Mitro: "Srećan i ponosan"

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 30.07.2018.
19:45
Izvor: Sportske.net

Srpski fudbaler se vratio u Fulam, prve reakcije su sjajne.

fulhamfc.com
fulhamfc.com

Povezane vesti

Aleksandar Mitrović je minule dve sezone imao problema u Njukaslu, u Čempionšipu se u dresu "Svraka" nije naigrao, a postalo je jasno da za njega neće biti mesta kod Rafe Beniteza ni po povratku u elitni rang.

Poslednjeg dana januarskog prelaznog roka, Mitrović je bio na pragu prelaska u redove Andrelehta, u pitanju je bila pozajmica do kraja sezone.

Otišao je u Brisel, samo da bi mu u glavnom gradu Belgije rekli da nemaju novca za njegove plate i da od njegovog povratka u "kraljevski" klub neće biti ništa.

Dok je na aerodromu u belgijskoj prestonici dobijao informacije da se neće vratiti u Anderleht, znalo se da je za njega zainteresovan Fulam, na njegovom prelasku na "Krejven Kotidž" insistirao je šef struke ovog kluba Slaviša Jokanović.

Kada je otkrio da od povratak u Anderleht neće biti ništa, Mitrović se putem "Whatsapp" aplikacije javio Jokanoviću da je slobodan.

Srpski strateg je informaciju preneo čelnicima kluba, koji su brže bolje krenuli da pripremaju teren za njegov dolazak.

U tim trenucima je do kraja zimske pijace ostalo samo par sati.

Mitrović je ponovo seo na avion, vratio se u Englesku, otišao u London i u poslednjim trenucima januarskog prelaznog roka potpisao za Fulam.

U pitanju je bila pozajmica do kraja sezone, Fulam je konačno dobio željenog napadača, Mitrović priliku da se uigra za Mundijal u Rusiji.

Niko nije ni slutio da će bivši napadač Partizana biti najzaslužniji za ono što je usledilo, povratak Fulama, kroz doigravanje, u Premijer ligu.


Snažni srpski napadač je na 20 nastupa za "Kotidžere" upisao 12 golova i jednu asistenciju, a proglašen je i za najboljeg igrača engleskog Čempionšipa za april.

Nakon pobede od 1:0 protiv Aston Vile na "Vembliju", u finalu plej-ofa za plasman u Premijer ligu, Mitrović je znao, Fulam je klub za njega.

On je potom otišao u Rusiju sa reprezentacijom Srbije, postigao je gol protiv Švajcarske, ali ga neće pamtiti po dobru, "Orlovi" su izgubili, potom su i završili takmičenje u grupnoj fazi.

Mitrović je bio jedan od naših najboljih igrača, a ostaće upamćen i detalj kada se u kaznenom prostoru "Sajdžija" rvao sa dvojicom defanzivaca, koji su ga na kraju i oborili na travu. Sudija Brih je procenio da je napadač naše reprezentacije tom prilikom napravio faul.

Nakon Rusije, vratio se obavezama u Njukaslu, iako je bilo jasno da Benitez i dalje ne računa na njegove usluge.

Stigao je na "Sent Džejms Park" i Japanac Muto, za Mitra je bilo sve manje mesta, ali je uprava "Svraka" i dalje tražila ogroman novac za njegove usluge.

Fulam je pokušavao da se dogovori sa upravom Njukasla oko obeštećenja, na kraju su pristali na uslove ovog kluba i platili traženih 25 miliona evra, uz opciju da kroz određene bonuse "Svrake" zarade još nešto više od pet miliona evra.

Aleksandar Mitrovic

Tako je čitava saga završena srećnim krajem, Mitrović je danas predstavljen u Fulamu, potpisao je petogodišnji ugovor i uzeo "devetku".

"Znao sam odmah da je ovo klub za mene. Rekao sam svom agentu, bratu, porodici da je ovo jedini klub kojem želim da se pridružim. Bilo je zainteresovanih klubova, pogotovu nakon Svetskog prvenstva, ali nismo ni razgovarali sa njima, moj cilj je bio da igram ovde, moje srce je želelo da dođem ovde, kako bi nastavili gde smo stali i nisam ni pričao sa drugim klubovima, znao sam da želim da budem ovde.

Hvala svim navijačima, ljudima koji rade u Fulamu što su omogućili da se moja želja ostvari.

Bili su veoma strastveni, nije bilo lako, ali na kraju smo uspeli, ja sam ovde i mislim da smo svi srećni sada
", izjavio je Mitrović tokom prvog intervjua u novom klubu.

Da li su Mitrović i Fulam savršeni spoj?

"Da, zaista, kada sam došao prilagodio sam se kao da sam bio tu dugi niz godina i sada imam osećaj da živim za ovaj klub, osećam se kao kod kuće, smestio sam se i ne treba mi vremena da se adaptiram, samo želim da igram fudbal i uživam i da pokušam da napravim velike stvari sa ovim klubom", rekao je srpski napadač.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Tuesday, 31.07.2018
09:02

Ajde Smederevac sad ga lomi

avatar
noname
Monday, 30.07.2018
22:05

srecno Mitre, zasluzio si !

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Monday, 30.07.2018
20:06

Ajd luda glavo, valjda si sazreo, došao si kon našeg trenera koji te želi i oživio ti karijeru. Dosta si se popravio, jako si borben, očekujemo od tebe lep golgeterski saldo. Samo kad si pobegao od Rafe i otišao u već uigran sistem kod prvoligaša. Srećno kompletno Fulamu.