Navijači Juventusa ljuti, ko je bolje prošao u trejdu decenije u Seriji A?

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 31. jul 2018.

  • 10:53

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Stvar još nije zvanična, ali je pitanje sata, klubovi su se dogovorili, Iguain upravo pristao. Posle toga ništa neće biti isto, a čini se da je Milan veliki dobitnik čitavog posla. Koji su Juventusovi razlozi?

Navijači Juventusa ljuti, ko je bolje prošao u trejdu decenije u Seriji A?
Foto: Beta/Alessandro Di Marco/ANSA via AP
Još nije zvanično, ali klubovi su se dogovorili.

Sada se posle noćašnjeg maratona čeka konačni pristanak Gonzala Iguaina, pa će veliki trejd Juventusa i Milana biti formalnost. On je prema poslednji informacijama pristao, pa će vrlo brzo sve postati zvanično.

Ono što se zna je da je Juventus prihvatio ponudu "Rosonera", 18 miliona pozajmica, plus 37 za otkup na kraju sezone. Ali, otkup nije obavezan, što je Iguain tražio, kako bi svoju budućnost vezao za Milan, na kraju, dobio je izvesne garancije od Leonarda, a potpisao bi ugovor do 2022. i zadržao platu od 7.5 miliona evra što je najvažnije za Argentinca.

Onda sledi razmena, i to bez novca, posle godinu dana Bonući se vraća u Juventus, Kaldara ide u Milan, došao je posle dve sezone na pozajmici u Atalanti u Juve, u Americi je sa timom, ali bi mogao bez takmičarskog meča da napusti šampiona.

I dok su navijači Milana ushićeni, Juventusovi su razočarani. Ne zbog izvesnog odlaska Iguaina, realno, on posle dolaska Ronalda i insistiranja Alegrija da Mandžukić ostane, nema mesta u timu.

Ne, radi se o tome što Juve vraća Bonućija koji ima 31 godinu i lošu sezonu u Milanu za perspektivnog igrača kakav je Kaldara.

No, u medijima provejava da u Juventusu nikada navijači ne vode prelazni rok, da su Marota, Paratići i Nedved već pokazali da retko greše u procenama i da su se konsultovali sa Alegrijem.

On želi Bonućija, jasno, napad na Ligu šampiona je prioritet. Nema vremena da čeka Kaldaru, Leo će se odmah uklopiti u tim i postati vođa odbrane, kao što je bio i pre odlaska pre godinu dana. Smanjiće značajno platu, njemu je stalo da se vrati.

Ipak, navijači će ga dočekati na nož zbog odlaska prošle sezone, ali će on očekuje se, napisati pismo izvinjenja, a mnogi veruju da će i sama činjenica da je Ronaldo došao sve drugo baciti u zaborav.

Juve će do kraja prelaznog roka prodati Pjacu i Sturara, već je otišao Mandragora, klub će napustiti i Favili, Pjanić ostaje. Ostaje i Aleks Sandro, pa je jasno, da će sa ovim timom, predvođeni najboljim igračem na svetu, i iskusnom poslednjom linijom sve sem novog finala Lige šampiona i duple krune biti smatrano za neuspeh.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari