Murinjov plan? Prodati najplaćenijeg, promašene investicije, i dovesti nove igrače!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 25.10.2016.
10:47
Izvor: Sportske.net

"Posebni" prelomio, samo hoće li mu klub dopustiti ovako radikalne poteze?

Beta/AP Photo/Dave Thompson
Beta/AP Photo/Dave Thompson

Povezane vesti

Žoze Murinjo će najverovatnije pokušati da sprovede veliku čistku u Mančester Junajtedu.

Njemu će poraz od Čelsija poslužiti kao opravdanje, jasno je da će iskoristiti naredne prelazne rokove da u potpunosti promeni ekipu.

Vejn Runi bi, kako tvrdi ESPN mogao da napusti klub, on je najplaćeniji igrač godinama, potpisao je novi ugovor 2014. a novac koji trenutno ima bi mogao da dobije u Kini, gde mu nude bogatstvo.

Ipak, veruje se da je mnogo zainteresovaniji da ode na drugu stranu sveta, u MLS, a kao novi klubovi se pominju Majami ili Red Bul iz Njujorka. Krajnji rok da "Vaza" napusti klub je jun. to bi otvorilo prostor za prvu metu "Đavola", Antoana Grizmana.

No, to je tek početak.

Murinjo želi da se oslobodi Mihtarijana koji ga je razočarao. On navodno nije bio za dovođenje Jermenina, ali ovo je deo paketa po kome su Pogba i Ibra, kao igrači Mina Rajole završili na "Old Trafordu". "Posebni" bi da se oslobodi i Šoa koji je pao u nemilost pre par nedelja, ali klub nije baš oduševljen tim planovima.

Prioritet u januaru su desni bek i štoper. Za prvu poziciju, konkurišu Kolman iz Evertona i Fabinjo iz Monaka, a klub će napustiti Mateo Darmijan koji se vraća u Italiju, najverovatnije u Inter.

Što se tiče štopera, tu je situacija komplikovana, Baji se povredio, Smoling nazaduje, Blinda Murinjo ne vidi kao centralnog defanzivca.

Želja je bio Leo Bonući, kao i Varan, ali su to nemoguće misije iz više razloga. I dalje opcija ostaje iskusni Žoze Fonte, kapiten Sautemptona, ali "Sejntsi" su i letos tražili veliki novac za portugalskog veterana.

Murinjo navodno smatra da odbrana nema dovoljno borbenog duha, da joj je potreban ratnik nalik Nemanji Vidiću, ali takvog nije uspeo da nađe na tržištu.

Sada je kupovina štopera neophodnost, pa treba očekivati da "Posebni" zavuče duboko ruku u kasu i izvrši dodatnu selekciju u januaru, kada je izbor sužen, pa će i cene igrača biti veće.

Kako smo mi videli Murinjov poraz pročitajte ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

89 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
juve! zizu! real!
Wednesday, 26.10.2016
19:36
avatar
Stari
Wednesday, 26.10.2016
12:43

Pingvin se opet primio!!!

avatar
vojin denic
Wednesday, 26.10.2016
11:56

Smesni su vec otisli u drugu sezonu i ponovo pucanje nekih para i opet nista nece da naprave a i te pare nece vecno da traju.

avatar
Аполо
Tuesday, 25.10.2016
19:50

Desni bek pod obavezno, tako bi se Valensija mogao iskoristiti u ofanzivi gde mu je i prirodna pozicija. Shaw je dobar samo sto Murinjo ocigledno ne ume da razvija igrace kao sto je Fergi znao, vec hoce samo gotova resenja. Jermenina isto treba iskoristiti, neverovatno kako svi dobro igraju u klubovima odakle su dosli a bas kod tebe ne valjaju i razocaraju...

avatar
_MajorLazer
Tuesday, 25.10.2016
16:29

Murinjo ima katastrofalnu odbranu, i u konkurenciji sa Arsenalom, Sitijem, Celzijem, Totenhemom i Liverpulom, realno najlosiju... Nek zadrzi Bejlija i Soa, oni su dosta dobri igraci, jednog stopera i jednog desnog beka nek kupi... Mislim da bi problem bio rijesen pogotovo kad na golu ima De Heu...

avatar
Joey Barton
Tuesday, 25.10.2016
14:50

Mogao bi da se ugleda na Klopa koji gradi tim a ne kupuje ga !

