Murinjo blizu novog posla, ali, da li je on pravi čovek za klub?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 10.10.2019.
09:53
Izvor: Sportske.net

Mediji tvrde da je ovakav rasplet bliži nego što se mislilo. Samo, mnogi su skeptični...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Žoze Murinjo je već deset meseci bez posla, tačnije bez klupe, radi kao tv komentator, odnosno stručni analitičar, ali želi što pre da se vrati u posao.

Odbio je Lion pre par dana, pre toga još desetak klubova, cilja nešto značajnije, pominjani su Real i Bajern, ali sada je najrealnija opcija Totenhem.

Iz Engleske stižu vesti da je Murinjo prvi kandidat, da je Poketino pod pritiskom i da je promena na klupi mnogo realnija nego što se mislilo, a mnogi izražavaju sumnje u to da je Portugalac pravo rešenje.

I to iz nekoliko razloga.

Prvi i osnovni je ulaganje u tim. Setite se kakvu zmiju u novčaniku ima David Levi, dva prelazna roka nije kupovao ništa, a i letošnje akvizicije poput Dembelea i Sesenjona su finansirane prodajama. Kako će se uklopiti Levijeva škrtost i Murinjova želja da se tim pojača, teško je reći.

Drugi problem je priča koja prati Murinja od početka karijere. Za razliku od Poketina, on važi za igrača koji se oslanja na starije igrače i retko pruža šansu klincima iz škole. Murinjo to demantuje, pokazao je 2016. spisak od 49 fudbalera koji su kod njega dobili prvu šansu. Među njima su Baloteli, Morata, Arnautović, naš Alen Stevanović, mada je prisvojio i Kazemira i Robena koji su imali po par sezona u svojim zemljama, pre dolaska u Čelsi, odnosno Real.

POketino je bolje prolazio u mečevima sa direktnim rivalima, igrajući fudbal, Murinjo ima običaj da u takvim utakmicama parkira autobus. Ali, Levi se nada da bi sa Portugalcem katastrofe kakva je ona u Brajtonu bile nemoguće, mada, to niko ne može da tvrdi.

Navijači Totenhema su skeptični, delom jer Murinjo nosi prtljag Čelsijevog čoveka.

Sa druge strane, Totenhem je više od deceniju bez trofeja, gde god je radio, Murinjo je nešto osvajao, ali obično bi treća sezona značila problem i odlazak na kraju.

Levi očajnički želi neki trofej i možda je "Posebni" pravi čovek da mu to isporuči.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
damjan89
Thursday, 10.10.2019
17:05

Kog je to Dembelea kupio Totenhem?

avatar
REVØLT
Thursday, 10.10.2019
13:11

Prvo, Ndombelea, ne Dembelea, Dembele je bio pre njega. Drugo, ni Lo Selso nije najjeftiniji na svetu jer je to samo pozajmica na godinu dana. Trece, nisu oni bas toliko mnogo zaradili od prodaja ovog leta, samo 35 miliona evra.

avatar
Steffmajster
Thursday, 10.10.2019
10:25

"posebni" je samo za u real!

avatar
deki trbic
Thursday, 10.10.2019
10:01

Nece nigde Poketino, malo los pocetak sezone nista ne znači...šta je sve uradio za klub...neka cute, pa ce videti kako ce to sve biri ok