Navijači Juventusa ljuti, ko je bolje prošao u trejdu decenije u Seriji A?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 31.07.2018.
10:53
Izvor: Sportske.net

Stvar još nije zvanična, ali je pitanje sata, klubovi su se dogovorili, Iguain upravo pristao. Posle toga ništa neće biti isto, a čini se da je Milan veliki dobitnik čitavog posla. Koji su Juventusovi razlozi?

Beta/Alessandro Di Marco/ANSA via AP
Beta/Alessandro Di Marco/ANSA via AP

Povezane vesti

Još nije zvanično, ali klubovi su se dogovorili.

Sada se posle noćašnjeg maratona čeka konačni pristanak Gonzala Iguaina, pa će veliki trejd Juventusa i Milana biti formalnost. On je prema poslednji informacijama pristao, pa će vrlo brzo sve postati zvanično.

Ono što se zna je da je Juventus prihvatio ponudu "Rosonera", 18 miliona pozajmica, plus 37 za otkup na kraju sezone. Ali, otkup nije obavezan, što je Iguain tražio, kako bi svoju budućnost vezao za Milan, na kraju, dobio je izvesne garancije od Leonarda, a potpisao bi ugovor do 2022. i zadržao platu od 7.5 miliona evra što je najvažnije za Argentinca.

Onda sledi razmena, i to bez novca, posle godinu dana Bonući se vraća u Juventus, Kaldara ide u Milan, došao je posle dve sezone na pozajmici u Atalanti u Juve, u Americi je sa timom, ali bi mogao bez takmičarskog meča da napusti šampiona.

I dok su navijači Milana ushićeni, Juventusovi su razočarani. Ne zbog izvesnog odlaska Iguaina, realno, on posle dolaska Ronalda i insistiranja Alegrija da Mandžukić ostane, nema mesta u timu.

Ne, radi se o tome što Juve vraća Bonućija koji ima 31 godinu i lošu sezonu u Milanu za perspektivnog igrača kakav je Kaldara.

No, u medijima provejava da u Juventusu nikada navijači ne vode prelazni rok, da su Marota, Paratići i Nedved već pokazali da retko greše u procenama i da su se konsultovali sa Alegrijem.

On želi Bonućija, jasno, napad na Ligu šampiona je prioritet. Nema vremena da čeka Kaldaru, Leo će se odmah uklopiti u tim i postati vođa odbrane, kao što je bio i pre odlaska pre godinu dana. Smanjiće značajno platu, njemu je stalo da se vrati.

Ipak, navijači će ga dočekati na nož zbog odlaska prošle sezone, ali će on očekuje se, napisati pismo izvinjenja, a mnogi veruju da će i sama činjenica da je Ronaldo došao sve drugo baciti u zaborav.

Juve će do kraja prelaznog roka prodati Pjacu i Sturara, već je otišao Mandragora, klub će napustiti i Favili, Pjanić ostaje. Ostaje i Aleks Sandro, pa je jasno, da će sa ovim timom, predvođeni najboljim igračem na svetu, i iskusnom poslednjom linijom sve sem novog finala Lige šampiona i duple krune biti smatrano za neuspeh.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

77 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rossonero_t
Wednesday, 01.08.2018
06:10

Kaldara NON SI TOCA! HAHAHAHAHA

avatar
Маркус19
Tuesday, 31.07.2018
19:21

Бонући је штоперчина,Јуве може да Лиге шампиона!

avatar
Bookmaker81
Tuesday, 31.07.2018
17:10

Moj je zakljucak da tu nikog nije nadmudrio. Svako je dobio ono sto je hteo. Po meni ,Juve je na gubitku cinjenicom da je dao Kaldaru a vratio Bonucija. Zasto? Kaldara je buducnost ne samo italijanskog ,nego i svetskog fudbala,kad je ta pozicija u pitanju. Ako sve bude teklo kako treba bice medju top 3 svetska stopera. A Bonuci? Znam da ce me sada pokusati demantovati mnogi,ali sem toga sto je pokazao kakav je covek(ni voda ni vino),on je i defanzivac kakvih ima koliko hoces. Jedino sto je bio usao u srca navijaca borbenoscu i harizmom,a sto se tice sposobnosti ,on,realno, nije na nivou Kjelinija. A sto se tice Iguaina,cini mi se da ga mnogi precenjuju. 55 M za njega je odlican posao,tako da je tu Juve,po meni napravio pravu pricu.A Mandzukic je mnogo potcenjen igrac,broje mu se golovi,itd. Pitao bih vas ,da je Iguain radio 20% takticki zamisljenih stvari koje je odradio Mandzukic,koliko bi golova imao na kontu. Ja Mandzukica ne simpatisem nikako ,ali je to jedan jako zahvalan igrac koji se podredjuje ekipi u svakom smislu.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Tuesday, 31.07.2018
13:14

Iskreno,meni je milo sto je ovaj Bonuci posao iz milana,koliko god da je strastven nekako nikad nisam poceo da ga gotivim..a da ne pricam o tome koliko je lose igrao i koliko je spor...Kaldara-Romanjoli,pa moze li sladja kombinacija,italijani i jos premladi,i realno daleko 2 najbolja talenta na najpoznatijoj italijanskoj poziciji :)))

avatar
MarioJ
Tuesday, 31.07.2018
13:08

Ne budite naivni Bonuciju ce sve biti oprosteni i bice to sjajan povratak i sjajna prica. Vjerovatno se i sam pokajao sto je otisao. Ima 31 godinu, ali on moze igrati jos bar 4 sezone vrhunskog fudbala, plus zna Juventusov sistem rada i prakticno nema potrebe za uigravanjem odmah ce biti komandant odbrane sa Kijelinijem i Ruganijem. Drugo Iguain je morao otici pa zar takav igrac sjedi na klupi? Plus ce zaraditi na igracu od 32 godine 55 miliona evra? Mandzukic vjerovatno ostaje jer ce ulaziti sa klupe i jer radi nezahvalene ali zahtjevne poslove u defanzivi. Trece, Kaldara ide u vrhunski klub i tamo poslije Atalante ce se dalje razvijati. Juventus to nije mogao cekati. I ne sumnjate da postoji BUY-BACK opcija u naredne dve godine. Peto Juventus sad od Iguaina moze racunati na 55 miliona, prodali su Madogaru za 20 to je 75, plus se ocekuje prodaja Sturara to je 95, a vjerovatno i Pjace to je 120 miliona. To je sasvim dovoljno za TOP veznjaka cak i boljeg od Milinkovic Savica. Sergej bi bio rezervna opcija. Sad slijedi uigravanje tima i gledanje jednog od najjacih timova na svijetu, a nikad jaceg u poslednjih 25 godina.

avatar
FamilyHangingOut \'11
Tuesday, 31.07.2018
15:09

Zar nisi rekao da mozemo samo da sanjamo Kaldaru?

avatar
MarioJ
Tuesday, 31.07.2018
23:54

Skrinsatuj? Jesam bio protiv prodaje ali kad vidim da je Juve dobio jednog od najboljih stopera svijeta i 55 miliona evra za Iguaina od 31 godinu koji je u silaznoj pitanji sve ti je jasno.

avatar
PetarK
Tuesday, 31.07.2018
18:08

Inace Milan je klub za razigravanje juvenstusovih igraca....

avatar
Boris Nedeljkovic
Tuesday, 31.07.2018
16:34

ovde svako svasta prica i pise....pa i mi :D...ali msm da imamo vise realnih postova stavljenih! :D...sto se tice cele situacije....zahvaljujem se leonardu :D...realno covek je popunio poziciju i plus platio spica po meni mnogo boljeg mnogo manje od onog iz celzija....valjda cemo i mi zgrnuti na promocijama 50 miliona da pokrijemo transfer pipite! :D

avatar
Milos(CZV-CFC)
Tuesday, 31.07.2018
12:43

kakav je krs od coveka ovaj Bonuci

avatar
Brat Marchisio
Tuesday, 31.07.2018
12:30

Debilizam je davati proverenog igraca koji resava Seriju A, a ostavljati Mandzukica koji je zaista veliki borac i igra i stopera kad treba, ali sta je on doprineo Juventusu vise od Iguaina? Golom u finalu u Kardifu i 2 gola protiv Reala u cetvrtfinalu, obe tekme koje su izgubljene? A drago mi je sto Juve i Milan imaju zreo i prijateljski odnos, bez obzira sto se neki navijaci mrze kao deca...