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Tuesday, 25.10.2016
16:35

Kupovao je i Klop! A cene nisu iste za Liverpul i Junajted! Razlika je sto Klop zna sta kupuje i sta mu treba!

avatar
MANUTD
Tuesday, 25.10.2016
18:17

I sta osvaja Klop? Gradi i Poketino ali jos nista nije osvojio.

avatar
NikolaMatic
Tuesday, 25.10.2016
14:03

Murinjo je i u Celziju prodao najbolje igrace. Lukakua Evertonu, De Brujnea Volfsburgu, Matu Junajtedu... Nije doveo adekvatne zamene i prosle sezone je Celziju malo falilo da ispadne iz lige zbog njegovih poteza. S pravom je dobio otkaz i posle tako katastrofalne sezone uprava Mancestera donosi veliku gresku time sto ga postavlja kao trenera. Ove godine Mancester ima losiji start sezone nego za vreme Van Gala, a Van Gal je imao losiji start od Mojesa. Obojica su potrosili manje novca od Murinja ali Posebnom ni to nije dovoljno. Murinjo u koji god klub da je dosao imao je noegoranicen budzet za dovodjenje igraca. Precenjen je kao trener, Mancester Junajted nikada nije ni trebao da mu nudi saradnju.

avatar
MANUTD
Tuesday, 25.10.2016
18:17

Je l' imao neogranicen budzet i u Portu?

avatar
5Agger5
Tuesday, 25.10.2016
22:01

kad toliko volish murinja, zelim vam ga na klupi jos dugi niz godina! Svakom treneru je potrebna podrska kad mu krenu losi rezultati!

avatar
MANUTD
Tuesday, 25.10.2016
20:58

Naravno, osporavacete uspeh i gledati samo na neuspeh. Kazete poslednjih sezona je los, a on je do pre godinu dana bio sampion Engleske. Svasta. Imao je dobar budzet jer je radio u finansijski mocnim klubovima, da li mislite da bilo ko ko je trener Reala, tadasnjeg Intera ili naftaskog celsija nije imao velik budzet? Sta, radice kao trener u Realu i imace mali budzet? Svakom po zasluzi, a to sto vi ne razumete koliko je on novca doneo svojim klubovima to je vec druga prica.

avatar
Bidza i Tridza
Tuesday, 25.10.2016
20:24

Junajted nikako nije trebao da ga dovodi,slazem se.A to sto ga smatraju za velikog trenera,to je zbog uspeha koje je postigao.A sad je njegova taktika procitana,ofanzivu nije nikad ni znao da postavi kako treba a sad i sa defanzivom muci muke.Nekad nisi protiv njegovog tima mogao da stvoris sansu,a sad...Propao je nacisto,mora nesto da menja.

avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 25.10.2016
20:08

MANUTD # Uhvatili se za Porto kao pijan plota...ali to je bilo pre 13 godina hej, 13 godina. I Benitez je osvojio LŠ sa Liverpoolom 2005.-i šta je bilo posle? Njemu niko ne osporava ono što je uradio u prošlosti, ali ne živi se od stare slave. Činjenica je da je Mourinho u poslednjih nekoliko sezona izgubio kompas i da ne zna gde udara. A takođe je činjenica i to da je u svim ostalim klubovima imao neograničen budžet i da su mu dovodili koga je hteo.

avatar
Tuesday, 25.10.2016
19:49

Lave te sezone kad je on uzeo LS sa Portom,to je ubedljivo najslabija i najcudnija sezona od osnivanja formata LS!

avatar
Kucky Dog
Tuesday, 25.10.2016
14:00

Ovim dokazuje da je ustvari prosek od trenera. Nije teško biti uspešan kad imaš budžet od 300 miliona funti godišnje, ajde ti majstore kao Klop od Rodžersovih promašaja napravi vrhunski tim. Ako si dobar trener (a nisi) napravi od svoje odbrane ratnike, to ti je i posao zar ne? Nije ovo Top Eleven Murinjo, ovo je stvarnost.

avatar
Jens Lehmann
Tuesday, 25.10.2016
19:44

Dao sam ti thumbs up za komentar,ali budi malo objektivan,i Klop je potrosio ogroman novac za igrace.Kao navijac Arsenala smem da kazem da je Poketino jedini ''top'' menadzer koji je ''ubo'' sa igracima, sto sa transferima sto sa omladincima,sto sa ovima koji su bili cist prosek,a sada igraju jako dobro,a nije potrosio ogroman novac.

avatar
MANUTD
Monday, 31.10.2016
12:10

Prosek trener ima 23 trofeja? Svaka cast na izjavi. Ti nekoga prozivas, a pogledaj sta pises. Ko kaze da je liverpul vrhunski tim? Jesu osvojili nesto? Ajde da vidim Klopa da osvoji sa Portom LS ili sa Interom tripletu.

avatar
Kucky Dog
Wednesday, 26.10.2016
00:45

Delimicno i jesi upravu. Poketino jeste odlican menadzer i napravio je odlican tim ali je Klop uradio odlican prelazni rok vec drugi put. On jeste dovodio pojedine igrace za ogroman novac kako ti kazes ali je i prodavao igrace za dobre pare koji mu nisu potrebni i samim tim klub nije u gubitku a igraju odlicno i to je ono sto sam hteo reci.

avatar
Martial9
Tuesday, 25.10.2016
13:48

E Murinjo,Murinjo...

avatar
kzs.mufc
Tuesday, 25.10.2016
13:31

Runi legenda,jedan od najboljih igrača na svetu.poslednje 3,4 sezone karijera mu ide žešće silaznom putanjom. Ibra po meni,koliko ga god ljudi voleli.zbog svoje super karijere.nije nikako top pojačanje.iz više razloga.nPogledajte koliko loših transfera.nFelaini.nRoho.nBlind.nDepaj-mnogo sam očekivao od njega!!nMata ništa spec. Mada je trenutno možda u nekoj formici.nLingard nije za man utd.nLuk šo,ja nikad nešto spec nisam video,ok mlad je al zasad ništa spec.nSmoling, hm?nKrivo mi je za mikitirjana ako je to istina.

avatar
MANUTD
Tuesday, 25.10.2016
13:25

Runi ce napusiti klub samo ako on to sam bude zele, Murinjo ga nikad nece prodati samoinicijativno. Bla, bla tema za prikupljanje komentara na vesti najveceg kluba na svetu.

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 25.10.2016
14:32

Najveci klub na svetu nikad nece dozvoliti da bude 7 na tabeli, nece dozvoliti da ne osvoji titulu vec 4 godine, nece dozvoliti da ne igra Ligu Sampiona, nece dozvoliti da ga pobedjuju neki amateri iz Znj lige, nece dozvoliti da se igraci ne bore za grb i nemaju respekt za klub

avatar
MANUTD
Wednesday, 26.10.2016
00:59

Pomalo kontradiktorno sa tvoje strane, kazes da najveci klub nece dozvoliti da ne osvoji titulu vec 4 godine, a ovamo kazes da je Real Madrid najveci klub na svetu iako nije osvojio titulu godinu vise od Junajteda.

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 25.10.2016
21:40

Manutd kao navijac iskljucivo Crvene Zvezde morao bih reci da ipak jeste Real Madrid sa malom razlikom u odnosu na prvih 3 kluba. A tvoj Manu bi mogao biti u prvih 5

avatar
MANUTD
Tuesday, 25.10.2016
18:07

Ko je po tebi najveci klub na svetu? Da nije mozda Real Madrid?

avatar
Japanac
Tuesday, 25.10.2016
16:04

Ali ali ali pobedili su Fenerbahe :)

avatar
No ®ules
Tuesday, 25.10.2016
15:59

Mancester je gigant evro fudbala, ali tesko da je i u top 5 klubova. Imaju samo 7 ino trofeja! -malo za nekoga ko zeli da 'zabode' svoju zastavicu na vrhu!

avatar
zlocko
Tuesday, 25.10.2016
13:07

Hahhhaha pa nije ti to Abramovic pa da menjas tim svake sezone. Ne trosi ni MUtd malo, po transferima i rezultatima podseca na Real od pre 7-8 godina....

avatar
MSSZRMK
Tuesday, 25.10.2016
17:27

Real je 2009 renovirao skoro ceo tim sto ce svi redom od jacih klubova.

avatar
SAB
Tuesday, 25.10.2016
13:00

Verujem da je Murinjo trazio da mu se dovede Mihtarijan, kazu kao da se veruje da je to bio paket Rajole, a Miktarijan stigo pre Ibrahimovica i Pogbe. Nego ciste lazi i nalazenje opravdanja. Murinjo nije trener, samo redovna fudbalska musterija koja trosi milione bez uspeha, Arsen Venger i Aleks Ferguson su gospoda

avatar
MANUTD
Tuesday, 25.10.2016
14:08

3 tvoja komentara u nizu o Murinju. Svaka cast, definitivno ti je krivo i vidi se da i dalje places za njim. Cuj ovo, trosi milione bez uspeha a covek osvojio 23 trofeja u karijeri? Kako su 23 trofeja neuspeh?

