Napoli našao zamenu za najboljeg štopera na svetu?

Autor: Nikola Miloradović
subota 23.03.2019.
11:59
Izvor: Sportske.net

Dobar izbor?

Epa/Simone Arveda
Epa/Simone Arveda

Povezane vesti

Kalidu Kulibali je jedan od najtraženijih fudbalera u Evropi i Napoli će imati težak zadatak da ga zadrži u svojim redovima narednog leta.

Svesni situacije, krenuli su u potragu za zamenom, a izgleda da su je pronašli u Engleskoj.

Naime, Napoli je zainteresovan da u svoje redove dovede defanzivca Bornmuta Nejtana Akea.

Holanđanin je nedavno napunio 24 godine, čitavu karijeru je proveo na Ostrvu, počeo je u Čelsiju, bio na pozajmicama u Redingu i Votfordu, pa i u Bornmutu, pre nego što se za stalno preselio u redove "Trešnjica" za 23 miliona evra.

Pod palicom Edija Haua stasao je u kvalitetnog defanzivca, a kako prenosi "Gazeta delo Sport", sada bi mogao da napravi novi korak u karijeri i preseli se na Apenine.

Ume Ake često da se upiše i u listu strelaca, ove sezone je postigao tri pogotka, a dobra stvar je što pored pozicije centralnog defanzivca može da igra i kao levi bek i zadnji vezni.


Jasno je da je Kulibali daleko kvalitetniji od Holanđanina, ali pred Akeom je lepa budućnost, pa bi u pravim uslovima mogao da izraste u štopera svetske klase.

Setimo se samo da je i pomenuti Kulibali u Napoli stigao kao 23-godišnjak iz Genka, a vremenom je izrastao u jednog od najboljih centralnih defanzivaca na svetu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anonymous Official
Saturday, 23.03.2019
21:38

Pa ne igra VVD u Napoliju :D

avatar
MarioJ
Saturday, 23.03.2019
16:08

Van Dajk, Ramos, Kijelini, Bonući, Varan, Umtiti, Škrinjar, Romanjoli sve su to bolji i kompletniji štoperi od Kulibalija.

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Sunday, 24.03.2019
23:20
avatar
äxwell
Saturday, 23.03.2019
14:28

Klop da je pametan doveo bi Akea u Lvp! Odlican stoper, moze i na bekovskim pozicijama igrati..Dobar na lopti..Sigurno bi odlicno igrao uz Virgila..I na sve to nije skup..

avatar
Gunarson
Saturday, 23.03.2019
13:36

Zasto u naslovu pise "Napoli nasao zamenu za Van Dajka"? Kako su oni povezani i zasto bi jedan klub trazio zamenu za tudjeg igraca?