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 31.07.2018
13:15

Uvjek se neki navijaci mrze ko djeca ali generalno nema neke mrznje bar je ja na tekmama nisam dozivio ni osjetio Inter to je vec naka druga prica

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Tuesday, 31.07.2018
13:16

daj ne zezaj...Mandzukic je mnogo vise ukljucen u utakmicu nego iguain...ja ne mogu da verujem da ga ljudi i dalje potcenjuju...covek daje strasne golove,covek moze da povuce loptu,pokazao da moze krilo da odigra,pokazao da moze odbranu da igra,bio jedan od vodecih figura u pohodu hrvatske na svetskom prvenstvu..daj ne zezaj

avatar
ForzaJuve
Tuesday, 31.07.2018
12:16

Po meni, ako je ovo sve istina, Milan je mnogo bolje prosao u celoj ovoj prici. Uzeli su "Debelog" koji garantuje golove, sto im je bilo neophodno prosle godine u borbi za LS. Sa Kaldarom i Romanjolijem su forimirali odbranu za buducnost. Jos ako je istina, a negde sa to procitao, da im Roma nudi 20 miliona za Susa + Perotija, Milan ce biti jedna mnogo ozbiljna ekipa sledece sezone u Seriji A.
Juve, Inter, Milan, Viola, Roma, Lazio, Napoli. Svi se pojacavaju i svi su jaci nego prosle godine. Spremite se za sjajnu sezonu, SERIA A se vraca na velika vrata! FORZA JUVE!

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Tuesday, 31.07.2018
13:17

roma ako nudi 20 miliona za susa i plus perotija oni nisu normalni,ali znajuci Moncija to je nemoguce...suso je dobar igrac,ali mnogo sebican

avatar
MarioJ
Tuesday, 31.07.2018
13:43

Zaraditi 55 miliona na igracu od 32 godine, koji je prosle sezone postigao manje golova nego pretprosle i koji iduce sezone treba da sjedi na klupi sa platnom od 7.5 miliona evra, je jos jedan sjajan posao uprave Juventusa.Iguain nije Ronaldo.

avatar
magister
Tuesday, 31.07.2018
12:00

Uh uh uh... Pa da li ima tu još nekih koji igraju fudbal? Juventus će teško ponovo do finala, pa i da su se dodatno pojačali. Pa tu je četiri engleska kluba, svaki slične snage kao Juventus ili jači, pa Real, Barselona i Atletiko, pa PSG i Bajjern. Znači, ako smo ozbiljni, Juve je jedan od 10. Možda i osvoji LŠ i to ne bi bilo nekakvo vrhunsko iznenađenje, ali ne bi bio ni neuspeh ako ne dođe do finala.

avatar
Japanac
Tuesday, 31.07.2018
13:07

Engleski klubovi ahahahahah da jedino Barca,Real i Baern su na nivo Juventusa..

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Tuesday, 31.07.2018
13:18

da li tvoj komentar ima poentu uopste ??

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 31.07.2018
11:53

Dobro su tu svi prosli, svi su dobili ono sto zele... Osim mozda Iguaina.

avatar
Mangus
Tuesday, 31.07.2018
11:45

Mislim da bas u toj poslednjoj recenici lezi odgovor. Kaldara je neiskusan za LS, a juve nema vremena fa ga ceka, zato su uzeli bonucija. Ova ili sledeca sezona su za juve presudne ako hoce ls, ako je u tom periofu ne uzmu, mozmeo slobodno reci da nece nikad. Sto se buducnosti tice, cini mi se da je milan boljr prosao ali opet zavisi kako se kaldara razvije

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 31.07.2018
14:24

Kaldera ima 10 golova na 54 utakmica u Seriji A kao stoper! To je bolja statistika od mnogih ofanzivaca, npr. naseg cenjenog Vilijana.

avatar
Mangus
Wednesday, 01.08.2018
08:40

Lepo je to, i Mina je postigao 3 na svetskom, to znaci da je dobar stoper. Sto mu je primarna funkcija

avatar
Boris Nedeljkovic
Tuesday, 31.07.2018
16:51

Msm da se kaldara razvio....ali msm da bi rugani i romanjoli bolje delovali jer ako se ne varam imaju vise meceva u U21...nznm tacno...ispravite ako gresim....msm da ima istine u tome da se cilja LS od strane juvea....sad ili nikad! Samo devetka kakva je gonzalo mada ga ne volim...ne prodaje se tako lako...sem ako nas sampion ne iznenadi nekim igracem na poziciji...ostaje da vidimo!

avatar
Jasminn
Tuesday, 31.07.2018
15:48

Kakve veze ima koliko stoper da golova? To nije njegova primarna funkcija. To je ono dodataj ili plus u igri ali nije pod moranje za stopera.

avatar
FamilyHangingOut \'11
Tuesday, 31.07.2018
15:04
avatar
juvealexx
Tuesday, 31.07.2018
11:26

U napadu smo ostali na Christianu Ronaldu koji to neće moći igrati svo vrijeme i mandžukiću koji dosta "oscilira" od briljantnih izvedbi u lp pa do ispodprosječnih u serie a ,tek sad bi mogli imati problema s ekipama koje igraju "bunker" ,jer smo ostali bez higuaina koji je rješavao te utakmice lakoćom ,u veznom redu doveli samo emre cana što je nedovoljno da budemo konkurencija Real Madridu ili Barceloni ,a na mjestu lijevog beka igrača koji ne može igrati zbog povrede i pitanje je kada će se vratiti u onu formu u kakvoj je bio u Atalanti

Za bonuccija sve već rečeno , uostalom osjetit će i sam da je sada "persona non grata" kod navijača Juventusa , i lako bi mogao biti "kamen spoticanja" navijača i uprave

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Tuesday, 31.07.2018
22:44

Iguain mogao rešavati a CR neće moći sam? Ja mislio po tvom komentaru da je debeli Iguain Maradona a CR igrač iz nekog srpskog niželigaša.. Iguain je trenutno truba od igrača.. Juve je odradio paklen posao.. Drugo, tu je Dibala koji je Mesi za debelog..

avatar
juvealexx
Tuesday, 31.07.2018
23:42

Nisam bezveze to napisao , Ronaldo više nije "u cvijetu mladosti" a u Italiji se igra puno čvršće nego u Španjolskoj ,uz to Ronaldo dolazi u sasvim novu nepoznatu sredinu dok higuainu ta prilagodba kad je prelazio iz napolija u Juventus nije bila potrebna , zato mislim da christiano Ronaldo neće ispuniti očekivanja kad je u pitanju serie a , a Juve nije real Madrid pa da ima "protekciju" kod sudaca u LP 😁

avatar
Pravi romanista
Tuesday, 31.07.2018
11:25

Sad kad navijaci Juventusa krenu da pricaju da je Bonuci ipak u top 3 stopera na svetu :D, a Kaldara samo potencijal od kojeg verovatno nece biti nista. Milan bolje prosao svakako, pogotovo ako ne mora da otkupi Hugaina,Milan jaci ove sezone

avatar
Japanac
Tuesday, 31.07.2018
13:10

Da platis 18 miliona za pozajmicu i da ga ne kupis i onda ko gubi? Citao si svasta ali nista nisi shvatio,prica je bila da je Bonuci dobar stoper jedino kad igra sa Barzalji i Chielini,znaci opet moze da pokaze sta zna,ipak uopste neznam zasto su ga vratili,za mene stoj dalje od Juve

avatar
Jasminn
Tuesday, 31.07.2018
15:51

Bolje platiti pozajmicu 18 mil. Nego morati dodati jos 30-40, +platu od 7,5 mil (dodaj na to i porez pa zo ispadne oko 15 mil). A igrac ce u tom momentu imati 33 godine jer sad ima 32, pa mu opadne forma skroz ili se ozlijedi na duze vrijeme.

avatar
sve ok
Tuesday, 31.07.2018
15:43

je si li ti dobro uopce Platis pozajmicu 18 mil i onda kazes na kraju sezone evo vise mi ne treba ha ha Super potez

avatar
DEL PIEROO
Tuesday, 31.07.2018
11:24

Kaldara je Juventusov igrac, nece ici bez mogucnosti otkupa po Juventusovim uslovima, Iguain plus 20m i Bonuci ide u Juve

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Tuesday, 31.07.2018
13:19

znas ti,cus...ajde pokazi mi te uslove

avatar
Forza RoSs0neri
Tuesday, 31.07.2018
13:47

Razmena Bonuci/Kaldara vec dogovorena pre 3-4 dana...Bonuci ima platu 5.5m,Kaldara 2m+0.5 ako Milan udje u LS.Juve i Milan se dogovorili oko Iguaina ostalo je jos da se dogovore Iguain i Milan ma da su sinoc bili na sastanku do 3 ujutru i sastanak je trajao 4h.Jedino sto moze da se desi ja da Iguain dobije nekim slucajem da predje u Milan i onda sve propada...Ali onda valjda ne bi slao agenta da pregovara 4h sa Milanom...Videcemo,otkupna klauzula se vise ne pominje,insistirao je Juve samo prvi dan pregovora a onda su umesto toga ubacili dovodjenje Iguaina kao uslov.

avatar
Jasminn
Tuesday, 31.07.2018
11:08

Ne moze Ronaldo cekati da Kaldara odraste zato su pristali na razmjenu. Liga prvaka im je bliza nego ikad u zadnjih 10ak godina. Sad ili nikad

avatar
No rules
Tuesday, 31.07.2018
12:44
avatar
Japanac
Tuesday, 31.07.2018
13:11

Oooo Boze od svih navijac Intera nasao da komentira

avatar
Burazer
Tuesday, 31.07.2018
11:07

Ma Juventus je bolje prosao. Znaju oni sta rade, pokazali su to u poslednjih 7 godina. I u pravu si, sve sem finala lige sampiona je neuspeh.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Tuesday, 31.07.2018
11:02

Po meni bolje je za buducnost prosao Milan ali za sadasnjost Juve.

avatar
INTERnacionalist
Tuesday, 31.07.2018
13:05

..sto Vršaljko,De Fraj,Loutaro nisu buducnost?

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 31.07.2018
15:48

Prvo ovdje se vas ne spominje a drugo Šime se preziva Vrsaljko bez Š

avatar
adoD
Tuesday, 31.07.2018
15:16

ha ha sve se vrti oko intera ,takvi kvazi navijači samo to vide

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Tuesday, 31.07.2018
14:44

O cemu ti ko spominje Inter?

avatar
FamilyHangingOut \'11
Tuesday, 31.07.2018
11:00

Au, kako ga zacini na kraju:-D Ko moze da garantuje plasman u finale LS i da tvrdi tako nesto, to zavisi od milion faktora, ne samo od igraca i sudija. Kaldara je na pozajmici bio sezonu i po, a bas me zanima koliko je tacno bonuci dobijao kod nas jer negde pise da je imao 7.5 miliona po sezoni, a negde 6- ako je ovo drugo tacno, on ce sad imati samo pola miliona evra manje, to nije nikakvo znacajno smanjenje plate, ipak je on i stariji godinu dana i nije bas da je tek tako mogao da racuna na ista primanja, narocito ne posle onakve sezone...

avatar
Japanac
Tuesday, 31.07.2018
11:27

7.5 u Milan sad ce 5.5 u Juventus...otkup nije obavezan za Higuain ali tesko da ga nece platiti posle pozajmice od 18 miliona...Caldara je stopercina,ja sam protiv Bonuci da se vrati u Juve ali ipak Marota i Nedved znaju sta rade vise od mene ...Forza Seria A...( i da znas ovo sa pozajmicom i Caldara je da si Juve pomozi sam sebe ali i MIlanu)

avatar
Japanac
Tuesday, 31.07.2018
16:08

No rules ali ipak i 25 trofeja manje

avatar
No rules
Tuesday, 31.07.2018
15:48

Da ti ovde odgovorim.. Mi koji imamo više od 2 LŠ mozemo da se zajebavamo na ovu temu. Opusti se😉

avatar
FamilyHangingOut \'11
Tuesday, 31.07.2018
13:09

Hvala, slazem se sa svime sto si napisao.

avatar
Mangus
Tuesday, 31.07.2018
11:43

Imao je navodno 7 i bonuse do 7.5