avatar
vojin denic
Wednesday, 26.10.2016
12:06

Ti se sigurno igras dok mislis na murinja. Jbt murinjo.

avatar
SAB
Tuesday, 25.10.2016
21:38

Ogranicen si kao terasa, zaljubljen u Murinja

avatar
SAB
Tuesday, 25.10.2016
21:31

Ti decko nisi sam

avatar
paul2016
Tuesday, 25.10.2016
20:50

Ja se smijem u zivot kladit da novinari samo bezveze pisu, a vi se hejteri samo lozite na to i zelite da vjerujete u to,tako vam je to kad vam je jedina satisfakcija u zivotu trolovanje murinja, jadan je vas zivot.

avatar
SAB
Tuesday, 25.10.2016
12:56

Murinjo uvek ima razlog neuspeha, on nikad nije kriv

avatar
SAB
Tuesday, 25.10.2016
12:54

A vi bas znate da li mu treba 'ratnik' kao Nemanja Vidic ili ratnik kao Ferdinand

avatar
chaki
Tuesday, 25.10.2016
16:45

Pa mozda je on izjavio tako nesto,sto tebe odmah nervira spominjanje legende Mancestera?

avatar
SAB
Tuesday, 25.10.2016
21:32

Haha, ne nervira me nego ovi nasi mediji mnogo yzdizu nas i to me nervira.

avatar
dushanseelny
Tuesday, 25.10.2016
12:47

Sve mogu da progutam nekako, ali da ga je Miki posle ne igranja na pocetku sezonu uspeo razocarati... Da mi je znati sta je izvor tog profi infoa, ili je to neko iz sportske.net procaskao sa Murinjom na pivu..

avatar
brekbaCh
Tuesday, 25.10.2016
14:35

Ista situacija kao sa Kvadradom u Celsiju.. ne bi me to iznenadilo da se ponovi.

avatar
Gorčilo
Tuesday, 25.10.2016
12:45

Trošenje do besvesti se nastavlja.

avatar
Filip MUFC
Tuesday, 25.10.2016
12:28

Postoje samo 2 trenera koja bi mogla da vrate Junajted na približne stare dane, a to su Giggs i Poketino.Možda bi mogli Pep i Klop, ali to je naučna fantastika da oni dođu, a ne bih ni voleo.A što se tiče prve dvojice, verujem da bi oni napravili ono pravo.Ni jedan ni drugi nisu preterano zahtevni sa pojačanjima, najviše koriste ono što već imaju na raspolaganju uz 2-3 pojačanja, igraju ofanzivan fudbal...

avatar
Tuesday, 25.10.2016
13:55

Gigsovo znanje je upitno jako,ne deleuje mi bistar on nesto! Pocetino ima znanje ali mora da pocne trofeje da osvaja makar neki kup da ne bude trener koji igra samo dobar fudbal.

avatar
brekbaCh
Tuesday, 25.10.2016
14:34

Odakle ti bre takvo misljenje o Gigsu kao treneru ? Na osnovu cega ?

avatar
mak_juventino
Tuesday, 25.10.2016
12:23

Ovo nije u redu , proslo je 2-3 meseca od letni prelazni rok u koji United je potrosio najvise u EPL , ne moze da radi ovo , Miki je platen oko 40 mil , a sada kao nevalja ! Pa i Shaw , koji je duplo bolji od Blinda kao levi bek ! novi desni bek , pa stoper , pa Grizman , sta , plan je opet potrositi 200 mil funti ? Zar nista nisu naucili ljudi u upravi Uniteda ?

avatar
MANUTD
Tuesday, 25.10.2016
14:07

Odakle ti to da je Junajted potrosio najvise? Gvardiola je potrosio vise u sitiju pa evo nije pobedio 5 utakmica u nizu.

avatar
SAB
Tuesday, 25.10.2016
21:35

Da ne kazem plastican, reci cu silikonski Mancester Junajted, mm samo bacaju pare bez uspeha

avatar
mak_juventino
Tuesday, 25.10.2016
16:16

Mislim da je United potrosio 10tak mil vise , ali nebitno ! Ukupno u zadnje 3-4 godine , potrosli su najvise ! I niko to ne bi potencirao , da nisu rezultati takvi kakvi jesu !

avatar
Kico14
Tuesday, 25.10.2016
12:19

Hahahaha pa kakva je ovo prskalica od trenera postao. Da proda lik Soa? Pravi specijalista za neuspjehe, mr Ponizeni.

avatar
Tuesday, 25.10.2016
12:02

Ni to im nece pomoci, Murinjo MORA da menja stil igre!!!

avatar
Стефан Стојанчевић
Tuesday, 25.10.2016
18:35

druze to si u pravu a da bi murinjo promenio stil igre mora glavnog krivca za neuspehe(takticke i pripremne) da promeni pod hitno,a to je Rui Faria!!!

avatar
Стефан Стојанчевић
Tuesday, 25.10.2016
18:37

murinjo mora da menja glavnog krivca za njegove neuspehe(takticke i pripremne), a to je Rui Faria!!!

avatar
PakyCFC
Tuesday, 25.10.2016
11:56

Pa Mančester ako ovako nastavi, praviće čistku svake godine.

avatar
Tuesday, 25.10.2016
11:45

Sta sam rekao doveo je Mikitarijana,ovaj dozivljava sudbinu Kuadrada kako se stoka bahati sa tudjim milionima,to ni jedan trener ne radi kao sto on radi.

avatar
Bidza i Tridza
Tuesday, 25.10.2016
20:32

Kako li si samo mogao toliko da se prevaris,pa da najavis decenijsku dominaciju Celsija sa Murinjom.Slaba prognoza za strucnjaka kao sto je King.

avatar
Wednesday, 26.10.2016
00:10

Nekad promasim kad sam subjektivan,ali kad pristupim objektivno kao rendgen sam!

avatar
Zoki N1
Tuesday, 25.10.2016
11:44

E moj Murinjo 😪

avatar
JesseLingard14
Tuesday, 25.10.2016
11:34

Da se oslobodi Mikhitaryana koji je igrao pola sata? Sad kad se vrati 100% fit bice jedan od najvaznijih igraca Junajteda ne pisite gluposti

avatar
Tuesday, 25.10.2016
13:56

Prekoprana prica kao sa Kuadradom!

avatar
Скаузерлија
Tuesday, 25.10.2016
11:33

,, Посебни би да се ослободи и Шоа '' ? Знам једну екипу којој би таква лева бекчина као што је Шо легла к'о прасе на детелину...

avatar
delije niksic
Tuesday, 25.10.2016
11:28

Mktarijan je fantastican igrac,jedan od najboljih u Junajtedu.Glupost bi bilo prodati ga!

avatar
King of Manchesterr
Tuesday, 25.10.2016
11:25

Kupi Mou stopera Sotona Van Dajka onaj holandjanin ne znam dal se tako tacno zove al ubija decko.

avatar
Tuesday, 25.10.2016
13:57

Opasan i The KING je to skautirao odmah sam video da ima potencijal za TOP ekipe.

avatar
5Agger5
Tuesday, 25.10.2016
11:24

i opet biti na sredini tabele!

avatar
MANUTD
Tuesday, 25.10.2016
14:05

Opet? Kad je to bio?

avatar
5Agger5
Tuesday, 25.10.2016
21:51

Poslednja sezona u celziju, trenutno u junajtedu (jer se u tekstu pishe o murinju i o narednoj sezoni, znash onaj dobro poznati slogan koji cete preuzeti od nas).... Znam da volish matematiku pa cu ti tako objasniti! s obzirom na bodovnu razliku izmedju gornjeg doma (prvih pet ekipa) i donjeg doma (poslednjih 5 ekipa) vidno je da junajted ne pripada trenutno ni gornjem niti donjem domu. Gornjem domu junajted ne pripada jer mu treba vise od dve utakmice kako bi ih sustigao, dok na sredini tabele moze olako izgubiti poziciju jer je bodovna razliku mala i moze je izgubiti za jednu, dve utakmice.... Niste losi, trenutno ste jaca ekipa sredine tabele. Mozda mozete ponovno dogurati do lige evrope ako se potrudite! drzim vam palceve jer jaka sredina tabele stvara jache sampione i zanimljiviju ligu!

avatar
MSSZRMK
Tuesday, 25.10.2016
17:28

Vi ste vec navikli na to.

avatar
Mangus
Tuesday, 25.10.2016
11:13

Mislim da ce Runi pre u Ameriku. Nije kao da mu fali love, pa da mu znaci nesto razlika izmedju 12 i 10 miliona. nSto se Mihka tice, sumnjam da ce ga se tek tako resiti, on se sporo adaptira, trebalo mu je malo i u Borusiji pa je rasturao. I ovde ce ako dobije priliku. Za Soa... Bio je povredjen dugo, ali i dalje mislim da je precenjen igrac, mada je od Blinda svakkao bolji. Zanima me sta ce sa Depajem biti. Nestao je decko skroz.