Napadač Arsenala će imati odrešene ruke na kraju sezone?!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 26.02.2020.
15:11
Izvor: Sportske.net

Izgleda da će mu ovo biti i poslednja sezona u klubu.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Ima silnih problema Arsenal ove sezone, tek su se u poslednje vreme podigli, kako je Mikel Arteta konačno posložio stvari onako kako je zamislio.

Neki mladi igrači su izbili u prvi plan i sve to izgleda daleko bolje, ali je jasno da u njihovim redovima još uvek nema dovoljno kvaliteta.

Teško će se izboriti za Ligu šampiona i ove sezone, čini se da će im ponovo jedini put biti kroz Ligu Evrope, gde je konkurencija ipak paklena.

Pred Artetom je gotovo nemoguća misija, a pritisak na trenera je još veći zbog poslednjih informacija.

Naime, kako prenose engleksi mediji, Aleksandre Lakazet će imati odrešene ruke na kraju sezone ukoliko klub ne izbori plasman u elitno takmičenje.

Prošle godine su dve strane sele za sto, kako bi se pregovaralo o novoj saradnji, ali nikakav pomak nije napravljen.

Njemu ugovor sa klubom ističe na leto 2022. godine, pa bi na leto mogao i da bude "žrtvovan", kako bi se skupila sredstva za ojačavanje ostalih linija tima.

Baner

Sa druge strane Lakazet ima 28 godina, osvojio je tri trofeja u seniorskoj karijeri, pritom nijedan veći, sa Lionom je osvajao Kup Francuske i Trofej šampiona, sa Arsenalom je podigao pehar samo u Komjuniti šildu.

Izgubio je i status u reprezentaciji, u Severnom Londonu je svakako u senci Obamejanga, pa se čini da je rastanak na leto jedino logično rešenje za sve strane.

Leta 2017. godine je plaćen tada za klub rekordnih 53 miliona evra (plus 17 na ime bonusa), videćemo koliko će "Tobdžije" moći da zarade od njegove prodaje, bolje rečeno koliko deo uloženog novca će moći da vrate.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke