Može li Liverpul da bude bolji? Klop ima pet meta u dva prelazna roka, ko će biti žrtvovan?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 14.11.2019.
10:48
Izvor: Sportske.net

Hoće li klub podmladiti ekipu, šta je plan i ko bi mogao da ode?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Mnogo se priča o promenama u Liverpulu, iako je ova sezona gotovo savršena.

Naime, imaju +8 na vrhu tabele, veoma su blizu top 16 faze Lige šampiona. U narednom periodu čeka ih borba za titulu prvaka sveta, koja zanimljivo nedostaje klubu, nikada nisu slavili protiv šampiona Južne Amerike u prethodnim izdanjima.

Domaći kupovi će ove godine, kako je rekao Klop biti u drugom planu, jer je najveći cilj, svakako, povratak titule nakon tri decenije na "Enfild".

Ali, hoće li Klop u naredna dva prelazna roka, menjati ekipu?

Klub pokušava da ga natera na sve načine da produži ugovor, on za sada to odbija, međutim, ako bude sproveo revoluciju do početka sezone 2020-21, moguće je da i posle 2021. ostane na kormilu.

Od mlađih igrača u klub će se, izvesno je, vratiti Hari Vilson koji igra odlično u Bornmautu, a njegov saigrač Frejzer kome ističe ugovor bi takođe mogao iz Dorseta na "Enfild".

Današnji mediji pominju Džejdona Sanča kao želju Liverpula, ali čini se da bi on morao da čeka prodaju Salaha ili Manea (Firminjo je nedodirljiv) i da u trenutnom timu nema mesta. Suludo je očekivati da Redsi plate 120 miliona evra za fudbalera koji će sedeti na klupi.

Timo Verner je Klopova želja, ali priča se da sa njim želi da obavi razgovor i da ga upozori da ne bi bio standardan tokom proleća. To se ne poklapa sa planovima Nemca, jer on želi mesto u reprezentaciji na EP 2020.

Ipak, Verner bi na leto mogao da stigne, njegova želja jeste da radi sa Klopom.

Uz to, menadžer Liverpula će pokušati da dovede još par mladih igrača iz engleskih klubova kako bi ojačao omladinski pogon, on smatra da bi klub mogao da dominira jedino ako bude imao igrače koji su formirani delom u mlađim kategorijama, a da je jedini put kada su transferi u pitanju dovođenje proverenih skupih fudbalera, kao što je bilo rušenje svetskih rekorda za Alisona i Van Dajka.

Mbape se na taj način dovodi u vezu sa Redsima, ali je Klop rekao da, iako bi voleo da je to istina, taj transfer je nerealan.

Kao peti igrač spominje se fudbaler Genka, norveško reprezentativac Sander Berge, njega su skauti Liverpula gledali od početka sezone, igrao je dobio i protiv Redsa u Ligi šampiona, vezni igrač impresivne konstitucije bi mogao da pojača konkurenciju u veznom redu.

Ko bi još mogao da ode?

Verovatno Šaćiri, Nabi Keita, sigurno Lalana i Džejms Milner koji bi mogao da se preseli u MLS narednog leta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Opet Anonymous
Friday, 15.11.2019
01:25

Werner je izjavio da bi prije izbrao MU nego Loserpool sto je sasvim logican pozet, pogotovo jer je navijac toga tima.

avatar
äxwell
Friday, 15.11.2019
23:26

Pa logicno, prije bi dosao do startne postave u klubu iz sredine tabele.

avatar
äxwell
Saturday, 16.11.2019
20:10

Jooj, mali, ne lupaj molim te!

avatar
Opet Anonymous
Saturday, 16.11.2019
08:55

Ma sigurno je Werner losiji igrac od ne precjenjenog Firmina, kako da ne.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 14.11.2019
19:25

Ovaj iz Genka je uz Vilsona jedini realan.

avatar
RaZZoR (6x)
Thursday, 14.11.2019
18:14

Prica za malu djecu, kolko god Mbape bio lijepa tema za navijace Liverpula to je po mom misljenju bar za sada nemoguca misija, igrac kojeg bi sad najradije vidio u Liverpulu ali cijena je previsoka ne samo za Liverpul vec i za sve ostale klubove, e sad nebi me iznenadilo da Gvardiola iskesi pola milijarde za jednog igraca jer to ide uz njega...Mbape znaci nerealna meta sad za sad pod jakim i dugim je ugovorom, cijena ce padat naravno...Sto se tice ostalih igraca Liverpul i Klop izgleda planiraju prodat Śaćirija, iskreno ja bi ga ostavio u timu, to se mnogim nece svidjet al decko nije los, medjutim ima problema il sa Klopm il sa povredama nesto jest pa cu ga samim tim prekrizit, Lalana isto tako staklen ko i Staridz koristan zna bit al nije vazan, nek je sa srecom ako bude isao a ako ostane dobro i jest. Milnera bi ostavio do kraja karijere u Liverpulu mada dosta je iskusan i mozda zeli koji milion vise zaradit u dobro poznatim timovima za starije igrace, iskreno volio bi da ostane do penzije ali on zna,Nabi ne ide nigdje ima problem sa povredama i solidan je kad igra, Klop ce ga vratit kao i Fabinja vremenom tako da je to izmisljotina...Za grujica ne vidim mjesto al eto posto pisem iskreno volio bi ga vidjet u crvenom pa vidjet cemo, Wilson ce bit koristan dok je meta zvana Werner najrealnija i misim da je taj transfer Wernera na "90% Gotova stvar" mozda ce bit kao sa Keitom u januaru dogovor na ljeto keš i igrac je nas,lijevi bek dolazi iz ausburga, krilo iz Leverkuzena al o tome cu pisat u naredna 2-3 dana.. .ynwa

avatar
Red blood
Thursday, 14.11.2019
15:24

Sve su ovo nagadjanja i ima malo istine.
Ali,ako bi Klop menjao nekog iz napadackog trojca,to bi eventualno bio Salah,ali bi zamena za njega bilo neko zvucno ime.
Mane nikako nece biti na prodaju.
Mbape otpada,mada od starta nisam davao ni 1% sanse za to.
Sanco mislim da je jako teska meta.
Bekovi su nedodirljivi,Alison,VVD i Fabinjo takodje.
Mislim i Wajnaldum.
Keitu nece dati iz prostog razloga jer niko nece platiti onoliko koliko je Liverpul dao za njega.
A za neke sitne pare,mislim da vredi istrpeti ga jos sezonu i videti sta ce pokazati.
Hari Wilson nema buducnost u Liverpulu,to mu je i stavljeno do znanja.
Ima vanserijski sut,osim toga skoro nista nije na nivou ovakvog Luverpula.

avatar
Kibox
Thursday, 14.11.2019
14:07

Milner je i dalje vredan i koristan igrac... ja bih drzao .skar sezonu i po pa da vidino. Njegov uticaj i iskustvo je neverovatno.

avatar
äxwell
Friday, 15.11.2019
23:23

On je Klopu bitan u svlacionici najvise! Cak vise nego na terenu!

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Thursday, 14.11.2019
13:24

Nema šanse da će doći neka velika zvezda u Liverpool. Oni imaju tim koji radi kao mašinerija i koji je sklopljen perfektno i sve dok to bude davalo rezultate novih pojačanja za prvi tim neće biti. Treba podmladiti tim naravno i sigurno će se dovesti zamjene za igrače koji su ušli u 30te ali prvotimce niko ne može da izbaci. Sledeće ljeto će doći par igrača i to će vjerovatno biti zamjene za Lovrena, Lallanu, Milnera(?) i Shaqirija (koji se ne uklapa u stil igre i koji je stalno povređen) + vjerovatno jedan rezervni bek koji može i desno i lijevo. U akademiji Liverpool ima 4-5 veoma velikih talenata koji su još premladi i nedovoljno iskusni da bi ušli u prvih 18 igrača ali ne bi me začudilo da neko od njih kao Arnold bude bačen u vatru... prije svega Hoaver (koji može da bude zamjena za Arnolda i četvrti štoper) i Brewster (koji je već bio na klupi par puta u PL). Lallanu možda zamjeni Grujić koga svi iz Liverpula žele da vide nazad dok će Wilson teško ostati i jedina mu je nada to da će ostati umjesto Shaqirija ako se ne bude mogao naći igrač koji bi bio zadovoljan da grije klupu Salahu. Znači na Mbapea i Sancha mogu svi da zaborave

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Thursday, 14.11.2019
13:11

Ovo nema veze sa vezom. Naravno da treba podmladiti ekipu jer svi glavni igrači (osim bekova) imaju 26-29 godina. Ovdje se najviše na napad misli jer Salah i Mane za par mjeseci pune 28, a Firmino 29. Nisu oni još stari i sigurno imaju pred sobom još 4-5 dobrih godina ali ipak treba na vrijeme gledati da se podmladi tim i da se dovedu igrači koji će da uče od ovih i da budu blizu ili u najboljim igračkim godinama kada ovi krenu da padaju sa formom. To znači da će Liverpool teško da dovede neku veliku zvijezdu kao Mbappe ili Sancho i njihovi će transferi uglavnom biti igrači ispod 25 godina koji će polako da mjenjaju ove igrače koji su ušli u 30te. Znači treba očekivati zamjene za Lovrena, Lallanu, Milnera(?), Shaqirija (jer se ne uklapa u stil igre i puno se povređuje) i vjerovatno rezervnog lijevog i desnog beka. U akademiji ima par ozbiljnih talenata za koje je još rano da se ubace u rotaciju za prvi tim ali moguće je da se neko od njih baci u vatru kao Arnold. Wilson možda ostane umjest

avatar
Brainless
Thursday, 14.11.2019
13:09

Uz duzno postovanje vasih izvora isti su vam poluprovereni pa da pocnemo:
- MILNER- Želi u Lids
- Povratku je bliži Gruja od Wilson (Oko kojeg se vaga da li ga zadržati ili prodati za dobre pare)
- Od Frejzera se već ograđuje veći br.medija
- Keita ne ide nikud
- Za Lalanu se nadam se u pravu
- Prica se da odlazi Lovren, sve glasnije su glasine i Jo Gomez
- Vraca se i nesretni Karius

Klopovo produženje ugovora nema nikakve veze sa pojacanjima, on je sam rekao da će otići ako mu padne energija i da će uzeti radije odmor od godinu dana, nego glumeti trenera, on kaže da puno sebe daje poslu da drugačije ne ume.

avatar
The Red Army
Thursday, 14.11.2019
12:52

Liverpul moze da zaboravi na neku zvezdu u napadu, prosto jer niko nije lud da dodje tamo da se bori sa salahom, maneom i firminjom. Ako ode neko od njih onda je moguce ali mlad igrac kao sancho nema sanse da dodje tamo, on hoce da igra svaku utakmicu i zato je i otisao iz sitija

avatar
äxwell
Friday, 15.11.2019
23:24

Upravo si objasnio zbog cega je ovo besmisleno! Dok neko od ove trojice ne ode Klop nece dovoditi nikoga!

avatar
Kralj Stiven
Thursday, 14.11.2019
12:38

Medison je igrac koji fali Liverpulu,zadnji deo slagalice.

avatar
The Red Army
Saturday, 16.11.2019
11:25
avatar
äxwell
Saturday, 16.11.2019
20:11

Potencijalno novi David Bentley! Ovaj mi Medison djeluje kao da samo ceka prvi jaci ugovor da digne sve cetiri u vazduh i preseli se u klubove,mada ga to ni sada ne sprjecava..Nije on igrac za Lvp-a!

avatar
Paul Kersey
Thursday, 14.11.2019
12:25

Sve u svemu, nista specijalno.

avatar
Z
Thursday, 14.11.2019
12:11

Frejzer i Wilson su top pojacanja za rotaciju. Sanco je realan samo u slucaju odlaska Salaha, dok je Verner nepotreban obzirom da je Firmino zacementiran (sigurno najpodcenjeniji fudbaler na svetu), a Origi je solidan za rotaciju