, od Ronalda kreće revolucija u "Staroj dami"!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 05.04.2018.
09:28
Izvor: Sportske.net

Svi znate priču u koju je umešan i Marselo Salas, a sada 15-tak godina posle, Portugalac će otvoriti novo poglavlje u istoriji "Bjankonera"!

EPA-EFE/ANDREA DI MARCO
EPA-EFE/ANDREA DI MARCO

Povezane vesti

Verzija priče je dobro poznata, potvrdio je i Marćelo Lipi, prelazak Kristijana Ronalda u Juventus je bio gotova stvar, mada bi ga Italijani ostavili na pozajmici u Sportingu, ali je Marselo Salas odbio prelazak u "Lavove".

Posle toga je Ser Aleks nakon jedne prijateljske utakmice na nagovor igrača kupio Ronalda i sve ostalo je istorija.

Da li bi Kristijano Ronaldo postao to što jeste u Juventusu ne možemo znati, verovatno se zbog "Kalćopolija" ne bi dugo ni zadržao, ali to je sada priča iz prošlosti.

Ova je vezana za budućnost.

Naime, poraz od Reala u utorak je kraj ere u Juventusu.

Kako pišu italijanski listovi, klub je već doneo odluku, kreće u potpunu rekonstrukciju i podmlađivanje tima, cilj je prvo osvojiti sedmu titulu u nizu i eventualno duplu krunu odbranom kupa, a zatim ćemo videti velike promene.

Maks Alegri ostaje i upravo će on predvoditi novi ciklus, Juve je čak spreman da žrtvuje par godina dominacije kako bi stvorio potpuno novi tim.

Šta to znači?

Stara garda odlazi. Tačnije Bufon će završiti karijeru, Lihštajner, Asamoa, Markisio, Aleks Sandro moguće i Kedira, napuštaju klub.

Kjelini i Barzalji ostaju, ali neće biti u glavnim ulogama, stiže Kaldara, koji bi sa Benatijom i Ruganijem trebalo da čini prvi izbor na štoperskim pozicijama, a iz PL se vraća Mateo Darmijan, dok je još jedna varijanta Nemac Hektor levi bek Kelna.

Emre Džan bi trebalo posle svega da dođe kao slobodan igrač, već se zna da se sa pozajmice vraća Spinacola iz Atalante.

U veznom redu, Juventus nametava da plati klauzulu za Pelegrinija iz Rome, a u klub bi mogao da stigne i Remzi iz Arsenala koga Alegri može da upotrebi na više pozicija.

Današnji mediji i danas potenciraju da naš SMS ne bi imao ništa protiv da se preseli u Juve, ali to je nerealna kombinacija.

U ofanzivi, Juve će sve snage baciti na Marsijala koji bi trebalo da bude i najveće pojačanje, a alternativa je eventualno Kavani, što bi značilo i odlazak Mandžukića.

Od sadašnjih ofanzivaca, ostaju Daglas Košta, Bernadesko, vraća se Pjaca sa pozajmice, Iguain nije upitan, a što se Dibale tiče samo neka nepristojna ponuda u koju klub ne veruje bi da odvela iz Torina.

Cilj je da se promeni kompletna odbrana koja bi mogla da izgleda ovako. Na golu Šćešnji, Darmijan, Kaldara, Benatija i Spinacola u poslednjoj liniji, ispred bi operisali Džan, Pjanić i Matuidi, dok bi u napadu Alegri sa Marsijalom imao zaista pregršt opcija...

Marota i Paratići, direktorski tandem koji ima ponude iz Engleske, ali i od Monaka i navodno PSŽ će potpisati nove ugovore.

Juventus kreće u novu eru, a Ronaldo će biti zaslužan, dva puta u jedanaest meseci im je pokazao da je vreme da stvore novi tim...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DEL PIEROO
Thursday, 05.04.2018
14:08

Nema nista od ovog Juve je beton na svim pozicijama, fali top veznjak i verovatno ce se ici na Marsijala i navijam za to sve ostalo je na mestu sredina nam skripi

avatar
Stefan Miljkovic
Thursday, 05.04.2018
17:22

Sts je na mestu? Odbrana loša, sredina nema zamenu, napad nam je iguain... daleko je to od ozbiljnog konkurenta za ls.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 05.04.2018
12:45

Kakva bi to bila greska da je Ronaldo zavrsio u Juventusu.

avatar
Oldboy
Thursday, 05.04.2018
11:01

Znači Alegri ostaje?

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Thursday, 05.04.2018
19:51

Malo ostaje pa onda ide i onda tako naokolo

avatar
Oldboy
Sunday, 08.04.2018
23:34

sto bi reko nas narod, ide da se vrati, pozdrav

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 05.04.2018
10:49

I Maota i Paratici treb ada budu pod lupe ! A posebno Alegri ! Onda igraca ! Bolno , ali neophodno .... Ispasce na kraju da se zahvalimo CR7 :DDD

avatar
LaJoya#21
Thursday, 05.04.2018
10:33

Uh sad... Juve ce nastaviti da radi kako je i do sada radio. Realno transfer politika im je odlicna a tu su i rezultati. Izgubiti od barse i reala u finalu ls, nije strasno. Takodje i ispasti od najveceg kluba na svetu nije sramota.

avatar
Don Silvio
Thursday, 05.04.2018
10:31

Ovolika promena tima je moguca samo u nasim klubovim, u ozbiljnim ekipama kao juve to se ne radi tako. Sigurno je da ce ici u podmladjivanje ali ne u jednom prelaznom roku.

avatar
Sportski
Thursday, 05.04.2018
10:30

Slažem se da moraju podmladiti defanzivu, to se vidjelo i protiv Reala. Koliko god hvaljeni bili, Barzalji i Kijelini su već pred penzijom, moraju doći mladi štoperi koji će da grizu.

avatar
JC\'90
Thursday, 05.04.2018
09:37

Ne vidim kako ce biti jaci ?

avatar
MSSZRMK
Thursday, 05.04.2018
09:32

Još prošle godine sam pisao da je Juventusu potrebna promena u odbrani od golmana do štopera,pa i desnog beka.Jedan vezni uz Pjanic takođe nedostaje.