Murinjova nemoguća misija, tri štopera na prodaju, ali koliko je realno da stigne neko od ovih deset imena?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 15.11.2018.
09:19
Izvor: Sportske.net

Portugalac ne odustaje od plana da ponovo renovira defanzivnu liniju. Problem je što su njegove mete ili nemoguće misije, ili klubovi pumpaju cenu. Koga je realno da dovede u klub?

twitter.com
twitter.com

Povezane vesti

Izgleda da bi Kris Smoling mogao da bude jedan od igrača koji će napustiti Junajted još na zimu.

Njemu ugovor ističe u junu, ali klub ima opciju da ga produži za još sezonu, međutim ni sami nisu sigurni, tim pre što Murinjo želi nove štopere.

Smoling je u klubu osam godina, nema pregovora oko novog ugovora, ali jasno je i da mu Junajted neće dozvoliti da ode besplatno na leto.

Zbog toga bi mogli da prihvate ponudu Evertona, Marko Silva želi engleskog internacionalca, u njemu vidi zamenu za Džagelku koji se bliži kraju karijere. Međutim, ako proda Smolinga, Murinjo će jasno tražiti zamenu odmah u januaru, podsetimo da želi da se oslobodi i Roha i Baija, svoje prve kupovine.

Praktično, od štopera bi ostao Lindelof i Fil Džons, a mediji se bave metama Mančester Junajteda u slučaju da klub ostane u trci za četvrto mesto.

Znaju se imena, ali se postavlja pitanje koliko je realno da neki od ovih igrača stignu na "Old Traford".

Recimo, Hari Magvajer iz Lestera sigurno želi među "Đavole", ali za to bi Murinjo morao da obori svetski rekord i plati ga više nego Liverpul Van Dajka. Slična situacija je sa Isom Diopom za koga Vest Hem traži ogromnih 70 miliona evra.

Jasno je, klubovi će pumpati cene, znaju da je Murinjo očajan, da mu treba pojačanje u odbrani, Škrinjar je čini se nemoguća misija, a Joakim Andersen iz Sampdorije je meta Juventusa i Intera. Đenovljani bi mogli da ga prodaju Junajtedu za 40 miliona, ali to je kocka, pitanje je kako će se snaći u PL.

Slično važi i za našeg Blekija Milenkovića, i on je preskup, sigurno da 60 miliona evra nije mala suma, dok bi za Kulibalija verovatno morali da plate tri cifre...

Milan ih je već odbio za Romanjolija, a realnija je recimo kupovina Nejtana Akea bivšeg igrača Čelsija, on međutim ima opciju da Čelsi može da ga otkupi, a Bornmaut bi tražio 50 miliona evra.

Alderveirelda sigurno Totenhem neće pustiti do leta, u junu bi koštao po klauzuli 35 miliona i čini se da bi, ako Murinjo preživi Belgijanac bio prvo pojačanje u defanzivi.

Od imena, spominje se švedski kapiten Grankvist koji se vratio u domovinu iz Rusije i sigurno bi želeo da dođe u PL u poznim godinama karijere, ali niko ne vidi da bi on bio neki napredak u odnosu na ono što ima.

Dakle, da bi se odrekao trojice štopera, Murinjo mora da nađe dvojicu, a uslovi su da to budu realne mete i da klubovi žele da ih prodaju, što se u ovom trenutku, kod većine nabrojanih čini nerealnim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Antihepi
Thursday, 15.11.2018
15:11

Ако су ове информације проверене,онда је невероватно да је Фил Џоунс и даље сигуран у Јунајтеду. Због таквих играча се налазимо у оваквој ситуацији.Зашто Сити нема проблема у одбрани? На време су отерали Мангалу,Демикелиса и њима сличне. Зашто Ливерпул нема проблема у одбрани? Продали су Клавана,Tуреа,Сакоа... А у међувремену су и једни и други добрано појачали своју задњу линију. Сити има Лапортеа,Стоунса,Ливерпул Ван Дајка. Јунајтед треба да "повуче црту". Смолинг и Џоунс продаја под хитно,Линделофу шанса најдаље до следеће зиме да пронађе себе у овом тиму.

avatar
magister
Thursday, 15.11.2018
11:34

Meni je zanimljivo da je Lindelof, koji je najgore startovao i koji i dalje pokazuje i nesigurnost i zbunjenost, pa i trapavost - nekako i dalje siguran. Takođe, Džons - ispao iz svih kombinacija - računa se da ostaje? Murinjo je dovodio - pogrešno i sad se suočava s tim. Matić je jedina njegova dobra kupovina. Morao bi da zameni sve štopere - osim Smolinga, Sančeza, Hereru, Mek Tominija, da obnovi bekove, da doda jednog kreativca uz Matu, da ili proda ili uljudi Pogbu (što mi se čini najmanje mogućim), da promeni filozofiju igre, da izmisli kako da vrati autoritet i motiviše nezadovoljne igrače, osim pomenutog Pogbe, Rašforda, Marsijala, Lukakua (a to su glavne zvezde tima)... previše toga. Pre mislim da je izlaz u izlazu iz MUN-a, nekakav sporazumni raskid, ako je tako nešto moguće, preuzimanje možda ponovo nekog u Italiji, čija se liga vraća na veliku scenu...

avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Thursday, 15.11.2018
11:07

Mislim da ce morati da odradi ovu sezonu sa igracima koje trenutno ima. Na zimu ce tesko dovesti neko ozbiljnije pojacanje ,mozda potpise nekog slobodnog agenta za sledecu sezonu ali i to nije sigurno jer ni Murinjo nije siguran u United-u. Bice ovo duga sezona za njih,a u sledecoj moraju bolje da koriste ogromna sredstva kojim raspolazu