Murinjov lament, nagoveštaj treće, "oproštajne" sezone"!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 25.07.2018.
10:02
Izvor: Sportske.net

Iz Amerike dolaze pritužbe, da ne kažemo kukanje u Murinjovom stilu. Poruka se nije svidela ljudima iz kluba, ali ovakav Junajted, bez ogromnog ulaganja zaista nema šta da traži u borbi za titulu...

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Žoze Murinjo nije naravno propustio priliku da požali, doduše rekao je da su Siti i Totenhem u istoj situaciji zbog velikog broja reprezentativaca, ali da su Liverpul i Čelsi, kao i Arsenal u puno boljoj situaciji.

Njegov lament odnosio se prevashodno na to što će se veliki broj igrača vratiti tek pred start, protiv Lestera i Brajtona teško da će moći da računa na kompletan tim.

"Imam skup igrača ovde, ali nemam ekipu", žali se Murinjo, ali to nije jedina briga.

Prelazni rok ide traljavo, priča se o sukobima Portugalca sa Vudvordom koji ne uspeva da završi poslove.

"Tražio sam još dva igrača, ali jedno su moje želje, a drugo ono što će se dogoditi"
, natuknuo je Murinjo.

Njemu je potreban štoper, ali Alderveireld, Megvajer, Bonući, Boateng nisu ni korak bliže "Old Trafordu", uz to i dalje želi Perišića koji je na odmoru, ali koga se Inter neće lišiti za manje od 60 miliona evra, ili novac i Marsijala, na šta bi Murinjo čini se pristao, ali njegov klub nije raspoložen.

Ostala pojačanja zavisiće od eventualnih prilika u naredne dve nedelje, jedno je Vidal koji može da ide iz Bajerna, od Aleksa Sandra su odustali, Bejl ih je "odjavio".

Pošto je Barsa odustala od Vilijana, Murinjo se nada da bi mogao na kraju da dovede Brazilca, ali Čelsi izgleda neće pustiti sjajnog igrača.

Neke mete koje su pominjane poput Krosa su nerealne, a Vest Hem je za Arnautovića tražio 50 miliona evra, uz to Marko bi bio samo rezerva za Lukakua.

Sve u svemu, ovo nije dovoljno, sam Murinjo je navodno rekao ljudima u klubu da sa ovim timom ne mogu da očekuju borbu za titulu, niti bilo šta značajnije.

To nije poruka koju žele da čuju, pa se mnogi pitaju da li je ovo čuvena "treća sezona" posle koje Murinjo odlazi...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

45 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Miletaaaaa
Thursday, 26.07.2018
11:29

Ako smem da primetim,kao navijac Liverpoola... Prvo da se zaahvalim na pohvalama pojedinim ljudima koji vidim hvale Live u komentarima,kako je napredovao... A onda da kazem,da nije sve tako idealno u UTD..svi igraci koje kupuju UTD,City,Barca,Real...budu precjenjeni i zacjenjeni. Svi traze gomilu novca,jer znaju da su to klubovi koji mogu platiti te igrace. Tako da mi je nelogicno da pojedine igrace iz UTD smatrate da bi morali igrati srazmerno s tim koliko su placeni. Kad pogledate realno po imenima samo,koga to UTD proverenog ima? Iskreno,jedino cijenim i skidam kapu De Gei(al on je golman) i glupo je da covjek bude najbolji igrac jedne ekipe 2 godine za redom. Znaci da nesto ne stima. On je golman! UTD je uvijek imao rasne napadace,vezni red i kretore da se smrznes,a koga ima sad? Felainia,tamo nekog Hereru(kao mi Hendersona)? Zalosno. Mourinho je nazalost vasu u pravu. Nema ekipu ove sezone da bude konkurentan za titulu protiv ostale cetvorke. Kriv je isto tako sto nije Vudvorda natjerao da mu prve sezone dovede prave igrace. I naravno..Ferguson je kao jedan predsednik nekadasnje jedne drzave,koristio je resurse maximalno koje je imao,trosio igrace maximalno,a u nasledje je ostavio sve istroseno,za sta ce trebati godine da se ponovo izgradi carstvo...

avatar
Ser Keba
Friday, 27.07.2018
22:03

Lepo si rekao, samo da je Ferguson imao koga da dovede, ne bi bio u penziji, jednostavno je procenio da dolaze godine gde ekipa mora da se gradi opet, a on vise nije imao snage za to...

avatar
Anonymous Official
Wednesday, 25.07.2018
23:50

Najlosi prelazni rok ikad! A nesto se bojim da se ni onaj Fred nece pokazati kao dobro pojacanje...

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Wednesday, 25.07.2018
18:19

Realno, Junajted bez pojacanja nema sta da trazi pored Sitija i Liverpula

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Wednesday, 25.07.2018
17:18

Ja bih kao dugogodišnji navijač Junajteda potpisao da budemo 17 u Premijeršipu ako to znači da ovaj dunster odlazi..

avatar
mrancic
Wednesday, 25.07.2018
17:09

LE Blan čeka.Jedina moguća opcija.

avatar
Aleksandar Sale Kis
Wednesday, 25.07.2018
16:04

Murinjo aut, a Blana ili Desama, da nam osposobe Marsijala i Pogbu i samo nebo je granica...

avatar
Маркус19
Wednesday, 25.07.2018
15:28

Не разумем кукњаву,прве две утакмице Лестер и Брајтон. Па побогу нису то Сити и Ливерпул,па да ти треба баш најјачи тим. Слажем се да су појачања потребна,али не иде ми у главу да неко може да се жали због оваквих мечева...

avatar
BeRealisticDemandThe
Wednesday, 25.07.2018
18:04

Pa ocigledno slabo pratis fudbal i ligu,mozda bi shvatio da nema lakih utakmica u premier ligi ma ko to bio.

avatar
Маркус19
Thursday, 26.07.2018
15:21

Нема изговора,Брајтон мора да се победи и без најбољих играча!

avatar
foreverblue
Wednesday, 25.07.2018
14:40

Niko ga nije terao da baci 200 miliona na pogbu i lukakua. Za te pare se sigurno mogu kupiti tri, pa i četiri fenomenalna igrača.

avatar
mrancic
Wednesday, 25.07.2018
17:00

I da Sančezu da toliku platu.Strašan promašaj.

avatar
Маркус19
Wednesday, 25.07.2018
18:16

Ја сам Лукакуом из прве сезоне презадовољан. Верујем да ће бити још бољи ове сезоне. То што је Лукаку одабрао Јунајтед пре Челсија не значи да треба исмевати играча који се баш доста труди на терену. Погба мора још да се уозбиљи!

avatar
stevan_vasic90
Wednesday, 25.07.2018
14:38

E moj treneru kojem jedan Kevin de Bruyne ne valja i koga se odreknes kao da je iskoriscena maramica, a kojem je Marouane Fellaini igrac i ne samo to, vec jedan od bitnijih igraca u ekipi... Kako takvog coveka ikada vise da shvatis ozbiljno kad ti prica o fudbalu? Postujem njegove uspehe od ranije i trofeje koje je osvojio, ali ne govorimo o tome, to je sad vec daleka proslost... u poslednje vreme ga je zalosno slusati i mucno je gledati fudbal koji igraju njegove ekipe. Covek je izgubio kompas, nema nikakvu jasnu sliku kako ekipa treba da mu izgleda i kakaf fudbal treba da igra, za igrace koje dovodi nema jasno definisanu takticku postavku u koju bi ih uklopio, pa nije ni cudo sto svaki igrac kojeg dovede pruza 20-30% slabije igre od svojih mogucnosti. Takodje, i motivacija igraca mu je postala upitna. Nekad su se igraci kleli u njega... a sad ga kunu i govore mu iza ledja. Zato nije ni cudo sto ne moze da dovede krstenog igraca u ovom prelaznom roku- jer koji proveren igrac top klase trenutno zeli da radi sa Mourinhom? Zato mislim da bi najzvucnije pojacanje za United bilo da mu uruce otkaz. Ovo je postalo pateticno. Bolno mi je da gledam ekipu od milijardu eura kako ne ume 3 pasa da sastavi. U toj ekipi nema jednog igraca koji ume da odigra pas iz prve, koji ume da izdribla igraca i posalje kljucni pas napred prema napadacu. A zasto? Pa zato jer je trener selektirao te igrace, on ih je dovodio po svojoj meri. Dovodi balvane koji su operisani od tehnike i pas igre, koji fudbal igraju na silu i na snagu i pita se gde su rezultati i gde je igra? Pa zamislite da u Realu umesto Modrica i Kroosa igru kreiraju Casemiro i Marcos Llorente? Na sta bi to licilo majko moja? Licilo bi upravo na Manchester United!

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Wednesday, 25.07.2018
17:25

Imaš dobrih stvari ali reći da Erera ne zna pas da uputi a bio svojevremeno jedan od najboljih kreatora u Španiji.. Reći da Mata i Pogba ne umeju da upute pas.. Reći da Marsijal, Aleksis, Pogba i drugi ne umeju da iznesu loptu i predriblaju je više nego komično.. Oni niti su limitirani igrači niti su balvani već ih balvan vodi i ne dozvoljava ima da igraju.. Sa bilo kojim drugim normalnim trenerom Junajted bi se do zadnjeg kola kidao sa Sitijem za titulu..

avatar
The Red Army
Thursday, 26.07.2018
12:09

Felaini jedan od bitnijih igraca? Kako to sa samo 600 minuta odigranih prosle sezone, nije bio cele sezone povredjen nego ulazio na zadnjih 10 minuta. Nema ko da izdribla i posalje pas? Sancez ne ume da izdribla, rasford, pogba, marsijal da ne nabrajam..

avatar
Nikola RED_DEVIL
Wednesday, 25.07.2018
13:16

Ma necu bre vise da se nerviram, nek rade sta hoce, nista lepo nismo videli zadnje 5-6 godine pa necemo ni sad pored ovakvog Sitija i sve jaceg Liverpula, a oni nek ne dovode nikog

avatar
MarioJ
Wednesday, 25.07.2018
12:58

Murinjo je izgubio kompas. Nece jos dugo u Engleskoj. Vidim ga u buducnosti ako Inter ojaca a trebao bi ponovo u Seriji A.

avatar
indosrbija
Wednesday, 25.07.2018
11:40

nadam se da odlazi..

avatar
Sir Alex
Wednesday, 25.07.2018
11:01

Čovek je rekao da nema ekipu zato sto su mu glavni igrači na odmoru a “ekipa” je sastavljena od igrača iz u18-u21 i rezervama. Koji nikad nisu igrali zajedno. Sta je tu sporno? Upravu je čovek, samo istinu govori.

avatar
Wednesday, 25.07.2018
13:44

Gotov je,nece izdrazti do NG.

avatar
Маркус19
Wednesday, 25.07.2018
18:18

Надам се да си у праву. Мислим,бићемо испред Челсија,зато немој да се бринеш,али циљ је што већа борба са Ситијем и Ливерпулом за трон. Што се Муриња тиче.желим му што ранији отказ!

avatar
brekbaCh1
Wednesday, 25.07.2018
10:41

Dve sezone je tu, potrosio ogromne pare i trazi jos.. tim koji je on stvorio mu nije dovoljan za juris na titulu.

avatar
bebel
Wednesday, 25.07.2018
10:29

nadam se da neće dočekati Božić u Unitedu...

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 25.07.2018
10:28

Kao i uvek prica neistine. Celsi je imao 14 igraca na WC i jos nijedan se nije prikljucio timu sa loptom a za 10 dana igramo CS. Plus 4 igraca najmanje koji treba da dodju dakle ceo jedan tim nije tu jos. U polufinalu i finalu smo imali 7 igraca kao i Junajted i oni se vracaju isto tek 5,6 avgusta a tu su i dva najbitnija igraca Azar i Kante.

avatar
Barcelonista
Wednesday, 25.07.2018
10:28

Sramota! Kakav liiiiiiikkkk! Kao Drezgu da trenira a ne MUTD, dobru ekipu imaju i ovako no ne zna sto ce sa njima ovaj strucnjak :-P

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 25.07.2018
10:24

Rekao sam prosle godine kad ih je Sevilja ponizila, da bi skoro svaki igrac Sevilje pjeske otisao do Mancestera kad bi ga Murinjo zvao. Zaista ne razumijem ove njegove muke po prelaznom roku, nakon dvije godine ekipa nije ni priblizno srazmjerno jaca ulozenom novcu. Ova pojacanja koja se pominju uopste ne impresioniraju, a cijene su 50-60 miliona. Lukaku nije bas top napadac, Pogba igra po principu toplo-hladno, a uz to je poprilicno neozbiljan, odbrana... recimo da ce mu desnog beka opet igrati Jang, stopera nikako da nadje... Ne znam, Totenhem sa mnogo manjim budzetom pravi dobre kupovine, Liverpul je mnogo napredovao u posljednje dvije godine, Siti bas i nije paralela jer je na bolju ekipu vise ulozio, ali opet - cini se da sa Murinjom Junajted prosto ne ide naprijed.

avatar
2fast4you
Wednesday, 25.07.2018
10:22

odma neka ode odma... isplatite ga i time ce te pojacati klub i bez dovodjenja novih igraca... ustvari ne znam ko je gori ,on i njegova nikakva taktika ili ovi iz uprave koji kao ne vide da on nema nikakvu taktiku i smisao napadackog fudbala...rokaj samo na Lukakua on skace prima gradi se i tu se zavrsava napad... kad je rezultat los ubacuj Felainija koji je jos vislji pa sve lopte rokaj na njega da ubode i corava koka neko zrno...a u MU ima napadackog potencijala svakako... i Rasford i Marsijal i Lukaku i Sancez bi mogli sa jedne ili druge strane proci bilo kog protivnika ako bi ostali 1 na 1 sa njim ali takve sanse su vrlo retke jer gospodin posebni ne ume da napravi takvu akciju...

avatar
conecorleoneRM
Wednesday, 25.07.2018
10:16

Nelogicno za Murinja da nije uspeo za ovaj period da sklopi kockice i napravi ekipu koja ce osvojiti titulu,kod njega licno nesto ne stima,lose radi na trzistu,ne dovodi beka,ne prodaje istrosene igrace,zadrzava destruktivce tipa Felaini a vec ima Freda i Matica,povezuje se sa Vidalom a napad bezidejan. Svakako mu je ova sezona presudna,olako je shvatio posao u Junajtedu i vise je on trebao da se prilagodi ekipi nego sto se ekipa prilagodjava njegovom stilu.

avatar
Wednesday, 25.07.2018
11:53

Kakve kockice da slozi fudbal gde igrace naucis defanzivi da stoje pozadi i vrebaju kontre,niko nece da igra on je nesposoban da nauci igrace da povezu dva,tri pasa na sredini....

avatar
conecorleoneRM
Wednesday, 25.07.2018
22:23

Nije bas tako,gde god je isao ostvario je rezultat,sa portom uradio nemoguce,sa celsijem uzeo titulu ispred fergusona,sa realom uzeo titulu i kup pored najdominantnije barselone,sa interom pokorio italiju i evropu,veliki je to trener ali u junajtedu mu ne ide ili ga je vreme pregazilo.

avatar
Mangus
Wednesday, 25.07.2018
10:15

U sustini, UTD ima skup ali ne tako kvalitetan tim. Sancez je odlican igrac ali ni senka onog iz Arsenala, Pogba takodje, odbrana je losa, Vezni red je dobio malo na kvalitetu sa dolaskom Freda al to je mrvica. Jedini zaista vredan igrac tu je De Hea, za njim Lukaku, Pogba i Sancez, pa svi ostali.

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 25.07.2018
13:12

Nije mi jasno zasto ne idu po nekog ko igra AM. James ili Fekir. Ja da sam tamo to bi mi bio prvi potez.

avatar
stevan_vasic90
Wednesday, 25.07.2018
14:51

Mangus@ Zamisli da u veznom redu imaju Modrica, Rakitica ili Kevina de Bruynea? Koliko bi taj skup igraca na terenu delovao drugacije sa jednim igracem u veznom redu koji ima mozak i ume da razmislja? Ali Mourinho ne voli takve igrace, on voli balvane od 2m koji fudbal igraju na silu i snagu. A i takticka postavka mu je blagi uzas. Ja sam uveren druze, da bismo ti i ja makar jednako dobre rezultate kao Mourinho ostvarili sa ovom ekipom igraca koje ima United trenutno. Ne znam, mozda sam samo besan jer mi nedostaje Fergusonov Manchester United kojeg su se svi bojali 😔 :(

avatar
Devil born 1878
Wednesday, 25.07.2018
10:12
avatar
FamilyHangingOut \'11
Wednesday, 25.07.2018
10:06

Kako da bonuci bude korak blize kad nude samo 35 miliona evra za njega ako i toliko? Ponudi(te) nam 45 ili 50 i mozda ce i doci do transfera. Za 40 vec nisam siguran :-D

avatar
Kristijan Galic
Wednesday, 25.07.2018
12:47

Pa nece odma niko dati onoliko koliko klub trazi. Primjera radi, je l' kada kupujes auto das odma koliko prodavac trazi ili se cjenkas ?

avatar
mrancic
Wednesday, 25.07.2018
17:08

Odmah,odmah.....

avatar
FamilyHangingOut \'11
Wednesday, 25.07.2018
16:33

Znam, ali, za Ruganija 60, za ovog verovatno i vise od toga, to im niko nece dati. Nadam se:-D