Murinjo sprema tim za narednu sezonu, lično zvao napadača, ponuda za vezistu iz Francuske, šta će biti sa odbranom?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 19.08.2020.
09:40
Izvor: Sportske.net

Portugalac će imati pune ruke posla.

EPA-EFE/Matt Dunham/NMC/Pool
EPA-EFE/Matt Dunham/NMC/Pool

Povezane vesti

Sezona u Premijer ligi počinje za manje od mesec dana, Totenhem je već doveo dva pojačanja, stigao je Pjer-Emil Hejbjerg iz Sautemptona za oko 30 miliona evra sa sve bonusima, a kao slobodan igrač doveden je i iskusni Džo Hart, koji će konkurisati za mesto među stativama sa Lorisom i Gazanigom.

Jasno je da su Murinju potrebna pojačanja na brojnim mestima, jedno od gorućih pitanja je i pozicija rezervnog napadača.

Hteo je Portugalac u januaru Vilijana Žosea iz Real Sosijedada, pominjan je i Ze Luis iz Porta, na kraju nije ni angažovan klasičan napadač, doveden je Bergvajn iz PSV Ajndhovena.

Sada je Murinjo rešio da se umeša, pa je navodno sam kontaktirao napadača Bornmuta Kaluma Vilsona.

On je dokazao da ima kvalitet za PL, "Trešnjice" su ispale u Čempionšip i sva je prilika da će Vilson ostati u elitnom rangu, Totenhem bi mogao da ga dobije za svega 15ak miliona evra.

Iako je stigao Hejbjerg, izgleda da Totenhem planira još jedno pojačanje za vezni red, francuski mediji prenose da je na radaru kluba već dugo fudbaler Tuluza Ibrahim Sangare.

Ovaj 22-godišnji zadnji vezni fudbaler je sa timom sa "Munisipala" završio u Ligi 2, ima veliki potencijal i procena je da bi za 15-20 miliona mogao da se preseli na sever engleske prestonice.

Njegov dolazak verovatno bi znači i odlazak jednog od vezista Sparsa, jasno je da se Tanži Ndombele nije uklopio, možda je Murinjo konačno uspeo da ubedi Levija da prodaju najskuplje pojačanje u istoriji kluba.

Šuška se da ni Hari Vinks nije po ukusu "Posebnog", spekulisalo se da bi mogao da završi i u Mančester sitiju.

Baner 4

Što se tiče odbrane, koja ima dosta rupa, Timoti Kastanj  je jedna od meta portugalskog stručnjaka, ali Belgijanca prati i Pari sen Žermen.

Desni bek Atalante bi mogao da nasledi Orijea, koji je navodno na radaru Milana.

Sparsima je potreban makar jedan štoper, kako je Vertongen napustio klub, a čini se da Murinjo ne računa na Fojta.

Engleski mediji prenose da su tri imena na radaru kluba, švajcarski reprezentativac Niko Elvedi iz Menhengladbaha, Jonatan Ta iz Bajer Leverkuzena i Samuel Umtiti iz Barselone.

Francuz je odavno na Murinjovom radaru, želeo ga je i u Junajtedu, jasno je da će biti deo čistke na "Kamp Nou", pa bi mogao da dođe i "ispod cene" na sever Londona.

Nemački reprezentativac ima otpusnu klauzulu od oko 40 miliona evra, pitanje je da li će to Sparsi imati da plate, ako prethodno ne zarade solidno od prodaja, dok bi Elvedi možda bio i najbolje pojačanje, jer može da igra na više pozicija u zadnjoj liniji, ali 23-godišnjeg Švajcarca prati veliki broje ekipa.

Što se tiče odlazaka, Lamela nije po Murinjovom ukusu, nakon Perota, koji je na pozajmici u Milvolu, odlazi i mladi Skip, on će najverovatnije u Norič, koji je spreman da izdvoji i oko milion evra za njegovu pozajmicu.

Pisali smo da bi Orije mogao u Milan, pomenutog Ndombelea prati veliki broj ekipa, Fojt bi mogao da se preseli kod zemljaka Bjelse u Lids.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Wednesday, 19.08.2020
20:59

Trebaju mu bekovi. Tot ima najgore bekove u ligi.

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Wednesday, 19.08.2020
16:10

Rijesio Mourinho da opet vrati Spurse na stare staze da ponovo budu prosječan tim

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 19.08.2020
11:33

Bez 4-5 pojacanja , jos jedna propala sezona i siguran odlazak Kejna

avatar
JC\'90
Wednesday, 19.08.2020
09:54

Mirinjo planira da parkira autobus i da igra ruzan fudbal i ako ima ekipu sa ogromnim potencijalom.
Kejn, Son,Moura, Bergvajn,Lamela, pa veza Ali,NDombele, LoSelso, Gerson, Sisoko, Winks,Dajer,Hojberg (on trazi jos veznih igraca, ccc).
Nadam se da ce ga uskoro smeniti, jer steta sa ovakvu generaciju Totinhema, pitanje da li ce opet imati ovako dobar tim.