Murinjo u problemu, hoće li morati da prodaje već u januaru?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 01.01.2020.
17:33
Izvor: Sportske.net

Jedan od ključnih igrača na izlaznim vratima.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Murinjo je obavio jedan važan zadatak od kako je stigao u klub, ubedio je Tobija Aldervejrelda da potpiše novi ugovor sa klubom.

Belgijancu je saradnja isticala na kraju sezone, ali je krajem minule godine stavio paraf na novu saradnju sa klubom iz Severnog Londona.

Ostala su "Posebnom" još dva važna zadatka, da pokuša da zadrži Jana Vertongena i Kristijana Eriksena, kojima takođe ističu ugovori sa Sparsima na kraju sezone.

Čini se da će Eriksena teško zadržati, veliki broj klubova je zainteresovan za Danca, koji se nada da bi karijeru mogao da nastavi u madridskom Realu.

Što se tiče Vertongena, mnogi su poverovali da bi mogao da parafne novu saradnju sa klubom nakon što je to učinio i njegov zemljak, ali je sada to pod velikim znakom pitanja.

Naime, dva kluba su pokazala ozbiljno interesovanje za njegove usluge i žele ga već od januara u svojim redovima.

U pitanju su Ajaks i Napoli, 32-godišnji defanzivac je već nastupao za "Kopljanike" i u Amsterdamu igraju na tu kartu, dok će Napoli doživeti velike promene i žele iskusnog defanzivca.

Vertongen je pre sedam godina i stigao na sever engleske prestonice iz Ajaksa za 15 miliona evra i na "Johan Kroj Areni" u njemu vide idealnu zamenu za Dejlija Blinda, koji ima srčanih problema.

Gatuzo sa druge strane želi iskusnog štopera za drugi deo sezone, te je jasno da će Napoli već u januaru pokušati da ga preseli u svoje redove.

Videćemo da li Murinjo može da ga ubedi da potpiše novi ugovor, u suprotnom bi mogao da ostane bez važnog igrača već u januaru, kako će tekući prelazni rok u tom slučaju biti poslednja prilika za Sparse da zarade nešto na njegovom odlasku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke