Monći kvari planove Arsenalu i Juventusu

Autor: Nikola Miloradović
petak 20.04.2018.
19:30
Izvor: Sportske.net

Kako prenose italijanski mediji, sportski direktor Rome kao primarne mete označio fudbalere za koje su interesovanje pokazali klubovi iz Londona i Torina.

EPA/ANGELO CARCONI
EPA/ANGELO CARCONI

Povezane vesti

Monći je minulog leta stigao u Romu iz Sevilja, jedan od prvih poteza "transfer gurua" bio je prodaja Mohameda Salaha, a kasnije su i njegove druge odluke na transfer pijaci bile osporavana kako u medijima, tako i među navijačima.

Ipak, čini se da je Španac napravio dobar posao, kako je Roma uspela da iznenadi fudbalsku javnost u Evropi i preko Barselone se plasira u polufinale Lige šampiona.

I Seriji A su na putu da ispune svoj cilj i obezbede učešće u elitnom takmičenju i naredne sezone, te se čini da je Monći napravio dobar posao.

Sportski direktor "Vučice" tako nastavlja sa svojim planovima, sprema transfere za letnji prelazni rok, a prema pisanju italijanskih medija, dve primarne mete Rome nalaze se u Udinezeu.

U pitanju su vezisti te ekipe, češki internacionalci Jakub Jankto i Antonjin Barak.

Monći veruje da bi se dvojac iz Udina savršeno uklopio u filozofiju trenera Euzebija di Frančeska, pa će na sve načine pokušati da ih preseli u Rim ovog leta.

Jankto je već duži vremenski period interesantan velikom broju evropskih klubova, dugo je bio povezivan sa prelaskom u Milan, ali kako klub sa "San Sira" ima finansijskih problema, "Rosoneri" su isključeni kao opcija. Pored interesovanja sa "San Sira", Jankta prati i londonski Arsenal, mada je pitanje da li će se Čeh i dalje nalaziti na listi želja kluba iz engleske Premijer lige, kako je Venger saopštio da napušta klub, pa je pitanje da li će se mladi vezista uklopiti u ideje njegovog naslednika.

Što se tiče Baraka, koji je minulog leta stigao među "Zebre" iz praške Slavije, njega veoma cene u Juventusu, ali nema sumnje da je uprava "Stare dame" pre svega zainteresovana da ga otkupi i ostavi na pozajmici u Udinezeu ili ga pošalje negde drugde na kaljenje, dok bi u Romi očigledno domah dobio priliku da se nametne.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke