Može biti samo jedan? Mbape ili Nejmar? Jedan neće, drugi ne može...

Autor: Vladimir Stojanović
subota 26.10.2019.
10:40
Izvor: Sportske.net

PSŽ u veoma lošoj situaciji kada su dve najveće zvezde u pitanju. Nisu načisto šta da rade...

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Problemi za PSŽ. Naime, Kilijan Mbape će najverovatnije odbiti ugovor, što bi moglo da stavi klub u poziciju da mora da ga proda narednog leta.

Danas su se u italijanskoj štampi pojavile informacije da je Juve sračunao troškove, i da bi za pet godina Francuz koštao sa transferom i platom oko 400 miliona evra.

Čini se da je računica pogrešna, navodno bi Parižani pristali na oko 180 miliona, ono što su uložili u mladog Francuza, a njegova plata bi bila oko 40 miliona bruto, što je manje od Ronalda.

Rekosmo, računica nema logike, prvo, Real je spreman da ponudi više novca Parižanima, doduše ne i mnogo veliku platu Mbapeu, ali sigurno da bi uz Azara bio najplaćeniji igrač u klubu. Drugo, nije sigurno da bi PSŽ pristao na manje od 250 miliona obeštećenja, mada kako rekosmo, cena Mbapea pada kako se približava isteku ugovora.

Zapeli su pregovori oko Nejmara. Naime, on ima obavezu do 2022. PSŽ mu nudi novi ugovor, kako i on ne bi ušao u poslednje dve sezone za manjom cenom. Uz to, Nejmar bi mogao da se pozove na propise FIFA, o igraču kome tri godine nije menjan ugovor, a stariji je od 27 godina. Ali, ni tada suma ne bi bila mala, oko 150 miliona evra, tvrde advokati kluba.

Ni Leonardo, ni Al-Kelaifi nisu sigurni šta da rade, kada igra Nejmar je sjajan, ali problem je vrlo jednostavan, njegove povrede sada postaju hronične. Naime, Brazilac odsustvuje nakon poslednje reprezentativne akcije četiri nedelje, nije pozvan za duel Brazilaca sa Argentincima, tek polovinom novembra biće spreman da igra za "Svece".

Priča se da žale što nisu prihvatili ponudu Juventusa od 100 miliona plus Dibala za Nejmara, mada je pitanje da li bi i "Nej" pristao na manju platu nego što ima u Parizu. Ipak, bio je očajan, želeo je da ode, naročito kada je shvatio da od povratka u Barsu nema ništa.

Francuski mediji smatraju da će PSŽ sigurno prodati jednu od dve najveće zvezde, verovatno Brazilca, ali da sa druge strane, ako Mbape odbije ogroman novac za novi ugovor i ne produži obavezu, šampion Lige 1 neće imati drugo rešenje osim da napuni kasu za njega...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Saturday, 26.10.2019
17:46

Transfer 180 miliona i ugovor 5 godina po 40 miliona i naknada menadžeru za potpis i to je to.180+200=380 plus menadžerova provizija i nije Juventusova računica pogrešna.

avatar
BlueBoy84
Monday, 28.10.2019
18:26

Msm da će real dati 300 plus ostalo