Može li Real da šokira fudbalski svet na letnjoj pijaci?

Autor: Nikola Miloradović
subota 23.03.2019.
15:22
Izvor: Sportske.net

Pojedini mediji tvrde da je realizacija transfera realnija nego što se misli.

EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ
EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Povezane vesti

Real Madrid igra sezonu za zaborav, po završetku minule ih je napustio Zinedin Zidan, nakon treće osvojene Lige šampiona zaredom, umesto njega je doveden Lopetegi, koji se nije snašao na funkciji u velikom klubu, da bi Španca nasledio trener Kastilje Santijago Solari.

Argentinac je blago popravio stvari, progurao je neke mlade igrače poput Vinisijusa i Reguilona, ali je ubrzo postalo jasno da bivši igrač Reala nema kvalitet da vodi "Los Blankose" do trofeja.

Zbog svega, Florentino Perez je iznenadio mnoge i na klupu "kraljevskog" kluba vratio Zinedina Zidana, devet meseci nakon što je Francuz dao otkaz.

Utisak je da je to najbolje moguće rešenje za Madriđane, a kako je aktuelna sezona praktično izgubljena popularni "Zizu" je već počeo sa spremanjem tima za narednu.

Kaparisan je Eder Militao iz Porta, platili su ga 50 miliona evra i talentovani Brazilac će se klubu iz Madrida pridružiti po završetku sezone.

Iz dana u dan pojavljuju se nove informacije o potencijalnim pojačanjima "Los Blankosa", ovoga puta će se za sve pitati Zidan.

Spekulisalo se da bi "Galaktikosi" mogli da dovedu Nejmara, ali se stekao utisak da je ta opcija otpisana.

Zidan ima bolju ideju.

Naime, velika želja francuskog stručnjaka je njegov zemljak i Nejmarov saigrač Kilijan Mbape.

Kilijan Mbape

Supertalentovani Francuz, koji u svojoj 20. godini važi za jednog od najboljih igrača na svetu bez sumnje bi bio fantastično pojačanje za Madriđane, možda i najbolje moguće kada se pogleda celokupno tržište.

Ipak, PSŽ ne želi da proda drugog najskuplje plaćenog igrača u istoriji fudbala, ali mediji iz Francuske tvrde da je Real bliži angažovanju Mbapea nego što se čini.

Naime, mladi fudbaler je vidno razočaran zbog ispadanja u osmini finala Lige šampiona od Mančester junajteda, "Sveci" su još jednom prerano ostali bez šansi za trofej u elitnom takmičenju.

Navodno je imao zamerke i na račun Tomasa Tuhela, pa je zbog toga i kažnjen sa 180 hiljada evra.

Njegovu platu od 17,5 miliona evra Real bi bez problema mogao da pokrije, pretpostavlja se da bi u Madridu dobio i povišicu.

Prednost za Real je i u tome što bi Pari sen Žermen mogao da ima problema sa FFP, pa bi u tom slučaju za klub iz francuske bilo značajno teže da se ogluši o "masnu" ponudu, koju bi klub iz Madrida sasvim sigurno bio spreman da pošalje.

Videćemo kako će se ova saga završiti, gde ima dima, ima i vatre, a Real bi angažovanjem Mbapea, bez sumnje, još jednom pomerio granice u svetu fudbala.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Sunday, 24.03.2019
01:55

Hahahaha, rekose da ce real ovog leta da obori rekord u placanju igraca, a pise da e real odvojio 300 miliona za popravku kluba! Hahaha, sta bre da kupite danas sa 300 miliona, kad evo odbrambeni igraci kostaju preko 100 miliona, a real kao cilja Mbapea, sam Mbape kosta preko 300 posto je Nejmar kostao 225 miliona Mbape je bolji igrac i jos mladji, tako da ce za njega PSZ traziti sigurno oko 300 miliona posto ga je kupio za 180!

avatar
Covek Sismis
Sunday, 24.03.2019
14:15

Mirjevac, posto visis na svakoj Realovoj vijesti, samo da ti porucim da se manje sjekiras oko Realove transfer politike. Dovoljno je to veliki klub, najveci u istoriji koji sigurno nece ponoviti gresku od proslog ljeta. Vratili su Zidana, i uz par pojacanaj oni su opet kandidati za najznacajnije trofeje. Cak im Mbape nije neophodan, 300 miliona se mogu pametnije iskoristiti na Azara, Eriksena, Ikardija ili Levandovskog i jos jednog dobrog stopera...

avatar
Covek Sismis
Tuesday, 26.03.2019
21:47

Mirjevac, nisi ti pogrijesio nego sam jedino ja pogrijesio sto ulazim u prepisku sa covjekom koji izjavi da je Zidan KUPIO sudije?! Hej izjavio si za jednu fudbalsku legendu koja je cijenjena u citavom svijetu da kupuje sudije i jos da je Barselona institucija za Real?! Po cemu je institucija, po tome sto ima manje nacionalnih titula, manje evropskih trofeja ili manje svetskih kupova od Reala? Je li shvatas koliko si lupio? Dok se ne izlijecis od mrznje prema Realu i njegovim igracima nemam sa tobom sta vise pricati, samo bih gubio vrijeme. Ostani mi zdravo...

avatar
Mirjevac
Monday, 25.03.2019
23:15

Covek Sismis: Kako to bez osnova, kad je sta real osvojio bez pomoc sudija, recimi dali sam pogresio, isto tako Zidan je sve kupio uz pomoc sudija i sta sad tu nije jasno? Barca je nekoliko puta pobedjivala tog tvog reala bez Mesija, tako da ce Barca i dalje biti institucija za Real, rel bez sudija je real gubitnik, a to ce se desi posto se Var sve vise ucvrscuje i vise nece moci da se manipulise ni sa Varom ni sudije se mogu vise podplacivatii!

avatar
Covek Sismis
Monday, 25.03.2019
13:13

Mirjevac, mene ne zanimaju te djetinjaste prepiske Realovaca i Barseloniste bez osnova, vec vise volim diskusiju sa cinjenicama stoga ti savjetujem da se i ti manes corava posla. Kazem ti jos jednom da ce Real sa Zidanom biti veoma opasan jer je Zidan to dokazao bezbroj puta do sada. Barsa ce biti mocna dok bude madjionicar Mesi na terenu, kada on ode klub ce biti na velikim mukama i mogao bi se vratiti na period od prije 15ak godina kada su imali gomilu pojacanja bez rezultata...

avatar
Mirjevac
Monday, 25.03.2019
00:06

Lepo si to napisao, da ja netreba da se sekiram za real ali ja samo vracam ono sto su realci pisali o barceloni, kad je barcelona svakog igraca kupovala, realci za svakog imali sta da kazu, tako da ja samo vracam ono sto su realci saduzili! Real me ne interesuje on je vrlo slab klub, jedino uz pomoc sudija moze nesto da kupi a ne da osvoji! BALOTELO rece skoro, da je Barca jedini klub koji ima dva stadiona, hedan za igru utakmica jedan za treninge, Kamp Nuo je za igranje utakmica, a dok Bernabeu za treninge, tako da ja verujem Baloteliju!

avatar
No rules
Saturday, 23.03.2019
20:01

PSZ je lovac a ne plijen! Kelaifi se smije na sve ovo, tim iz Francuske nije razvojni centar vec konacna stanica. Pratimo i mi po nesto.

avatar
Amalainter
Saturday, 23.03.2019
18:00

PSZ nema problem sa FFP..

avatar
Mak-Juventino
Saturday, 23.03.2019
21:29

FFP ima problem sa PSZ ..

avatar
Amalainter
Sunday, 24.03.2019
15:20

Bas tako.. 😂😀

avatar
Los Vikingos
Saturday, 23.03.2019
17:24

Poruka za administratore stranice...nema potrebe da pisete ovaj uvod na svakoj vesti vezanu za Real, tipa Solari je bio trener, pa je otpusten pa dosao Zidan...mislim da to zna svako jos odavno. Bolje da je tekst kraci a da pogodite sustinu, nego da je ovako dug, kapiram da retko ko procita sve.

avatar
ViniciusJR
Saturday, 23.03.2019
17:15

Za Mbapea bih dao koliko zatraze. To je ubjedljivo najbolji mladi igrac na planeti, vec sad je jedan od najboljih...Real mu je san, sve bi to mogla da bude ekstra prica. Uz njega, Viniciusa, Rodriga, Odegarda, to je tim buducnosti. E sad treba osvjezit i ostale linije. Mislim da nece krenuti po SMS-a. Mozda se krene na Eriksena, ali ako se daju ogromne pare za Mbape, onda nista od Eriksena. U odbrani stigao Militao, mislim da Marselo nece ici, Varan ako ode, onda mozda Kulibalija dovedu, sto bi bilo odlicno.

avatar
Barca4ever
Saturday, 23.03.2019
16:32

Tesko,ali bi to bio odlican posao za Real. Oslobode se Bejla i njegove plate a i zaradice na njemu ozbiljan novac od nekog tima iz PL. Mbape,Vinicijus i neki odlican golgeter i bili bi prejaki. Ako dovedu Azara ispastace Vinicijus tako da je bolje da pojacaju i vezu,da polako traze zamenu za Modrica i da malo stasava uz njega. De Jong bi bio odlican za Real ali ga je Barsa ugrabila tako da ne vidim trenutno nekog mladog veznog igraca koji ce postati klasa osim njega,nekog pravog pleja. Onaj mladi Puig iz Barse moze postati klasa samo mu fali 10kg misicne mase.

avatar
BlueBoy84
Saturday, 23.03.2019
22:37
avatar
El Clásico leyendas
Saturday, 23.03.2019
16:25

nece Mbapea pustiti PSG