Mlada nada Benfike na radaru velikana

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 18.03.2018.
18:26
Izvor: Sportske.net

Talentovani napadač lisabonkih "Orlova" privukao je pažnju nekih od najvećih evropskih ekipa.

Beta/AP Photo/Armando Franca
Beta/AP Photo/Armando Franca

Povezane vesti

Kako prenosi portugalski "O Žogo", veliki broj klubova prati razvoj talentovanog ofanzivca Benfike Žoaa Feliksa.

Ovaj 18-godišnji fudbaler je impersionirao ove sezone u dresu Benfikinog podmlatka, ali i B ekipe, pa se pretpostavlja da bi naredne sezone mogao da zaigra i u prvom timu ekipe sa "Luža".

Njegov talenat nije promakao ni najvećim evropskim ekipama, a kako piše pomenuti portugalski list u trku za njegov potpis uključili su se i Mančester Siti, Arsenal i Monako.

Ovog mladog Portugalca već neko vreme prate i Salcburg, HSV i Borusija Menhengladbah, ali je jasno da ova tri kluba nemaju šansi u borbi za Feliksov potpis, pored velikana engleskog i francuskog fudbala.

Ipak, sve zainteresovane strane neće tek tako moći da presele mladog fudbalera Benfike u svoje redove, kako on već u svom ugovoru ima otpusnu klauzulu od čak 60 miliona evra.

Na "Lužu" veruju da su pred ovim momkom velike stvari, a velikani će nesumnjivo nastaviti da prate njegov razvoj u glavom gradu Portugalije.

Feliks je ove sezone u drugoj portugalskoj ligi upisao četiri gola i pet asistencija, dok je na pet nastupa u omladinskoj Ligi šampiona postigao jedan pogodak.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke