Monći neprestano radi, u Rimu trljaju ruke, stiže još jedan biser

Autor: Nikola Miloradović
subota 13.10.2018.
18:34
Izvor: Sportske.net

Sportski direktor Rome je tokom karijere uspevao da iskopa javnosti ne toliko poznate talente, koji su kasnije donosili veliki profit njegovim klubovima.

EPA-EFE/CLAUDIO PERI
EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Povezane vesti

Roma je na proleće 2017. godine angažovala Monćija i dala mu težak zadatak, da pronađe što veći broj mladih igrača za što manji novac, koji bi kasnije obezbedili finansijsku stabilnost klubu, a da pritom rezultati ne trpe.

Tako je u prethodna dva prelazna roka angažovao veliki broj fudbalera, trudio se da pravi balans između mladih i iskusnih fudbalera i čini se da je u svojoj misiji za sada veoma uspešan.

Rezultati kluba su sasvim solidni, a pritom su i angažovani igrači koji će bez sumnje obezbediti veliki profit klubu u narednim godinama.

Očekuje se da Roma koliko već narednog leta samo od Džengiza Undera zaradi 60 miliona evra, Monći ga je doveo za nešto više od 13 miliona evra na "Olimpiko".

Pritom je prodat i Alison, mada za njegovo angažovanje ne može zasluge da ponese Španac, ali za njegovu prodaju Liverpulu za oko 75 miliona evra svakako može.

Stigao je ovog leta u klub i mladi Džastin Klajvert, plaćen je Ajaksu oko 17 miliona evra, nema sumnje da će kroz par godina biti prodat za daleko više, sina legende holandskog fudbala Patrika Klajverta već prati veliki broj klubova.

Sada se još jedan mladi igrač našao na radaru španskog "transfer gurua", u pitanju je u evropskim krugovima ne tako poznati Dijego Lainez, krilni fudbaler Klub Amerike.



Prema pisanju "Il Tempa", Rimljani prate ovog 18-godišnjeg Meksikanca, koji je na 10 nastupa ove sezone upisao dva gola i asistenciju.

Već je upisao i dva nastupa za seniorsku selekciju "Sombrerosa", a podjednako dobro ume da igra na oba krila.

Njegov agent je sin legendarnog italijanskog trenera Fabija Kapela, Pjerfilipo, a Lainezova vrednost se procenjuje na 20 miliona evra.

Roma bi već u januaru mogla da krene po njegov potpis, kako imaju dva slobodna mesta za igrače van EU.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke