Nejmar odlučio, ovo su razlozi "za" i "protiv"!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 30.05.2019.
12:35
Izvor: Sportske.net

Veruje da će napustiti Pariz, ko napravi prvi potez bi mogao da izvuče premiju, ali i da se kaje. Šta je u pitanju?

Epa/Yoan Valat
Epa/Yoan Valat

Povezane vesti

Nejmar je i dalje priča dana, trenutno je u Brazilu, sprema se za "Kopa Amerika" pokušaće sa saigračima da titulu šampiona kontinenta, prvi put posle više od deceniju donese svojoj zemlji.

Zbog problema koji je napravio u PSŽ, odnosno udaranja navijača Rena nakon kup finala, Tite mu je oduzeo traku i dodelio je njegovom klupskom drugu, Daniju Alvešu.

Neće to mnogo smetati "Neju", kažu da je veoma motivisan, a veruje da bi mogao ovog leta da napusti PSŽ i vrati se u Barselonu.

On kao glavni razlog navodi to što Mesi i Suarez snažno guraju ovu soluciju, pre Grizmana, međutim, jasno je da će Barsi biti potreban veliki novac, ali i da klupske strukture nisu oduševljene mogućnošću da se Brazilac vrati.

Koji su razlozi za i protiv.

Svakako Nejmar je magnet i za navijače i za sponzore, jedini način da ga uzmu, ali to bi bila dobra stvar za Barsu je da u trampu uključe Kutinja koga Valverde ne želi više, a eventualno još nekog igrača poput Rakitića.

Uz to, Barseloni je potreban napadač, a ako biraju između Grizamana i Nejmara, jasno je šta žele, pogotovo što su igrači protiv dolaska Francuza.

Treba spomenuti da poznaje klub, nema prilagođavanja, ima snažnu volju da se vrati, plus bi mogao da bude zamena za Mesija kome je ostalo par godina. Nej ih ima samo 27.

I na kraju, uzeti Perezu ispred nosa opsesiju, nema cenu.

Šta je protiv u čitavoj priči, odnosno koji su razlozi da Barsa okleva da i počne pregovore.

U lošim su odnosima sa Parižanima, ali se to da ispeglati.

Mnogo veći problem je to što nisu sigurni da bi Nejmar pristao na veliko smanjenje plate, kako je nagoveštavao i što ne žele da imaju ništa sa njegovim ocem i savetnicima koji su prevarili klub, a tužili su Barsu za novac koji nisu zaradili.

I sam Nejmar se nije proslavio u poslednjim danima, lagao je da nema dogovor sa PSŽ. Navijači su bili besni, međutim sada se čini da bi velikom većinom dočekali Nejmara kao heroja, tim pre što smatraju da ni Dembele, a kamoli Kutinjo nisu rešenje.

Novac ostaje problem, Grizman bi uzeo 17 miliona neto, Nejmar u najboljem slučaju po klub 25, sada prima 36, plus ima sponzorske ugovore sa kompanijama iz Katara. Za njega bi to bilo veliko odricanje, 15 miliona najmanje po godini.

Ovaj posao biće težak, ako bude odlazio, čini se da Real ima više mogućnosti da ga angažuje, ali Nejmar želi Barselonu.

Čeka li nas vruća priča leta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jagger86
Thursday, 30.05.2019
14:48

Kakav paćenik ... otišao kao da se dokaže u smešnoj ligi i da uzme Zlatnu loptu, a sad mu odjednom ne smeta da bude u senci Messija itd. Teške bljuvotine. Najgore od svega što ćemo o tome da čitamo do kraja avgusta. Kako ##bole za ovog padavičara.

avatar
Cfckg
Thursday, 30.05.2019
14:11

"Nej" hahahhahahahah

avatar
Milos Ilic_fb1
Thursday, 30.05.2019
13:05

Nejmar nigde nece imati platu kao u PSZ-u. NI Real mu nece dati vise od 25, 30 kako zbog svlacionice tako i zbog mogucnosti. To znaci da za sledeci ugovor trea da mu daju 40 ako mu sad daju 35.
Dakle, morace da pristane na smanjenje.
A tesko ce on u Barselonu. Barsi treba stoper, a muce se da nadju lovu bez prodaje igraca, sigurno nece imati 120, 130 koliko treba da doplate uz kutinja