Murinjo konačno pronašao napadača?

Autor: Nikola Miloradović
subota 16.05.2020.
23:55
Izvor: Sportske.net

U januaru su Sparsi na sve načine pokušavali da ispune Murinju prvu želju, ali...

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Totenhem je, čini se, pogrešio što je dozvolio Fernandu Ljorenteu da napusti ekipu minulog leta, Španac je bio odlična alternativa za Harija Kejna.

Pre toga su pokušavali sa igračima poput Vinsenta Jansena, ali se Holanđani nije snašao u Engleskoj, a od odlaska Ljorentea su se uzdali u Sona i činjenicu da Lukas Moura ume da se snađe u špicu napada.

Postalo je jasno da su napravili grešku, jer je nastao ozbiljan problem kada se najbolji strelac ekipe povredio.

To je dodatno opteretilo i Sona, koji se i pored toga bolje snalazi u tandemu sa Kejnom, a ne na njegovom mestu, pa se čak i reprezentativac Južne Koreje povredio, a onda je to bio potpuni pakao.

Usledila je i povreda Bergvajna, pa se može reći da je Sparsima dobro došla ova dvomesečna pauza, za engleske klubove će po svemu sudeći biti i tromesečna.

Pokušali su u januaru da dovedu jednog klasičnog napadača, prva želja Žozea Murinja je bio Vilijan Žoze iz Real Sosijedada, nisu uspeli da se dogovore sa španskim klubom.

Sada Murinjo ima novu ideju, želi napadača Real Betisa Lorena Morona.

Bundesliga

Ovaj 26-godišnji napadač je u prvom timu Betisa od 2018. godine, kod Kikea Setijena je na momente umeo da zablista, pokazao je da poseduje veliki potencijal.

Moron je ove sezone upisao 26 nastupa u Primeri (10 sa klupe), postigao je devet golova i upisao dve asistencije.

Očigledno je i Murinjo u njemu prepoznao kvalitet, pa će Totenhem ovog leta pokušati da ga preseli na sever engleske prestonice.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke