"Modri" opet pomeraju granice, Nemci im uplaćuju milione!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 05.06.2019.
18:52
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba uskoro bi trebalo da završi prodaju jednog od najboljih igrača.

EPA-EFE/ANTHONY ANEX
EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Povezane vesti

Kako prenose mediji u Nemačkoj, fudbaler zagrebačkog Dinama Dani Olmo karijeru bi trebalo da nastavi u redovima Bajera iz Leverkuzena.

"Farmaceuti" su ostali bez jednog od najboljih igrača, prodali su Julijana Brandta Borusiji Dortmund za 25 miliona evra, a sada će zarađeni novac uložiti u mladog španskog fudbalera.

Dakle, "Modri" bi na ime transfera trebalo da dobiju 25 miliona evra, što će biti novi rekord hrvatskog kluba, kada su prodaje u pitanju.

Trenutni rekorder je Marko Pjaca, kojeg su Juventusu prodali 2016. godine za 23 miliona evra.

Olmo je u hrvatsku prestonicu stigao 2014. godine iz Barseloninog omladinskog pogona, zaigrao je za prvi tim već naredne godine, a do danas je upisao 98 nastupa za tim sa "Maksimira".

Izrastao je u jednog od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi, branio je boje svih omladinskih selekcija Španije, a postoji mogućnost da zaigra i u dresu reprezentacije Hrvatske, ukoliko FS iz njegove domovine u skorijem roku na pokaže interesovanje.

Bilo kako bilo, Olmo se seli u Nemačku, realizacija transfera u redove tima sa "Baj Arene" očekuje se u narednih par dana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke