Nejmar senior se nadao do poslednjeg dana, i to ne u Barsu! Gde je zapelo?

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 03. septembar 2019.

  • 09:17

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Samo jedan klub je bio u stanju da priušti Nejmara, ali zbog čega su odustali...

Nejmar senior se nadao do poslednjeg dana, i to ne u Barsu! Gde je zapelo?
Foto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
Kraj sage, Nejmar je otputovao u Ameriku, na pripreme reprezentacije Brazila, posle dvonedeljne pauze vratiće se u Pariz i debitovati u ovoj sezoni za PSŽ.

I dok u Barsi kažu da je meta za sledeće leto, njegov otac je nezadovoljan, on je očekivao transfer, i to ne u Barselonu, već u Real.

Naime, Perez se držao po strani kako ne bi pokvario odnose sa Parižanima, ali kada su oni obavestili Madriđane da Nejmar želi da ode i da bi ga radije prodali Realu nego Barsi, usledili su pregovori koje je forsirao otac fudbalera.

Navodno je on sprečio Nejmara da otpiše Real izjavom da želi samo u Barsu, ali od posla nije bilo ništa.

Razlozi?

Novac je jedan, međutim, da je želeo Perez bi doveo Nejmara, Real je imao dosta vremena i da se oslobodi Bejla, to jest pusti ga u Kinu i da proda Džejmsa Rodrigeza Atletiku. To bi stvorilo prostor u budžetu za platu Nejmara, mada bi čitav posao bio vredan oko pola milijarde evra, što bi opteretilo i Madriđane, ali neke analize pokazuju da bi uspeli da amortizuju te troškove.

Ipak, dve stvari su presudile.

Prvo, bojazan od povreda Brazilca, u Realu nisu sigurni da vredi rizikovati, PSŽ naravno ne bi pristao da im isplati odštetu ako se Nejmar povredi, odnosno opet završi van terena zbog sada već hroničnih problema sa tetivom.

Drugo, Zidan je bio apsolutno protiv, prvo da se Vinisijus ubacio u transfer kao "kusur", drugo da Nejmar uopšte dođe jer mu ne trebaju ofanzivni igrači. On je insistirao na Pogbi, na kraju sprečio Nejmara, ali nije doveo zemljaka koji je ostao velika želja leta.

Treće, Perez bi verovatno isterao svoje, da nema Mbapea. Dovođenje Nejmara bi upropastilo priliku da naredne godine, ili za dve stigne Mbape kao osnova tima, najtalentovaniji igrač sveta ne želi da produži ugovor sa Parižanima, a svi znaju da je njegov cilj odlazak u Madrid.

Tako je transfer propao, Real jeste poslao jednu ponudu, sa Bejlom i Rodrigezom kao delom čitavog posla, ali to je bilo opipavanje pulsa, znali su da PSŽ traži Navasa, Vinisijusa i novac. Na kraju su prodali Navasa, a Vinisijus ostaje.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari