Nejmar van ekipe, nije poslušao Barsu! Strah od Italijana?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 26.07.2019.
08:30
Izvor: Sportske.net

Brazilac neće biti u timu, trenira odvojeno, nije fizički spreman. Sponzori sprečili najgori scenario, čega se plaše Katalonci?

EPA-EFE/Fernando Bizerra
EPA-EFE/Fernando Bizerra

Povezane vesti

I dalje nema promene oko Nejmara, Barselona i PSŽ ne mogu da postignu dogovor.

Brazilac neće igrati protiv Intera, ali razlog je nedovoljan fizička sprema. PSŽ je prekinuo sve spekulacije saopštenjem u kome se kaže da Brazilac još uvek oseća posledice povrede pred Kopa Amerika i da nastavlja da radi prema utvrđenom programu.

Španski medij tvrde da je preko posrednika Barsa poručivala Nejmaru da ne putuje na turneju kako bi smanjio cenu. Nema pouzdanih izvora ove informacije, čovek koji pokušava da izdejstvuje transfer Pini Zahavi je Nejmara savetovao da dođe u Pariz na početak priprema kako ne bi pogoršavao situaciju.

Šta je od svega istina, teško je reći.

Nejmar je pognuo glavu, kažu ne zbog Leonardove bukvice, već sponzora koji ne gledaju blagonakloni na sve što se dešava, otputovao je u Kinu sa ekipom i čeka rasplet.

Problem je što rešenje nije na vidiku. Barselona nema novac, a igrače koje nudi, PSŽ neće. Doveli su već trojicu u veznom redu, Kutinjo nije opcija, ni ostali ponuđeni im nisu potrebni. Katalonci imaju malo vremena da prodaju ključne fudbalere kako bi skupili oko 200 miliona za Brazilca, čini se da za to nema šanse.

Katalonski listovi pišu da se klub boji Juventusa. Naime, Paratići je u Engleskoj pregovara oko prodaja Perina, Kansela, Keana, moguće i Dibale, i nikome nije jasno šta je sledeći potez.

U Barsi se boje da Juve skuplja novac za Nejmara, za razliku od Katalonaca, oni imaju dvojicu igrača koji zanimaju PSŽ, jedan je Dibala, drugi Matuidi.

Šta Juventus dobija?

Marketinšku mašinu sa Ronaldom i Nejmarom, plus, posao im olakšava italijanski zakon koji u januaru stupa na snagu, a radi se o smanjenju poreza na primanja iznad 600 000 evra. To bi smanjilo troškove transfera, a sa druge strane italijanski šampion bi u svojim redovima imao dva najtrakrivnija, uz Mesija, igrača na svetu. O ekonomskom bumu i ne treba pričati.

Ipak, sačekajmo, Italijani ćute, vremena je sve manje, PSŽ traži rešenje oko Nejmara do sledeće nedelje, prvi meč igraju 3. avgusta (takmičarski), u pitanju je Superkup protiv Rena. Ako do tada Nejmar ne napusti Pariz, navodno su gazde iz Dohe poručile da nema ništa od transfera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milos Ilic_fb1
Friday, 26.07.2019
09:07

Juventus je sebi podigao vrednost drasticno dolaskom CR-a. Zamislite sada koliku bi marketinsku moc imali sa Nejmarom, CR-om, i ostalim maestralnim igracima. Kroz 2 meseca bi vratili lovu.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Friday, 26.07.2019
09:58

Pretjerujes s tih dva mjeseca ali ako vrate lovu ikad od njegovog transfera Fantasticno

avatar
Red blood
Friday, 26.07.2019
10:42

Nije sve u novcu.
Juve ocajnicki zeli trofej u LS,a ovaj cirkuzant zeli uvek da je u centru paznje.
Narusena bi bila harmonija,bez obzira na Nejmarove fudbalske kvalitete,Juve bi imao slabije rezultate.