Neće svi Ajaksovi "musketari" u Barsu, stigle nove ponude, šta će biti sa Tadićem?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 02.05.2019.
10:56
Izvor: Sportske.net

Do sada je jedino pouzdano da je Frenki de Jong potpisao za Barselonu. Četvorica ili petorica igrača sigurno napuštaju klub.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Jasno, najveća je bura oko De Lihta koji sam kaže da ne vredi više od svog prijatelja De Jonga, ali kako sada stvari stoje, zbog strašne konkurencije, Ajaks će inkasirati više novca.

Ne pitaju se oni, nego Rajola koga igrač bespogovorno sluša i koji ga ubeđuje da umesto Barselone, ode u Junajted ili Juventus. Dva su razloga, jedan što bi igrao bez ikakve dileme standardno, drugi, što se priča da bi Rajolina provizija bila mnogo veća.

Idemo dalje, Hakim Zijeh je bio želja Bajerna, sada je u prvom planu Totenhem koji nudi blizu 50 miliona sa bonusima, Marokanac bi mogao najviše da zaradi u PL, prošle godine nije otišao u Romu, iako je bio blizu transfera, ali sada Italijani ne mogu da se trkaju sa većim klubovima.

Sledeći na meti je Doni Van der Bek, nova zvezda, za njega je navodno stigla ponuda iz PSŽ vredna 50 miliona evra, ali to je premalo. Doduše, to je tek otvaranje pregovora, Ajaks planira da ga zadrži još sezonu, ali možda neće odoleti da napuni kasu.

Argentinac Taljafiko je na izlaznim vratima, Real ga hoće kao dugoročnu zamenu za Marsela, u igri su Atletiko, ali i par klubova PL, njegova cena je manja, oko 20 miliona evra.

Od odlaska Blinda nema ništa, a Ajaks će zadržati i Nereša i Onanu, bez obzira što će stići ponude.

Ovih dana pričalo se o Dušanu Tadiću u smislu toga da zaslužuje veći klub, ali samo uz nepristojnu ponudu može da ide. I njega hoće Bajern, no, sam Srbin nije posebno motivisan da ode, odlično mu je u Ajaksu, jedino ako bi mu duplirali platu, koja sada iznosi oko tri miliona evra. Šest bez problema može da dobije u Engleskoj, ali tamo se neće vraćati.

"Bilo je dobro dve sezone, ali ako ne igrate za klub u top 6, imate malo lopti, malo kontakta sa igrom i mogućnosti da kreirate, meni to ne odgovara",
rekao je pred meč sa Totenhemom.

Tadić je stub ekipe uz Blinda, već su stigli Kik Pjeri i Razvan Marin da pokriju odlaske De Jonga i De Lihta, čeka se Odegard, ali to je samo početak.

Sa novcem koji zaradi, Ajaks će kupiti verovatno još par mlađih igrača, a i prekomandovati nekolicinu iz mlade ekipe...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ŠDanilo
Thursday, 02.05.2019
22:57

Za naše igrače su lige poput Portugala, Holandije, Belgije i Nemačke.

avatar
The_Matrix
Thursday, 02.05.2019
12:14

Vec odbili 30 mil za Taljafika, tako da ove cene sada sto pisete nemaju blage veze. Tek ce oni da napune kasu