Najtraženiji napadač u Evropi! Matador konačno presekao, Dijego Košta "orao"?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 11.09.2020.
10:13
Izvor: Sportske.net

Kako sada stvari stoje nije kome je rečeno, nego kome je suđeno. Na kraju bi svako mogao da bude zadovoljan...

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Edinson Kavani je i dalje bez kluba. Priča se da je čekao Juventus, ali oni su se odlučili za Suareza. "El Matador" je napustio PSŽ kao slobodan igrač, mnogima nije jasno zbog čega mu nije ponuđen novi ugovor, ali Leonardo je zaigrao na kartu Ikardija.

Sa druge strane, Urugvajac je pred Benfiku stavio nemoguće uslove, a odustao je izgleda i Gremio koji se nadao da bi mogao da ga privoli na povratak u Južnu Ameriku. Sam fudbaler nema razloga da se vraća, deca žive sa bivšom devojkom u Napulju i on bi hteo da ostane u Evropi.

Nije mu se svidela ni Turska, Fenerbahče je želeo da ga dovede, a kombinacija sa Interom nije realizovana, problem je što nisu prodali Lautara Martineza.

Kavani traži neto koliko i Suarez, ali zbog poreskih zakona to nije isto recimo u Španiji i Italiji. Na Pirinejima to je oko 20 miliona po sezoni, na Apeninima, oko 15 zbog poreskih olakšica.

Ipak, izgleda da se stvari kreću razrešenju, Simeone je tražio od Atletika da dovedu Kavanija. Naime, Edi želi u Madrid, doduše san mu je svojevremeno bio Real, ali na kraju dobar je i Atletiko. Ostao bi na najvećoj sceni, igrao Ligu šampiona. Pre toga, "Jorgandžije" moraju da se oslobode Dijega Košte koga želi Benfika. Njegova primanja su oko 8.5 miliona, ako dobije višegodišnji ugovor možda bi mogao da smanji prohteve.

Baner

Košta se probijao kroz karijeru preko Portugala, često vole da kažu laktovima, uspeo je da u dresu Penafijela izbori za transfer u Atletiko, koji ga je kasnije slao u Bragu na pozajmicu, u tom klubu je počeo evropsku karijeru, mada nije dobio nikada šansu.

Sada bi mogao da se vrati u Portugal, Benfika ima velike ambicije posle povratka Žorža Žesusa, prvi cilj je vratiti titulu u Lisabon...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Friday, 11.09.2020
13:14

Spanija ili nemacka...zamena za Levandovskog, tj ne zamena sto ide iz kluba vec drugi spic...