Murinjovo rešenje - Dva dolaska, dva odlaska!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 30.05.2015.
14:11
Izvor: Sportske.net

Čelsi neće preterano menjati igrački kadar u narednoj sezoni, govorio je o tome i Žoze Murinjo. Ipak, daleko od toga da će biti neaktivni u prelaznom roku.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Murinjo i Čelsi znaju šta rade, realnost je da oni imaju najbolju transfer politiku među svetskim gigantima u ovom trenutku.

Žoze je smislio i plan za narednu sezonu, uveliko već razmišlja o potencijalnim pojačanjima koja bi mogla da pomognu ekipi da osvoji i više trofeja od dva koliko je brojao "Posebni".

Naime, on prvo želi da se, na neki način, "otarasi" Huana Kvadrada za koga sve jače možete čuti da želi da se vrati u Italiju. Nije dobio priliku kakvu je očekivao odmah po dolasku u Čelsi, možemo očekivati da doživi sudbinu Andrea Šurlea.

Drugi koji je na listi za odlaske jeste brazilski fudbaler, Oskar.

Ovaj fudbaler nije imao svoju sezonu, iako je Čelsi osvojio dva trofeja. Počeo je odlično, ali kasnije nije pokazivao sav svoj potencijal, pa bi mogao da promeni sredinu i da pređe u Juventus koji se navodno interesuje za njega.

Što se tiče dolazaka, dva imena u ovom trenutku su veoma aktuelna.

Prvo je, na opšte iznenađenje svih, Radamel Falkao, pominjali smo vam to juče. Falkao neće ostati u Junajtedu, fudbaler je Monaka, ali Horhe Mendeš, njegov superagent, želi da on igra u većem klubu.

Retko ko bi verovao da ga želi Murinjo, ali mediji u Engleskoj uveliko bruje o tome. Imao je ovaj fudbaler lošu sezonu, ali imao je i dosta povreda pa nije imao dovoljno prostora za napredak. Imajući u vidu da Murinjo igra samo sa jednim napadačem, moguće je da je upravo Radamel rešenje za drugog napadača. Dijego Košta će naredne sezone biti neprikosnoven, a tu je još i Loik Remi za koga mediji i dalje ne spekulišu ništa.

Pored Falkaa, pominje se i plejmejker Hofenhajma, Roberto Firmino. Igrao je sjajno i ove sezone, baš kao i prethodne, traži ga i Arsenal pored Čelsija, ali mediji u Britaniji veće šanse daju upravo "Posebnom".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

31 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 31.05.2015
12:32

Opa, evo ga i Firmino. Jos jedna meta Junajteda. Nista cudno.

avatar
Slaven CFC
Sunday, 31.05.2015
19:55

ma da,sve od vas gledamo...pa kako necemo kad ste pomahnitali sa LVG-om na celu,hocete da pokupujete pola evrope

avatar
Sunday, 31.05.2015
21:03

Nemoj verovati svemu sto procitas.

avatar
Poetry in motion
Saturday, 30.05.2015
19:23

A cinjenica je i da Aco malo voli Celzi, pa je pristrasan a? :) Gde je objektivnost Acika? :)

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 30.05.2015
18:36

Firmino je sjajan ali tesko :DnKvadrado i Oskar sigurno NECE otici :)

avatar
Stefan123
Saturday, 30.05.2015
18:33

Samo ne falkao ostalo je sve dobro

avatar
Don Silvio
Saturday, 30.05.2015
17:50

da ta transfer politika je toliko dobra da su platili Kvadrada 40M a sad ga daju kao kusur... jest da je imao dobrih poteza ali je imao isto toliko i promasaja... zato ne preterujte

avatar
BratCescFabregas#4
Monday, 01.06.2015
16:16

Misli se na prodaju i kupovinu, Chelsea posluje u plusu zadnjih sezonu, dve, razlog je Mourinho.

avatar
Barca4ever
Saturday, 30.05.2015
17:36

Voleo bih da Falkao dodje u Celzi jer mislim da bi ga Murinjo vratio u formu. Mislim da bi onda Murinjo igrao sa 2 napadaca.

avatar
Slaven CFC
Sunday, 31.05.2015
10:29

iz tvojih usta u Bozije usi! Smorila me vise 4-2-3-1 formacija...

avatar
lamps8
Saturday, 30.05.2015
16:37

voleo bi firmino dodje odlican igrac.

avatar
Dragojevic Andrija
Saturday, 30.05.2015
16:21

neka dodje grizman iz atletika sto se tice napada i neka dovedu jos jednog stopera i to je to mogu mac nekog igraca (mada bih ostavio kvadrada bar do polu sezone da vidimo zna li sto ipak je tesko doc na zimu u eng i odma se navic' na stil lige i svega sto ide sa tim :)

avatar
Totti10
Saturday, 30.05.2015
16:17

Murinjo je trener samo tamo gde se ima para isti tip kao i Gvardiola.Sa Portom kada je osvojio LS imao je odlicnu ekipu takodje ali i dosta srece.Nikad niko nece biti kao Ser Alex Ferguson koji nije trosio mnogo novca ali je osvajao trofeje.Imao je svoje tipove igraca i prncipe kojih se drzao i to mu je i donosilo uspehe.Slican je i Jup Hejkens koji je osvojio 5 trofeja u jednoj sezoni sa Bajernom,dok Gvardiola i Murinjo po meni nisu treneri jer imaju previse novca na raspolaganju i logicno je da ce da osvoje neki trofej kada mogu da dovedu igraca kojeg hoce.Zato je Celsi i prozivan da je vestacki klub zbog toga sto dovodi igrace koji mu nisu potrebni da mu konkurencija ne bi bila jaca,ali tu opet ima i do igraca koji se zalete prema parama a ne misle kako ce mu proci sezona.

avatar
Oldboy
Saturday, 30.05.2015
16:32

Lik je osvojio LS i LE godinu za godinom da Portom i tripletu sa Interom, a znaš zašto svi ovi drugi timovi sa neograničenim budžetima ne mogu to isto, pa zato što nemaju trenera kakav je Mou.

avatar
Totti10
Saturday, 30.05.2015
18:36

Ja se tacno slazem sa svim sto je rekao Don Silvio a i mislim da je i tebi to jasno jer je Murinjo svuda imao dobru ekipu i neogranicen budzet.Sto nije nista napravio kad je dosao u Celsi posle RM da je neki trener??To toliko govori u njemu da jedino kada ulozi ogroman novac moze da napravi uspeh i to je cinjenica.U svakom klubu je radio isto,ali u RM je i pored ogromnog trosenja novca ostao bez dosta trofeja i samo je 1 uzeo sto dovoljno govori da ima onih koji su takticki bolji i koji su ga nadmudrili i dobili zbog nekih sitnica koje su treneri videli gde postoji nacin i rupa da se probije njegova taktika.E upravo to mu je mana kao treneru a po meni nikad nece biti u top 5 trenera,jer o tome govori i statistika a i rezultati.

avatar
Don Silvio
Saturday, 30.05.2015
17:56

jesto on sve to osvojio svaka cast, al za menenikad nece biti neka trenercina, uvjek ce biti na nekom 5 ili 6 mjestu po kvalitetu... nono sto mu ja zameram jeste njegova taktika koja nije fudbal nego anti fudbal i njegov kukavicluk kojeg se nikad ne odrice. Nikad nesme da se kocka to jest da stavi dva napadaca istovremeno u igru pritom da oboica igraju napadaca... i ono sto radi van terena je totalno anti dzentlmenski... ovo sto je gore naveo Totti10 je djelimicno i tacno. Ta godina gdje je uzeo LS sa portom bila je nikad cudnija Porto i Monako finale sve ti govori i imao je sjajnu ekipu porta pogledaj ko jetad sve igrao i sve ce ti biti jasno... A inter je toliko ulozio da je i morao nesto osvojiti. Pokazatelj kakav je zapravo jeste da je imao ogroman budzet i najbolje igrace u Realu i nije osvoio nista

avatar
superfrankielamps
Saturday, 30.05.2015
16:50

U Portu je imao solidan tim, kao sto ga Porto ima i sad! Da, kasnije su vecina tih igraca postale zvijezde, ali kad ih je Murinjo vodio 2004. nisu bili poznati toliko i to je bilo ogromno iznenadjenje.Dobro,u Celsiju je imao ogromne pare,ali taj tim se tek gradio, u Realu je imao ogromne pare, ali u Interu opet nije, Inter je imao solidan tim, ali ih niko nije svrstavao u favorite da osvoje LS, Murinjo je napravio razliku. Jos jedna stvar, ne znam da li si upucen, Murinjo je prvo vodio Benfiku, vrlo uspjesno, medjutim nisu mu vjerovali, vec su postavili nekog svog covjeka, pa je Murinjo preuzeo Leiriju, ako si nekad cuo za nju, i doveo je do trece pozicije u ligi, onda je preuzeo petoplasirani Porto i doveo ga do trece pozicije, a sledece godine je napravio istoriju. Sto se tice Fergija, postujem ga, i za sad je najveci trener svih vremena, ali Murinjo ima velike sanse da ga prestigne, a i medjusobni skor je bolji za Murinja.Nemoj reci da je Junajted imao slabije igrace od Celsija.

avatar
I am back
Saturday, 30.05.2015
16:41
avatar
Carina
Saturday, 30.05.2015
15:47

Niti ce otici Kvadrado i Oskar, niti ce doci Firmino. AJde ovaj Falkao i mozda, zbog Mendeza, ali ovo ostalo random birana imena.

avatar
Milos(CZV-CFC)
Saturday, 30.05.2015
14:55

Ma kakav Falkao,Ikardi je pravi igrac za Celsi.

avatar
NIKE
Saturday, 30.05.2015
14:53

Ma ako netko zna odraditi vrhunski prelazni rok, to je Mou, dok je on na klupi za nas navijače plavaca nema brige. Chelsea sad ima odličnu ekipu, treba tu još možda rezervni napadač, ako ode netko iz veze dovesti zamjenu, te ako ode Čeh, takođe zamjena i možda jedan stoper, zavisno od toga da li je Teri (35) spreman da ponovi ovakvu sezonu ili ne.

avatar
Poetry in motion
Saturday, 30.05.2015
14:30

Meni nije jasno samo kako ljudi misle da Falkao dodje da bude rezervni spic. Falkao jeste imao losu sezonu, ali samo naivan moze da pomisli da je on igrac za klupu....

avatar
Carina
Saturday, 30.05.2015
16:43

Ako je bio na klupi u Junajtedu i ispred njega je bio ove godine katastrofalni Van Persi, definitivno ce ispred njega biti Kosta koji je dominator. A kako god da se zove, nece imati garantovano mesto u Celsiju, za to bi morao da se izbori. Zasto nisi napisao da je Celsi najbolji klub u istoriji fudbala i da je sledece godine cilj ostati neporazen u svim takmicenjima i osvojiti Premijer ligu, ligu sampiona, karling kup i fa kup?

avatar
Carina
Saturday, 30.05.2015
19:23

Majka je l' si to ti? Teras me da se zenim, teras me da ucim, da zavrsim fakultet, sta jos, je l' hoces da obrisem prasinu?

avatar
Poetry in motion
Saturday, 30.05.2015
17:52

Kad zavrsis fakultet, neke stvari ce ti biti jasnije. Zagrej stolicu, blizi se ispitni rok. Uci Carina, uci, ne zezaj se!

avatar
Nikola M.
Saturday, 30.05.2015
14:25

Meni se mnogo sviđa kako Murinjo dela u prelaznim rokovima. Čovek ima viziju, plan, tačno zna ko mu i na kojoj poziciji treba, predoči to upravi, i oni mu realizuju svaku želju, a oni igrači koji mu ne trebaju, i koji se ne uklapaju u njegove ideje i stil igre, on proda papreno. Ono što je isto bitno, je to da ne gomila igrače. Zaista Murinjo i Čelsi rade pametno poslednjih godina, a to da trenutno imaju najbolju transfer politiku među svetskim klubovima, to svakako.

avatar
Saturday, 30.05.2015
14:22

Pa ako ode Oscar Firmino je idealna zamena al za Cuardada ne verujem.