Monći zasukao rukave, velike promene u Rimu već u januaru, stiže i Srbin?

Autor: Nikola Miloradović
petak 16.11.2018.
15:32
Izvor: Sportske.net

Sportski direktor je spremio plan kako da uzdigne Romu za drugi deo sezone.

EPA-EFE/CLAUDIO PERI
EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Povezane vesti

Ne cvetaju ruže Rimljanima ove sezone, trenutno su šesti na tabeli Serije A, u Ligi šampiona su na svu sreću nadomak druge faze takmičenja.

Pominjalo se poslednjih dana da bi i vlasnik kluba Džejms Palota mogao da digne ruke od "Vučice", ali će sportski direktor kluba sa "Olimpika" Monći na sve načine pokušati da sredi stvari u "Večnom gradu", kako bi klub nastavio tamo gde je minule sezone stao.

Kako piše "Kalčo Merkato", puno će se u januaru raditi u redovima "Vučice", klub će izvesno napusttiti Ivan Markano, a Monći će pokušati da dovede nekoliko pojačanja.

Na njegovoj listi nalazi se šest fudbalera, u pitanju su Đan Marko Ferari (Sasuolo), Rafinja (Barselona), Matija Nastasić (Šalke), Anđelo Ogbona (Vest Hem), Sandro Tonali (Breša) i Torgan Azar (BMG).

Dakle, jasno je da će pokušati da dovede zamenu za Markana, koji nije zadovoljio, a kako stvari stoje biraće između Ferarija, Ogbone i srpskog reprezentativca Nastasića.

Šalke je izjavio da ne želi da se odrekne srpskog fudbalera, što ostavlja dve opcije, iskusnog Ogbonu i Ferarija iz Sasuola, potonji se čini kao realnija opcija.

Mladi Tonali iz Breše je na radaru velikog broja ekipa, "novog Pirla", kako su ga italijanski mediji prozvali, traže svi najveći klubovi sa Apenina, ali i brojni drugi klubovi iz vrha evropskog fudbala.

Rafinja Alkanatara ni ove sezone ne dobija pravu šansu u Barsi, Inter nije uspeo da ga otkupi minulog leta, pominjalo se da bi mogao i u Betis, ali izgleda da je i Roma jedna od opcija za brazilskog internacionalca.

Što se tiče Torgana Azara, igra jako dobru sezonu u Bundesligi, Roma bi bila primamljiv izazov, videćemo da li je Gladbah spreman da se odrekne njegovih usluga i za koji novac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke